Opel Manta A 1972

samo ideja, od bmw 318IS E36 modela izpušni kolektor, tega je ko smetja.

motor je postavljen enako, tak da pač prilagodiš flančno, mal rezanja pa švasanja ti pa pomoje pri taki obnovi avta nebo tuje.

Ha zanimivo zgleda tale kolektor. Edino bi ga bilo reba zagotovo malo raztegnit, saj ima CIH motor na isti strani tudi sesalni kolektor :slight_smile: Pa znal bi zafrkavati nosilec za motor, ki je ravno med 2 in 3tjim cilindrom spodaj..

Trabi, pomoje bi slo z uplinjaci od motorja. Seveda pa je tukaj veliko poskusanja in nastavljanja.. Sicer pa pohvalno, ceprav mi osebno barvna kombinacija motorja ni vsec :sunglasses:

Hvala za pomoč je videt zelo zanimiv in vrjetno bi se dalo kaj ustvarit iz tega, mali problem je tut pri tem ker imajo ti motorji pravokotne luknje na glavi tukaj pa so okrogle , sicer pa tak kot si rekel malo švasanja in upogibanja pa bi moralo it. :slight_smile:

Heh z uplinjači od motorja mora it , saj sem jih že nabavil tako , da zdaj ni več vrnitve sedaj se bo delalo tako dolgo da bo šlo :slight_smile: hvala za pohvalo drugače pa vsak ma svoj okus heh :slight_smile:

Nisi v Vurberku? Imel si mogoče 2B kadeta?

Ja sem imel b kadetta ja .

Tako in sem začel izdelovat sesalni kolektor za fergazarje :slight_smile:)

hehe. si malo več naredil kot jaz:)

Danes sem še komaj material dobil tak , da če bi ga prej bi že blo mogoče danes končano :slight_smile:

jaz še tudi nimam plat za pa 40 cev bom še mogo nabavit, drugače pa upam, da bom dal do konc tedna švasat.

In evo naletel sem na težave, ti kolektorji , ki sem si jih jas zamislil mi niso najbolje uspeli saj se mi fergazarji naslonijo na izpušni kolektor, tako da se bom najvrjetneje lotil izdelave novih , prosil pa bi če bi gdo mel kako idejo ali zamisel kako jih naredit ali uporabit krivine in tako dalje. Cilj je da so fergazarji čim bližje glavi z čim manj robi in da so postavljeni čim bolj vodoravno . Najlažje bi bilo pomoje kakšen drugi izpušni kolektor saj ta moj ima v orginalu 2 stopenjski fergazar, ki ima iz spodnje strani gor speljano gretje iz izpušnega kolektorja, nisem pa prepričan če so obstajali kakšni drugačni kolektorji ?

hehe, pa si se tak branil delat kolektor, boš mogu neki kupit, pa razrezat :laughing:

kdor ne uboga, ga tepe nadloga ! :smiley:

Probaj dobit izpušni kolektor od motorja z elektronskim vbrizgom…nima te luknje za dovod toplega zraka v vplinjač! :wink:

ne mu potuho dajat ! špageti kolektor more bit če so ITB-ji gor :laughing:

Heh sej se trudim z iskanjem kolektorja ampak še ga nisem našel :slight_smile:

Kje bos dobil dize za to?Rabimo mi tud …

Povrtal jih bom s tem http://www.louis.de/_20b049b301ac297a7ebf4c00bcc523fd80/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003930 in http://www.louis.de/_20b049b301ac297a7ebf4c00bcc523fd80/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003888 . Potem pa če ne gre tako pa ima na tej spletni strani polno različnih diz za motorje in skuterje sej ponavadi so enake razlike so v navojih m5 in m6 in maš različne velikosti. http://trgovina.cilinder.si/index.php?cPath=239_243&osCsid=aj4tu1252iu8c9nnbaghbijk93atpjc9

Aja .. sem mislo da mas kaki bol resn plan :smiley: .. good luck with that ..

Kaj hočeš s tem povedat ? imaš že izkušnje s tem pa ni delovalo ali kako ?

Ma nimam … ampak na one cilinder.si dize od 50ccm motorjev lahko pomoje pozabis … vrtanje diz na roke pa … ne vem .. ze tak ni enostavno zdizirat motorja, kaj se le z takimi cungalunga pristopi.
No upam da ti rata, ce pa najdes kako stran z malo bol sirokim naborom diz bi se pa priporocal, bos enemu mojemu prijatlu prihranil dosti denarja drugemu pa živcev :smiley: