mene muzika posminja na Chrome Division ![]()
Opa to pa je pohvala ![]()
Hvala za zelo všečno mnenje..
uf ko bi bla samo muzika polek obnove, bi blo super
Kje še je faks, spletne strani itd. ![]()
Eno vprašanje imam.. kdaj naredit kleparijo, kdaj dat avto peskat? Kaj naj naredim prej? Ker sem videl, da ste vsi, ki ste dali avte peskat naredili drugače. Kleparijo bi jaz mogoče (na znanih mestih z rjo) naredil prej, da si lahko naredim pleh takšen kot je na avtu, pa bi ostalo po peskanju končal ali kako drugače? ![]()
Kaj ste vsi na dopuste pobegnili da ni odgovora?
al nihce ni peskal avta? ![]()
po mojem je peskanje smiselno prej ..in to zgolj zaradi tega ker bo povsod polhno peska ..in ko režeš stare del je velika verjetnost da boš marsikateri votli del odprl in z tem povečal možnosti kvalitetnega čiščenja .. pa še po peskanju se pokaže vsa žalost pleha .. in to sproti pri klepariji rešuješ ..v obratnem je velika možnost da boš kleparijo delal še 1X
Prvo daj peskat pol pa kaj ostane popravi. Ko bo pleh speskan pazi da ne bo na vlažnem. Če bo popravilo pleha trajalo dalj časa zdrave dele temeljito očisti in takoj v primer, ker potem zelo hitro rjavi. Pa fajn porihtaj. Lahko se kaj pri tebi oglasim, da vidim kaj imaš.
Sepravi bi bilo smiselno odrezat ze gnile dele, pa si jih shranim za priblizno maketo za nov del, dam avto speskat pa resim kleparijo v enem kosu? ![]()
Pa se je spet malce premaknilo. Prišel je štender in mašina je bil zapeljana do kolega (mehanika).

Kompresija pa med 12 in 11, na enem cilindru 9.
Kar sploh ni tak slabo, glede na to da je bil motor še v notranjosti umazan od pitajbogačesa. Je pa letel na bosna super svečke ![]()
CIH šestak…top shit! ![]()
Ein Schiffsmotor
![]()
A kdo ve če na moj motor paše karter iz 3.0 24v motorja? Če ne se priporočam za karter od Commodore A ali B. ![]()
Oziroma od monze ali senatora od 2.5E motorja, ker kolk opažam sta imela commodore a in commodore b karter oziroma oil sump obrnjen nazaj.
Zdaj sem ugotovil da je karter od monze enak kot moj..
sepravi je treba pogruntat če slučajno paše karter iz mojega motorja v rekorda.. ![]()
Mislim da bi moral pasati. “Bulo” imata oba naprej, Rekord je osnova za Commodorja/Senatorja, torej si delita sprednje podvozje (kar je narekovalo tip karterja), Monza je pa ubistvu “hatch” varianta Senatorja… ![]()
C30ne ima karter naprej, sem jih prej gledal ceu dan, dva ![]()
2.6 in ostali 3.0 12V imajo karter navaden, 3.0 24V pa ima alu z dodatnimi luknjami ki ga povezujejo na menjalnik,
tako so izboljšali povezavo med motorjem in menjalnikom…
jaz mam verjetno en karter od enega starejšega opel 2,5 motorja, ti to kaj prav pride?
Problem je, da ne vem kakšen karter je imel Commodore B.. Od Commodore A sem ga videl in je bula nazaj obrnjena, za most (kar je verjetno mogoče uporabit pri meni), vendar je problem z stabilizatorji, ker moj ima enega spredaj in enega za mostom, Commodore A pa je imel stabilizator samo spredaj. Plus če uporabim ta karter, morem zamenjat saugrohr od olpumpe + šipko za olje prestavit. ![]()
Commodore C pa je imel isti karter kot je moj. ![]()
Vse je mogoče. A mi lahko prosim pošlješ kako sliko na ZS? ![]()
Sepravi C30ne ima drugačen karter kot C26ne? ![]()