OPEL Kadett C 1.2 limo - Fernandez

Evo, pa je še en roadtrip za nama; tokrat je Fernandez popeljal mene in punco na morje po sledeči poti:
Novo mesto>Vinica>Delnice>Crikvenica>Senj>Prizna>trajekt na Pag>Lun>Prizna>Senj>Josipdol>Vinica>Novo mesto
Trenutno mava nabranih že čez 3600km v roku 45 dni :stuck_out_tongue:
Na celem dopustu nisem obrnil niti enega šraufa, pa je bilo krepko čez 500km, uglavnem spet je bil ful priden, punca pa tud ni bla preveč tečna, tako da bi jaz temu rekel zelo uspešen dopust, bo treba ponovit :stuck_out_tongue:

Pa še par slik:

možno da prvič na vodi

polotok Lun na severni špici Paga

Najvišji prelaz na poti - Kapela (888m) - drugače so bli trije približno tako visoki.
Sploh je cesta Senj-Vinica ful fina; sami hillclimbi ko štukaš iz ovinka v ovinek - ene 100km tega :slight_smile: :stuck_out_tongue:

čakanje na trajekt nazaj - opazi vsiljivca :smiley:

pošteno ..še na fb te je blo zaslediti ..oz avto ..torej nisi bil neopažen na poti :slight_smile:

aja? :slight_smile: kje to? nisem nobenga ujel da bi slikal

v opisu je pisalo “dučan” :laughing: Sej ne vem al je slikano zaradi kadeta al zaradi parkiranja :laughing:

:laughing: :laughing: to je blo v Novaji ko sem šel v štacuno, zanimivo :slight_smile:
Parkiral sem pa tako zato, ker je bil prej zraven en enoprostorc in je mamica glih spravljala dojenčka z vozička v avto pa sem ji mal več placa pustil, ker sem gentleman :sunglasses:

pomojem so slikali zaradi kadeta, kajti saj si med crtami, to si pac lahko privoscimo vozili starih avtomobilov :slight_smile: novi so tolk siroki, da ce ga das ravno v sredino lahko komaj ven prides :angry:

ja ja..slikano je blo zarad kadeta..sem se samo hecal :wink: ..tisti kateri je slikal je to nalepil na profil od kolege kateri je tudi opelaš :slight_smile:

Prvih 5000km narjenih, čas za prvi mali servis :stuck_out_tongue:

A mi ve kdo povedat kolko lufta morjo met ventili na mrzlem 1.2N motorju? Kaj pa platine?

NICE !!! :wink:

Haynes, Chilton,…

Ma ja… povsod piše za vroč motor…
Ne vem zakaj bi kdo hotu vroč motor šraufat (ok, razen na servisu ko nimajo cajta čakat pol dneva da se do konca ohladi)

pa kej je Selenia ratala Petronas ?

Jih je Fiat prodal Petronasu en cajt nazaj :wink:

eeee, ze vozis kje mahle oljni filter? a ima notr vzmet? daj javi kak bo z oljnim pritiskom.

jaz sem na mojga dal mahle sem mislil uu kvaliteta avstrija itd… hmm pa mi ful rabi da druck nabije, ko je hladn al pa se slabse ko je laufal pa pol stal kaksno urco.

sem pa menjal za cist simpl filter od stoenke pa v nulo druck nabije pa vse. najprej sem mislil da rabi dolgo ker mam odjem pri druckshalteru na glavi za turbo, pa zgleda bil filter kriv.

Ej, to je pa res mal čudno, ja, da ko vžgem mrzel avto rabi ene par sekund da lučka za olje ugasne…
Ni nobene vzmeti noter, navaden filter je, možno da ma kaj bolj gost element pa zato rabi malo da pride čez zadost olja ker je bolj goste sorte (20w50).

Mam ga pa zato, ker sem šel v avtodele in rekel filter za kadetta, ga ni mel in ga je naročil, nisem neki posebej mel želje met mahle, tazga mi je dal…

A ma še kdo podobne izkušnej z temi filtri?

Menal že ene 4 različne mahle filtre, nezadovoljen… Zdaj imam notri Mann 712/6 se mi zdi najboljša izbira.

no super, te nisem smao jaz tega opazil …

a mas ti pri oplu tudi vec placa za (daljsi filter) ? ko je vec olja not ? jaz sem dal to noter daljsega ker pri m10 je vec placa in je se hlajenje olja boljse ker je pac vecji volumen. Sem pa videl daobstajajo taki nastavki za na oljni filter.. caki link .. :laughing: pa se z roko ga pol lahko odtegnes, ko mas boljsi grip

http://www.ebay.de/itm/BMW-M10-Oil-Filter-Cooler-Heat-Sink-Cover-Silver-/301935506516?hash=item464cc23454:g:fK8AAOSwKfVXJ4Cn

tole je podobno kot prdenje v roso :slight_smile:

oljni hladilnik je rešitev, torej sendvič plata ali pa S14 nastavek (ki je drag ko svinja)…cevi, hladilnik.

jao kak drek si zmisli folk, potem pa verjetno še dobro prodaja :smiley:

Filter ki je bil prej not je bil mogoče en centi daljši, lahko bi dal tud 10 centi daljšega, placa je dost, samo kaj jst to nucam, al ma mašina samo dobrih 50 konjev :laughing: bi dal prej kak grelec olja gor, kot pa hladilnik :smiley: