Po moje ti lučka rabi več časa da ugasne, ker je gostejše olje in pumpa rabi več cajta da potegne olje iz karterja. Imam isto situacijo na volvotu ko sem šel na 15w40 olje z 10w40. filter je enak prej potem. bosch.
Ja, to bi tud jaz mislil, ampak je blo tud prej 20W50 not, samo da je blo od motula, zdej je pa od selenie.
Bom šel po en drug filter in bo pomojem problem rešen.
No, tolk se pa isem še nikol načakal za en bogi filter; sem montiral zdej istega kot je bil prej (Fiamm FT4531A ) in je problem rešen.
Zgleda Mahle dela prekvalitetne (beri pregoste) filtre za 20w50
no super ![]()
zgleda tut mahle pregost za 10-60 ![]()
ko je men zacelo tole z predolgim svetenjem lucke, sem malo bral po netu in ze bil cist prestrasen da je nekaj narobe z oljno crpalko, kao da nekje pusca in da imas konstanten leak ze v zacetku nastanka oljnega tlaka itn .. mislim joooj, pol pa filter menjam pa top ![]()
Sem reku; če mam stružnco doma naj ma pa še kadett kej od tega:
Ni blo treba sploh do konca alternatorja razstaut; sem lahko kar vseskup z ohišjem gor nataknu ![]()
Mi je pa mal hecno da aksa od alternatorja ni nč kaljena niti na ležajni površini ki se vidi na sliki, niti nima centrirne izvrtine na koncu
(sem kar zapiču špico od konjička v akso z konca za podporo) Ampak kljub temu ni nč znucana ležajna površina…
Skoda, da nisi vsega razstavil, spucal in zamenjal lezaje, ce si ze lotil. Sicer pa super, da se kaj dogaja ![]()
Sem drugo že zadnjič vse razdrl, spucal in podmazal ko sem tiste alternatorje skupaj kompletiral ![]()
Samo stružnice še nisem mel in so potem drsne površine šele zdej pršle na vrsto.
Enkrat je nekdo na forumu objavil sliko, kako se pravilno pobarva z črno barvo pleh za grillom in lučmi na kadettu, pa nikakor ne najdem, niti na netu ne… Ma še kje kdo to sliko?
Mogoče žižlno kadis… sem barval po vzoru originala takrat
sam je C2 k je grd, tko da ne gledat v mojo temo ![]()
Haha, sej ni grd, no, sam žmigavci ga pa res preveč modernga nardijo…
Sem zdle premetal celo temo od začetka - in pol najdu na 26. strani od 28. ![]()
Majka, hvala obema!
Evo, si bom kle skopiral, da nebom jutr še enkrat iskal ![]()

Evo, sem se danes lotu.
Prej, vmes, polej:
Se niti ne vid kolk je orng razlika, ker je blo ful presvetlo ko sem prvo fotko naredu.
Mi je pa ful bolj všeč zdej ![]()
Zdej bl jeztn gleda ![]()
To sem mogoče sam luči mal postran našraufou ![]()
Pa tud optično ga pošir, sem opazu, kar tud ni švoh ![]()
Ko si že v delu končno (na bilokaterem projektu
) se potrudi še s fugami. Glava zapeče, ko vidiš te sfalirane lufte. Sploh ker je 3 vratni model je nastavljanje hitro
Kaj ti to misliš haubo?
Hauba visi na levi (na sliki) strani zato ker je zjahana gumica na katero se nasloni, moram drugo gumico kupit.
Lufti drgač štimajo
Je zaverho to čist dobr naredu
Pa tud ta avto ni projekt ampak je za vozit, bemfla je pa projekt. Tole samo vsake tolko malo pošminkam kaj…
A grill si tudi na črno pihnil? Ta ima v originalu sprednje stranice srebrne.
Takole že od daleč vidiš da je bil eden priden s sprejčkom… ![]()
Sam eno stvar bom reku.
KEUDR! ![]()
Nak, gril je masivna plastika, če so ble prej kake srebrne lajšte gor jih je pa zaverho verjetno dol pobral…
U keudru (no, recimo raj v polkletnem stanovanju) bo bemfla, tole bo ostalo na original višini za na morje se vozit ![]()
Točno tko kot si napisu, sam sprednje stranice so pobarvane srebrno originalno. Ni nekih lajšt. Sej na prvi fotki se lepo vid srebrno barvo, na zadnji pa ne več. Al je to fora osvetlitve?