Opel Kadett 1976

Men tud tkole cukne če ga na hitro zahodim, ampak nikoli med zveznim polnim pospeševanjem in šaltanjem; samo pri umirjeni vožnji.
Jaz sumim accelerator pump, moram ob prvi prilki pogledat kako pluva.

E točno to dela. Med uglajeno vožnjo, ko na hitro dam gas. Če ga teram, ne cukne…
Bom pogledal, mogoče imam dize od 50 iz unih dveh karburatorjev, ki sem jih razkopal.

Prou kul Kadettič! Pohodit ga v nizkih vrtljajih in da nič ne cukne…to je hardest part pri štelanju fergazerjev, se mi zdi. :laughing:

Jah; jeba je; zraku kar naenkrat pade hitrost ko odpreš grlo fergazerja na polno in osuši mešanco, ker ni vakuuma čez venturi. Zato pa rabiš met pravilno dimenzioniran accelerator pump.
…al pa CV fergazerje, ki točno to situacijo preprečjo.

Moj pa ne cuka na voll gas :wave:

ns2r gang! :thumbup:

Če imaš pa originalni (pre)mejhni fergazer / venturi! :laughing:

Ja sej moj tud ni do lani jesen, pol je pa nekej začel, bo treba mal razstavt pa pogledat kaj se je znucalo/zamašilo.

Sej ni da vedno pocukne. Ob nekih določenih pogojih… Nič kar ne bi bilo do konca karantene rešeno :smiley:

Ja, moj tud ne vedno.

Ker nam čas, trenutno, žal ne predstavlja problem, sem izvedel par operacij.
Odkril krivca za težave z zavorami. Očitno je imel cilinder dovolj, pa se je odločil, da se izpiše s tega krožka :smiley: Sem zamenjal oba cilindra in še ferode. Sicer niso bile slabe, tako nekje na pol, ampak ne bom delal dvakrat sem si rekel. Kar bom seveda moral. Kovinska cevka, oz fiting na koncu, ki gre v levi cilinder se ne vrti s posebnim veseljem. Nekako sem jo zašraufal, ampak bom moral narediti novo in jo zamenjat, da bo, kot mora biti.

Na avto smo dala tudi sprednje Koni-je. Gre se za “takratko” varianto. Zadaj pa jih moram itak še naročiti. Sem hotel prav tako, “takratke”, vendar me je papi pravi čas opozoril, da bojo prekratki. Hitra meritev je potrdila njegovo trditev :thumbup:

Končno smo dala na avto tudi nove panele. Sedaj zgleda bolj kulturno in dokončano.

Kaj naprej? Trenutno do menjalnika za cih swap, ne moremo, tako da ta načrt za enkrat stoji. Prav tako nimamo še hladilnika, par cevi vode, kardana in še ostale drobnarije. Z materialom smo nekje na pol, z delom na nič :unamused:

Kadett bo do nadaljnjega pali vozi varianta. Bom končno lahko naredil motor na octaviji in ostale upgrade. Me čaka material na kupu že par mesecev, ampak to je druga zgodba…

Smo šli na krajšo vožnjo… Seveda odgovorno in v okviru svoje občine. Dobro, da imamo veliko in razgibano občino :stuck_out_tongue:
Kadett se trenutno lepo pelje, vendar nujno potrebuje boljše zavore. Ker to ni nič. Moram preštudirat kakšne so opcije…

Jst mam na original diskih čeljusti od ascone, pa sem kr zadovoljen z njim. Edino ne morš jih drgnit v nedogled, ker se pač neventilirani diski pregrejejo, drugače sem pa še vedno lahko zablokiral kolesa z njimi.

Za v druge občine morš pa samo eno motorko dat v prtljažnik, pa kantico mešance :smiley:
Predlagam nov podforum; vintage Stihlarce :smiling_imp:

Ne boš verjel, jst sem šel včeraj fotru požagat oreh, pa sem imel štilarco pa kanto z bencinam na prtljažniku na Zaz-u.
Ker živim par metrov od sosednje občine, so me seveda ustavli člani pregona ko sem se vračal domov in je gledu, kot bi jst iz 70ih prletu.
Pa sem pozabu slikat. Je pa seveda član pregona slikal.
No sam smo v isti občin doma, tko da ni bilo težav. :laughing:

Če damo štilarce na stran :laughing: vsekakor, če že, menjujem, bom dal ventilirane diske. Nekaj se s Papijem dogovarjamo, o opciji od astre f. Bomo vidli, ko bojo meje občin prehodne, kaj se da zrihtat oz upasat na avto :slight_smile:

Težave na vidiku.

Ta teden sem šel en malo večji krog z avtom. Vedno bolj cuka. Prvič, ko sem ga odpeljal iz delavnice, takoj po menjavi tesnila glave, je delal res lepo. Pač na začetku mrzel, malo pocukal pri nizkih obratih, drugo nič. Ma sedaj pa res začel na polno cukat, konstantno, še posebej druga in tretja nad 2500rpm. Mogoče dobi premalo goriva? Ali je kaj drugega? Glede na to, da je še pred cca 80km, kar lepo delal? Mogoče črpalka? Ima kdo kakšno idejo? Hvala :slight_smile:

Hm, kolker smo si 15 let nazaj razbijali glave s tem cukanjem, je potem v 95% primerih bil kriv vžig… O:) Opli ga serjejo s tisto uporovno žico od kontakta na cinšpuulo, ki daje 11,4v da cinšpula ne crkne. Najbolje je predelat na brezplatinskega.
Lahko pa testiraš tako, da dobiš eno cinšpulo od ‘navadnega’ starega avta, VW al pa yugo, ki prenese mal več voltaže, in poskusiš priklopit gor direkt 12v+ pa boš videl če je razlika… čeprav po opisanem simptomi nisto tipišni, če je vžig, ponavadi cuka pri malem gasu in konstantni brzini… hmmm… :eh:

Mogoče se ti je elektromagnetni ventil goriva mal odšraufal na fergazerju. To se rado zgodi, pol pa se pa premika ko voziš in cuka, ker zrak vleče, sploh na delnem gasu. Tak valj velikosti AA baterije z eno žico je na strani fergija, preveri.

Ma jaz tega ventila nimam, ker je gor dellorto 40. Sem pa pregledal žice okoli razdelilca in tuljave. Sem našel dve sumljivi žici (slika od ene je spodaj, druga je bila na tuljavi), vse skupaj popravil in jutri testiram kako in kaj. Najbrž ni to krivo, ampak, kot pravijo, upanje umre zadnje :slight_smile:

Se ne spomnem kako je bilo na mojem kadettu, ampak a ni kondenzator zunaj, a vakuma tudi ni.
No sej ne bom pameten sem že malo pozabil kako je bilo pri mojem.

Hmm pa ne vem kako je to na drugih kadettih, nimam izkušenj s temi avti. Vakum je pa spodaj (na sliki bi bil na desni strani, ma se ga ne vidi).