Zaporožec 968

Zdravo.
Moj novi projekt. Že tretjič isti model.
Pripeljal sem ga iz Hrvaške, trenutno urejamo dokumente, vmes pa bomo pregledali mehnaniko, malo poliranja, čiščenja in gremo na cesto. Upam , da mi uspe še letos, ker mi primankuje časa.
Bom sproti kaj objavil.
Če pa koga zanima komplet obnova prejšnjega istega vozila pa: me nekaj zafrkava naložiti povezavo;

POT: saporoshez and luaz forum - desno zgoraj ikona HOME -na ikono BILDER, potem so na levi imena in jaz sem pod Jure-
nato dvoklik in evo moji projekti.

Če komu uspe se priporočam za povezavo.

lp
20160617_173448.jpg
20160617_173416.jpg
20160617_173434.jpg

Super avto!
Če imaš tri pive v riti in malo dioptrije je to že kr BMW 2002 :laughing:

men je hud, lahk se še kr razpišeš o tej vzhodni raketi, vidim da ma ročaje zadaj če kaj škripne :laughing:

Cist hecn forum :slight_smile: a je to taprava povezava: http://www.saporoshez-968.de/juse01.html

:smiling_imp: :smiling_imp: :smiling_imp:

Ni glih isti avto, so pa v sorodu :smiley:

zanimiv avto…

pa nsu princ tud zgleda podobno ce je ustiman pa tud zelo hudo.

Ma ja tej grdi avti morejo bit nižani da zgledajo. potem so pa kar naenkrat hudi za popizdit.

True !!! :smiling_imp: :smiling_imp: :smiling_imp:

he he ..spomnem se še iz časov ko sem bil mulc,da jih ni bilo ne vem koliko za videt..pa ljudje o njih niso imeli nič kaj dobrega za povedat :laughing:
A je to imelo kakšne specifične napake al je bilo že v štartu tako slabo zastavljeno ? Oziroma zakaj tak (ne)sloves

Ful ma hudo linijo okrog in okrog avta pod okni.
To bi pomojem zakon izpadlo v kakšni two tone al pa stickerbomb pod to linijo varjanti :stuck_out_tongue:

Ma pustimo stickerbomb za golf 4-ke raje .

Men zgleda to kul tud na enki, no (se opravičujem za smetenje)

izpovedi prikritega hondaša…to bi blo za ban pomoje že?

…označeno… :smiling_imp:

Hahaha :laughing:

Tudi jaz bi se priporočal za več podatkov. Kaj je to zračno hlajeno ali vodno?

zračnohlajen v4.

Tle bi treba dat en 2300 typ1 not kot dajejo v dauphine :smiling_imp:

dauphine je tudi mega voz ko jke spuščen.

Evo, sem obnovil luči in smernike, ki so bili obledeni.
Pregledal sem podvozje in zavore, vse nastavil ter nastavil vžig in uplinjač.
Zamenjal sem tudi zavorno tekočino.
Danes prejel nove sprednje luči ,ki pašejo od Golf MK1.

ANŽEE hvala za link, ki si ga dal gor.

Ko bo čas bom malo več napisal o avtomobilu za zdaj pa :

Narejen je v Ukrajini, v mestu Zaporožje (sedaj tam izdelujejo Lanose), po licenci Princa in Hrošča, paše kar nekaj delov od teh vozil, kot tudi od Lade, Moskviča in Volge.
Je Ukrajinsko ljudsko vozilo, kot pri nas Fičo in Hrošč.
Motor V4 ,1200ccm, 28 KM, zračno hlajen.(beri; pri 80 km/h ne rabiš radia ampak čepke za ušesa).
Z škrgami lovi zrak za hlajenje, zelo rad se pregreva, problem pri motorju je pertinaks zobnik na odmični gredi, ko se segreje težje vžge, ker je narejen za rusko zimo.
Je res pravi ljudski avto, končnike in druge dele podvozja obnoviš kar doma v garaži, ker je ful enostavno narejeno. Je zelo robusno narejen iz debele pločevine cca 1mm ,ter zelo površno sestavljen, je namreč nemogoče nastavit enake zračnosti med pokrovom motorja kaj šele pri vrataih, da so linije. Da blatniki štrlijo izven karoserije je nekaj vsakdanjega.

Več pa drugič o karakteristiki.
Skratka karoserijo je nemogoče naravnati.
20160623_124255.jpg
20160623_124250.jpg
20160623_124236.jpg

Ja zaporožča je škoda polepit :wink:
Čaki malo, zračno hlajen V4 :astonished: :astonished: :astonished: :astonished: to je eksotika in ne jebeni 911 :laughing: :laughing: :laughing:

Ps, golf I prou dobro zgleda, itak jih je ko dreka in ga ni škoda :sunglasses:

Še ena zanimiva :wink:

No, še en ki šteka da ni vse honda kar se stickerbomba :smiley: Caddy mk1 bi tud zakon zgledal z tem, sem mel namen enga belga kupit in to nardit, samo ni blo nič pametnega in sem potem kupil kadetta.

Drugače tale V4 mašina pa zelo zakon zgleda; direkt za vgradit v kakšen cyclecar; kako pa je kej z temi mašinami; se jih dobi poceni al so to bolj “od petelina zobje” ?
Se da enostavno obrnit smer vrtenja?

Kaj je pa z tistimi zaporožci, ki nimajo škrg? A majo spredaj mašino potem?