Sploh ne vem kako sem našel ta avto, kolikor vem sem iskal 240z-ja, vidim oglas za Toyoto na avto.netu, grem gledat, dam aro in čez par dni je bil avto že moj
Na žalost ima najmanjši motor 1.2 60 ks, bili so pa še 1.4, 1.6, 1.6 16v, in 2.0. Ne glede na to pa še vseeno gre 160km/h po GPSu. Menjalnik ima 4 prestave z skoraj neuporabno 1. prestavo ker je prekratka ampak to ni tak problem, ker se motor zavrti do 6000 obratov (baje).
Edini napis Toyota na avtu je zadaj.
Motorni prostor mam v načrtu obnovit, prav tako glavo in uplinjač, najbolj akutna pa je menjava kablov ker se še komaj skupaj držijo.
Tole je držalo haube in mislim da je to najbolj genijalna enostavna stvar katero sem kdaj videl
Bolano dober avto! Ful mi je všeč, barva je lepa pa vse, mogoče mu manjka kak osliček ampak vseeno je dober Bom pa čakal na notranjost, da vidim kaj so spesnili japonci takrat znotraj Obilo užitkov v vožnji!
Avto naj bi bil uvožen iz Švice kot 2 leti star in kupljen na trgu rabljenih avtomobilov v Ljubljani. Od takrat naj bi ga imel isti gospod ki je delal kot mehanik v Nemčiji. Ko sem gledal malo pod preproge sem našel 2 zapakirana metra Made in Yugoslavia . Obnovljen je bil, rje pa zaenkrat nisem našel.
Hotel bi avto predelat nekako v tem stilu http://i.imgur.com/ta4lONw.jpg, samo ne vem kako je pri starih avtih z homologacijo. Je potrebna taka papirologija kot pri novejših avtih?
Ni pa to neka huda nuja pri oldijih, tako da ne skrbi; polcaji, osebje na tehničnih pregledih in angenti an zavarovalnici itak ne vejo kako je avto zgledal v originalu.
Vpisat daj dimenzije pnevmatik, to je pa to.
Pri tem primeru bi ti znal kak polcaj edino težit zarad poširitev, pa tudi to ni verjetno.
Kolega zagorec ma na miniju tašroke poširitve pa guma štrli ven še 5 centi. Se ni vtikal do zdaj noben polcaj niti tehnični itd.
Vem kaj mlatim
Drugače če hočeš na homologiranem oldiju (kar ti nimaš) vpisvat predelave, moraš it pa spet plačat članarino in pol plačat komisarju izjavo in pol lahko šele vpišeš, tako da to je kar precejšen strošek za nekaj kar ni glih nujno…