Nekaj je na tem, da te oldtimerji zasvojijo. Kadetta imam že 12 let, v zadnjem letu sem ga obnovil, kolikor se mi je zdelo smiselno, imam pa ga za prvo vozilo. To sicer pri meni pomeni vožnjo 2x na teden, ga pa vseeno tretiram kot dejlija.
Že nekaj časa sem iskal novo jamo brez dna , da bi se z njo ukvarjal in pred dnevi sem zasledil oglas in kupil ta partijski voz:
Njegova zgodovina je pestra, prva registracija je bila v Murski Soboti, kjer so ga uporabljali občinski veljaki za protokol, kasneje je romal k Autocommercu, pa preko dveh prevoznikov do prejšnjega lastnika Franca Udovča, glavnega mehanika Mercedes Klasik kluba in lastnika impresivnega voznega parka Mercedesov. Ta je skrbel za mehanske dele, vsaj zgleda tako, amortizerji so novi, podvozje zgleda v dobrem stanju, motor lepo teče in z menjalnikom zaenkrat ni težav. Karoserija pa je v precej slabem stanju, luknje v podnu, koloteki spredaj so ponekod požrti.
Se pa avto res gosposko pelje!
Nekaj fotk ob prevzemu vozila, več o stanju in obnovi bo sledilo.
Za tako mečko se splača marsikaj! Če sem js na svojem, ki je običen zidarski vagn zamenjal skoraj 2 kvadratna metra pleha, se splača na taki predsedniški limuzini še veliko več!
lp
P.S. Glede lokacije sem vprašal zato, ker je v Velenju en popolnoma enak blok, ki ima tudi čistilnico v pritličju (kot v ozadju na sliki)
zaradi kombinacije barve in kroma, je tole ubijalski izgled. Približat zemlji, mogoče od S serije dobit feltake, nižje gume, R6 ima super zvok, mal avspuh predelat…in kruzat.
ne dajat gor teh barock felg, men bolj sedejo na w123 serijo, w114 je boljš z temi ki jih imaš z pokrovi, pa tudi če se odločiš za white wall obrobe se jih pritrdi pod te obroče…
poglej raje dot na gumah da niso prestare in zamenjaj če je treba…