Pismu dobr zgleda! Lepo period correct deluje in lepa roba! Kumej cakam da gor vrzes da vidm fotko!
Nisem že dolgo nič napisal.
Avto je skoraj narejen, je šlo pač počasi ker imam več avtomobilov, ki so vsi registrirani in vse vsaj malo štimam. Vmes sem dva prodal, dva kupil (brljantno ar 145, za shitbox, par sto €, najboljši nakup ever).
En avto, če bo vse prav, še v kratkem pride. Ga predstavim, bo primeren za sem.
Predvsem pa gre počasi, ker nisem avta nekam peljaj, pomahal z denarjem in rekel naredi, ampak sem čisto vse delal sam, s pomočjo prijatelja in žene. Nihče od nas ni mehanik.
Sedeža sta noter oba, ma nimam slike.
Prešel sem iz dellorto na webre. Pa pokrov moram na novo pobarvat in cev vode menjat. Ker je grdo. Tudi s kabli nisem navdušen, jih je preveč. Moram namozgat kako jih še malo poskrit. Ne maram kaosa pod havbo.
Zakaj pa ta prehod? Si tudi menjal velikost / venturije?
Ma nevem… Ker si nekaj dam v glavo in tako more bit. Iz 40 na 45 sem šel. Venturiji so enaki. Preveč goriva dozira, pa čakam manjše šobe. Oz upam da je to in ne timing. Ker sem tudi motor delal sam in čisto možno da sem kaj zgrešil…
Keep us posted, me res zanima na kakšne težave si nabasal in kako si jih rešil. ![]()
Joooj nočeš vedet, ni da ni.
Miljion custom kosov, zrezanih na laser, barvanje motornega prostora, novi dodatni nosilci za menjalnik (kot si ti naredil), popravljanje sedišča nosilca motorja, popravljanje gnilobe pri mase od baterije… Ko sem napeljal elektriko, ni noben števec delal, ker valda od elektrike nimam pojma ![]()
Evo par random slik.
Hehehe, tudi to dogajanje je super za prebirat. Mislil pa sem predvsem na težave in rešitve pri menjavi / nastavljanju Dellortov oz. Webrov… ![]()
Jaz sem tudi dal abf v enko z bagrom. ![]()
Avto se kar fajn segreva. Mojster bo ponovno naštimal ventile, jaz sem vzel 71 stopinjski termostat, bi pa želel še neko ohišje za ventilator zmontirat. Kaj ima kdo idejo od čega lahko to ponucam, ali je najboljše da ga naredim sam?
Ce se segreva pol ni tezava v ventilih… kako pa jih mastr stela sicer?
Za ventilator mam jz ohisje doma, sem ga mel gor na Manti, ampak enkrat sem ga dal dol in nisem opazil razlike. Mogoce ga dam pa spet nazaj gor pa porocam.
V kaksnih situacijah se pregreva? Meni se je tudi v poletnih guzvah (stop&go traffic) pregreval, potem pa sem samo vetrnico zamenjal z neko BMWjevo (e34 / e39?) ki je pasala srauf na srauf in je bilo reseno. ![]()
Doma na borjaču ko ga obračam. Vetrnico imam pa na 7 loput, pa je kr velika.
Men je tud 1.2 litra (pre)toplo laufal, tud na relaciji je bla temperatura čez sredino.
Pa sem vse sorte ustvarjal z različnimi termostati in z izpiranjem hladilnika itd.
Pol sem pa enkrat reku jebiga, pa nov hladilnik nabavu, no od takrat je cager za temeperaturo vedno mrtvo v sredini.
Sam tvoj hladilnik ne zgleda glih star, a si ga že menjal z novim?
p.s.: aja, kadetta se tako odzrač, da dvigneš sredenj konc z dvigalko v zrak kolkr gre, pa laufaš mašino dokler ne neha vode požirat, men na ravnem ni ratal.
Tudi to, da sem slabo odzračil, je zelo velika možnost. Bom ta teden vse sprobal, potem bi pa moralo nekako delat
da ulovim vsaj še en vikend lepega vremena…
Pa ne pozabit odpret gretja, torej ventil za kabinsko pecko.
Ga ni več ![]()
Ja, ampak je pa bypass cev? al si samo blindiral luknje? ![]()
Blindiral luknje. Velika greška?
Blindiral luknje. Velika greška?
Aja sej zdej vidm ja na eni sliki za nazaj. Zakaj pa nis povezu?
Drgac pa bols blindirat kot samo bypass. Ampak brez pecke nimas opcije “dodatnega hlajenja motorja” ko mu pride nenapovedano vroce ![]()
[quote=pero27 post_id=49775 time=1665047068 user_id=1173]
al si samo blindiral luknje? ![]()
[/quote]
Dejansko je ponavadi boljše blindirat, če ne lahko narediš en tak hot-circuit: vroča voda iz motorja direktno na vodno pumpo, namesto, da bi šla čez hladilnik.
[quote=furi post_id=49782 time=1665061065 user_id=1668]
ventili so prevec zategnjeni in ne pravilno odvajajo plinov, ergo greje motor.
[/quote]
Tej teoriji pa ne vem če je za verjet. :lol: