croma ti si men res kralj z tem tvojim elitizmom…
Radkape so itak kriminal. Vsaj tote plasticne.
Avto zgleda super. Vsake oči imajo svojega malarja. Škoda ker danes nisi prišel z njim na meet.
Te je blo pa fajnt spoznat in upam da se še vidmo.
Hvala! Naslednjič pustim daily-ja doma
Enako, bomo zrihtali da se bomo ![]()
Res obcudovanja vredno, da si tako urihtal avto in to sam. Nasploh je v beli in s temi platisci trenutno popolnega izgleda!
Peljal sem bavarca na tehničnega ter uredil zavarovanje in registracijo. Malo imajo tete zmešane pojme glede oldijev ampak smo vse uredili - tehnični je bil brez problema, mož je rekel da je podvozje super in je vse BP, tako da ostajamo na cesti še vsaj eno leto. Avto sem peljal na tehničnega umazanega, ker je gor nametalo malo blata s prejšnjega izleta ampak časovno ni šlo drugače. ![]()

Potem pa sem šel preizkusit neke nove krpe, ki sem jih nabavil. Odločil sem se da zdaj ne perem več avta s tisto metlo v avtopralnici, itak je bolj kot ne vsem za felne čistit in se imam preveč rad, da bi kmalu mogel polirat
Opran na dnevni svetlobi, nove krpe so zakon - skoraj raje perem avto kot sebe.. ![]()

Hvala ti Krt za lepe besede - pomagal mi je oče in kolega, nasvete mi je tudi dajalo veliko ljudi tako, da nisem bil popolnoma sam. Tudi ti ne boš sam v svojem projektu, tudi tukaj lahko dobiš pomoč.
Se pa strinjam glede barve, imel sem neke ideje da bi barvo menjal ampak sem zadovoljen s svojo odločitvijo ![]()
Fergazer je začel skrbet, da ugaša motor zato sem včeraj nastavil fergazer bolj ‘‘na butla’’ ampak avto se pelje, ugaša še redko ampak ta fergazer ne bo dočakal obnove ker so večji plani na vidiku.. ![]()
Danes zjutraj sva z zegler-jem postavla skupaj avta in ker nama že dolgo ni šlo v glavo zakaj je njegov bolj ‘‘shark nose’’ na videz in opazila, da moj odbijač ni krivec za to, čeprav je bil udarjen in poravnan sva danes opazila da imava različno masko (“ledvičke”) in se dejansko opazi, da je moj bolj ploščat od spredaj (morda zaradi aerodinamike ne gre tako hitro kot njegov
). Zeglerjev gre kot raketa, danes sprobano!
Nekaj šlocov:

Najbrz pred/po faceliftu varianta?
Zanimivo, nisem vedel, da so bile take razlike v maskah… Dobro izgledata ![]()
Zanimivo kolko sta si različna. Upam da do pomladi svojega zaključim in zraven sparkiram☺
Možno ja, al pa pa kdo nima prave maske ![]()
Ja, kr zanimivo, ker je ajkula look drugačen se mi zdi.. ![]()
Ja, to bi bilo super! Če boš potreboval kakšno pomoč, povej! ![]()
hja ful je razlik pri e21 facelift pre pa pol, pa se to je najvec razlik ko se sploh ne vidi, ker ko kasne del narocas mas prestopno leto 1978 - 1979
drugace pa sem bil tud sam presenecen da je dejansko maska in ledvicke drugacna
ampak sam center, tanovi majo vec placa za kak intercooler spodaj stisnit ![]()
DRugace pa ga je ded vredi zrihtal. LEPO…
ja tud v vezni je razlika, PFL vezna in FL maska spredaj pri špici odbijača zeva praznina…morm FL vezno kupit za 2017…
Torej danes sem jaz potegnil črto za to sezono. Avto sem temeljito opral in nanesel vosek za čez zimo - gledal sem da je skoraj 3 mesece od barvanja tako, da je imela barva čas za gas-out in da vosek ne bo zaprl por. ![]()
Jutri gre avto nazaj na stare gume, da dam Michelinke skladiščit in gre počivat pod nadstrešek, kasneje mogoče tudi v garažo. Naslednje mesece do pomladi pa bom namenil, kolikor bo časa, urejanju detajlov; letna platišča bi rad uredil do naslednje sezone, ukrenil nekaj grede pogonskega agregata in prenosa pa morda malo notranjost uredil. Z avtom sem se še zapeljal zvečer in malo poslikal - svetloba je bila že zelo uboga ker sem se predolgo vozil okoli ampak za vzorec bo. ![]()

o pesda..kje pa je parkiran ta žoambo žoet ![]()
huda ![]()
vsecno ![]()
heh vidis ce ne bi bil na H&R pol ne bi mogo pod krilo zapelat ![]()
je pa to v skokah ne ? se zmeraj tota stara kanta tam ? mislim aeroplan ![]()
Ja to letalo je v okolici Maribora, blizu naselja Skoke. ![]()
Ej veš da je šlo malo na knap, tista zakrilca so kar pošteno spuščena.. Zadnjič smo šli z alfo giulia quadrifoglio tja malo pofotkat in so že švicali ko so šli spodaj ![]()
Neke nepričakovane stvari so se zgodile in imam preveč časa po operaciji tako, da sem malo pregledal kaj se je na bimmerju delalo in kaj se še vse mora, malo se sestavlja plan in iščejo stvari skupaj za naprej in pri pregledu slik sem opazil, da je kar nekaj fotografij, ki jih nisem uspel v času obnove deliti z vami.
Gre predvsem za slike s kleparskih del in malo bolj podroben prikaz stanja vozila in popravila. Vseeno sem zadovoljen glede na to, da je trajalo razstavljanje, popravilo pločevine, priprava na ličarijo in barvanje ter sestavljanje avta točno 1 mesec - 10. avgusta sem se pripeljal do delavnice, 10. septembra sem skupaj zložil notranjost do konca in se vozil okoli; v tem času pa sem še bil na dopustu za 1 teden. Torej za 3 tedne trdega dela in avto narejen na študent budgetu (cca 600 eur za kleparijo, ličarijo, zaščite in vse) in sredstva porabljena za material in koriščenje komore ter za pivo. Avto je rešen pred odpadom, ni najlepša e21 ampak je best bang for buck kaj se je dalo v danem času s temi sredstvi ter orodji. ![]()

Pač avto ni bil v super stanju ravno ampak bi se še marsikaj hujšega dalo rešiti. Za naslednji projekt si bi seveda vzel več časa, orodja in vse in naredil vse res proper ampak zdaj sem mogel delati s tem kaj sem imel na voljo. Zdaj pa če bo vse posreči se posvetim malo pogonskemu agregatu in detajlom. Ampak je pa res, da mi ta avto na začetku ni bil toliko pri srcu, kot mi je sedaj in šele skozi delo izoblikuje nek karakter. ![]()
Priprave na sezono se počasi začenjajo - staro kobilarno ven in pripravit plac.. ![]()