Opel Manta A 2.4 GT/E

hja nazadnje ko sem bil v Mavrici so še meli to packarijo…pa mislim da ravno od 3M…naj nas kdo rešiii :smiley:

Ko zves tu pokazi da vidim pa bi nabavil se jaz :slight_smile:

Jazt sem tudi to iskal, pa sem dal potem neko bitumensko maso v kartuši za dihtanje streh in podobnega … pa je še danes ( po 5ih letik) popolnoma mehka.

Evo gumi kit najdo v würthovem katalogu :sunglasses: . V ponedeljek pokličem njihovega potnika, pa da vidimo.Ne morem verjet, da je tako težko dobavljiv.Pred 20 leti ga je foter iz firme prineso.Vedno bolj ugotavljam, da se je včasih dalo dobit dobre materjale, ki so ji umaknili iz trga(ECO varjanta) :imp: .
erez.jpg

ma nasploh izginjajo stvari .. tudi kakšnih delov zna bit po ebayu cele kupe pa v roku leta,dveh izginejo brez sledu :neutral_face:

pa sej za tu je po moje čist dobra pur masa u kartuši

Evo nekaj dobrot iz Nemčije :smiley:
Sedeži v odličnem stanju, vendar vseeno pridejo preoblečeni.Verjetno bom rabil še zadnje, saj orginal so v slabem stanju.Če kdo ve za kakšne, javite :wink: . Volan je super, vendar je nabe na volanu zamaknjeno pod rahlim kotom.Sem ga sprobal v manti in sedaj je volan dejansko poravnan z sedežem, prej pa je bil obrnjen proti šoferskim vratam zaradi volanskega droga, ki prehaja pod kotom v kabino.Ne vem kako se bo pa to obneslo pri vrtenju, saj takrat pa se kot spreminja :cry: .
Izpuh pa je poglavje zase.To je pravi dimnik, upam da bo tudi zvok takšen.
PA290261.JPG
PA080245.JPG
PA290262.JPG

hehe…C kadettsko nabo imaš, to bo pa veselilo kakega ravnovolaneža v kadettu ( lauko,papi)… bi še jazt takoj menjal če bi imel :laughing:

A mi lahko nekdo razloži v čem je tu fora? Js sem svojga Kadetta že dobil s takim volanom, in stoji postrani. :confused:

Vsrani inžinjirji k so delali volan v kadett c so se ga napili,
in se jim ni dalo kardana namontirat in so pol raje kar direkt dali, zato je volanska cev postrani in
posledično tudi volan.
Osebno sem v oranžnem kadetu to predleal na dva kardana od jugota in je zadeva top šit :wink:

vidim da imava istega dobavitelja izpušnih sistemov :laughing:

DS71 ja res je, mislim da tako samo še oni serijsko izdelujejo izpuke za starejše tipe avtomobilov.Edino pri meni še ni zgodba zaključena.Ker imam kolektor od omege, moram prvo koleno izpuka predelat :angry: .

Včeraj dobil osebni dokument Mante.Če je bilo toliko vložka in še ga bo, naj še te bojo table prave :smiley: .Drugače je pa manta šla zimovat v kolegovo garažo.Spomladi jo čaka finiš in na cesto.Sedaj se ukvarjam z materijali in kombinacijami notranjosti.

PC150269.JPG

Pizdarija!!Danes sem opazil, da ko bo avto dokončno zmontiran in še kakšen pacijent v avtu,bo avto prenizek za moje gume.
Sedaj imam 205/60 r13. Težava je seveda od spredaj pri zavijanju. To lahko rešim z dimenzijo 195/55 r13. Ampak problem je dobit takšno gumo.Včasih je obstajala dunlop sp sport 2000.
Če ima kdo kakšno inf. kje dobit kakšne gume te dim. PROSIM JAVITE

evo jih :slight_smile:
http://www.gume-direkt.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=61072703.144.15060&typ=362693&ranzahl=4&Breite=195&Quer=55&Felge=13&S_Z=R&Speed=H&weiter=0&kategorie=6&Ang_pro_Seite=20&Transport=P&dsco=144&sowigan=So&m_s=3

Jaz imam tako dimenzijo gum, Uniroyal. Kupleje so bile lani oktobra, čez zimo je avto stal, tko da nimajo več kot 1000 km.
Če te zanima me lahko pokličeš na 041/983-582.

Jaz jih trenutno ne rabim ker imam na avtu 15". Nameravam jih dat na Trabanta, ampak do tja je še dolga pot. :slight_smile:

Od RE21 so preverjeno zelo malo vozene! Ubistvu nic :slight_smile:
Jaz imam tudi na manti taksno dimenzijo, samo je Semperit. Ce se ne motim, tudi teh ne delajo vec :frowning:

Drugace pa skul, daj kaksno fotko ze gor! :slight_smile: Lahko pa avto malo dvignes da bo pasalo :smiling_imp:

če se ne motim je to original dimenzija gume od R5 GTT

Res je in izbira gum je bolj žalostna.

Hitro par slikic, kako dobiva manta podobo.Edino gume me jezijo,ne vem kako se bi obnesle 185/60 13od spredaj in še posebaj na 7 jodov felni.Ima kdo kakšne izkušnje.No malo bom pozabil na gume in se ta vikend lotil tapiciranje strehe in šip.
P4110325.JPG
P4110324.JPG
P4110323.JPG