VW 1300 1971l.

S čem si pa lepu abs da težo radio zdrži? :astonished:

Karoserijsko lepilo od Würtha, nima kam, drži! :smiley:

Malo na svežem zraku

Opa. To pa je že zgleda. Visina je pa tudi prava.

Višino si kr po moško izbral vidim :sunglasses: jaz bi sicer bil bol za kvadratne odbijače ..

Ja lepo se je ulegel :smiling_imp: ko bodo prave felge in gume na avtu se nastavi neka uporabna višina…
Felge bodo 6Jx15 ET+12, izbiram dimenzijo gum, kaj predlagate oziroma vozite?

Spredaj 165 65 R15, zadaj 205 65 R15? Katere znamke gum, profil, da paše takemu avtu?

Odbijači so +/- argumenti.. zadaj nikakor ne zgleda s kvadratnimi, je precej bolj očitno da je preozek odbijač (poširjeni blatniki), spredaj bi bilo pa kul…

Ja gume imam jaz spredaj tudi 165 65 zadaj pa 195 65. Ampak tudi 205 bo kul mogoče še boljše tebi ker imaš poširjene blatnike. Če imaš spuščene premnike spredaj potem si lahko precej nizko brez da bi trpelo udobje pretirano.

Imam spuščene pemnike ja.. prema je pa tudi nastavljiva.

Ti čoha kaj v ovinkih spredaj, koliko od tal je prema?

Prema je enih 8cm od tal. Coha niti ne. Kaksen krat malo cohne ce grem mocno cez en serpentinast ovinek tu doma. Ampak samo en blatnik,nista ista letnika. Camo jaz imam spredaj original 4 colske smoothije spredaj. Tebi z kakimi sirsimi feltnami bo drugace.

Pripravljeno na kromanje :smiley: , vse razen pokrovčkov žmigavcev je lastna produkcija..

Nekaj se je dogajalo zadnje čase…

Volanski obroč je bil razpokan, popravil sem ga z epoxi kitom in pobarval

Na svojem mestu

V celoti kromane felge mi niso bile všeč, obroče sem pobarval v bež, kot stranice avta

Še gume..

In na avtu..

Še ena aktualna, malo ga je treba še ulaufat, optika… potem pa na tehničnega :sunglasses:

zelo lep :sunglasses: :clap:

šik je to ratalo :slight_smile:

:thumbup:

Hvala :smiley:

da pa nebi bilo dolgčas je nastopil trenutek “saj ne more biti res pa je”

Na optiki so opazili prekomerno zračnost na obeh sprednjih kolesih. Zračnost imajo zgornje roke v torziji.
Naj povem da je torzija komplet nova, nastavljiva.. sicer kasneje ožana ampak to tu nima veze.. Ok potem so sigurno roke “zanič” so pač še original.. Površinsko so res kar boge, kaj dosti pod mero pa vseeno niso.

Ni bilo druge kot razdreti vse skupaj..

Takoj smo probali druge roke, pa tretje.. pa pri vseh ista zračnost..
Posumil sem na puše/ležaje v torziji.. ni mi dalo miru zato sem jih izbil ven.
Med prebiranjem sem našel nekoga na sambi z istim problemom:
https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=329119&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=170d4ebde55e689875c9d3e17c7b7618

Izkazalo se je da so notranje puše dimnezije 37,5mm namesto 37 :open_mouth: brazilci (prema made in brazil) imajo očitno v strojništvu zidarske tolerance? :clap:
Tudi iglični ležaji so kar nekaj.. probano na isti roki, eden tesno nalega in se lepo vrti, drugi pa pleše..

Notranje puše sem dal postružiti nove iz novilona, iščem še varianto kje najhitreje dobiti original vw ležaje 111401301 (D46 d37 h21,5)

Back in business! :smiley:

Strugar je naredil notranje puše, ležaje sem naročil pa na pooblaščenem servisu.

Ležaj na svojem mestu

Sestavljeno

Viden vceraj 2x na cesti med Celjem in Vranskim :sunglasses: Zelo lepo :slight_smile:

Ja je padel kratek izlet na krofe, ti kar poblendaj drugič :slight_smile:

Nisem jaz vozil, sva bla pa z @RE21 in njegovim Mustangom :slight_smile:

Vceraj zvecer sem se peljal cez Petrovce in ko se peles mimo zgleda zakon! Višina je taprava!

Žalski grb? :think:

Pismo, preveč sem Velenjsko usmerjen zgleda! :smiley:

Drugač pa lep, barvne kombinacije milajkverimač! :sunglasses: