Opel Kadett C - limo, 1979

če je avto prej delal in si samo svečke menjal potem je nekaj kot pravi Anže .. mogoče si kable zamešal ?
Če si pa žokal še po čem drugem pa po vrsti preglej vse tisto kar si spreminjal

Ta motor je zelo enostaven.

Snemi eno svečko ven in če da iskro:
-zamenjal si kable
-crknila bencinska pumpa

Iskra je bencin je pa še vedno ne vžge (mogoče si narobe obrnil razdelilno kapo)
Avto daj v fazo ( prvi bat na zgornji vrhnji legi in cahni na jermenici poravnani) snami kapo od kablov poglej kje je statorček in na njegovo mesto daj kabel za prvi cilinder in priklopi svečko potem pa po vrsti 1,3,4,2 gor natakni in bi moral kresnit.

Mogoče se je zataknil plovček ali pa zapacala kakšna diza poglej svečko, če ni mokra in pumpa da pritisk je to to v nasprotnem primeru je potrebno sneti fergazer.

Če ne da iskre:
-Poglej razdelilno kapo (če je oksidirana) če je očisti Z fazen briferjem probaj če posveti lučka
-Poglej platine če so skupaj zapikale
-Mogoče je crknila cinšpula

To je tako na kratko lahko je tudi kaj drugega ampak dvomim.

Upam, da boš rešil

A kaj zakašlja al samo vergla v prazno?
Al vžge pa takoj ugasne?

Naštej kaj vse si šlatu. :slight_smile:

vergla… (suče ga zakašla pa nena)… svečke pa kable za svečke sem menjal in to jebilo to

dej tastare kable nazaj gor in poročaj :wink:

Stare kable??? z starimi kablami je blo ganc genau isto… :frowning:

jebleš ti sam sebe al kako ? :smiley:

ne… popizdo bom če neovžgau…

Pripelji ga v prekmurje, bomo porihtali

Mogoče ti je res cinšpula riknala. Men je na vsem lepem med vožnjo.

Še vedno ne vemo če maš iskro na svečkah.

bom vido kaj bo jutri pride en mehanik kao… če pa nebo zrihto fantje pa pripelem v prekmurje :wink:

a s kolesom? :smiley:

ne z vleko hehehe

dajte mi povedat nekaj kaj v opla je možno vgradit bilo kiro mašino??? :wink:

ja pa dobr no, kdo si je naredu dvojni profil za trolanje kle?

Živjo,
sedaj pa res ne vem a se norca delaš ali kaj?
Sam si rekel, da je avto vžgal ko si ga kupil, po tvojem ‘‘servisu’’ pa ne več. Si mogoče sploh preveril vse stvari katere so ti fantje svetovali?

Če ne znaš spravit delujočega motorja v pogon ti odsvetujem, da se mešaš z čim bolj naprednim kot je vgradnja neoriginal mašine. Se zavedaš kaj vse rabi. Motor in menjalnik- izdelat nosilce, predelat kardan, menjat zadnjo akso, auspuh, dovod goriva, itd itd. Edino da komu od fantov tu , ki imajo s tem izkušnje plačaš, da to opravi namesto tebe.

avto je vžgal ko sem ga kupo… zakurblo je.. pol sem ga pa nekaj časa pusto pa sem nabavo svečke nove pa sem vzeu ven svečke pa dau noter druge pa več avto ni vžgau… potem sem menjal kable za svečke pa tudi ni vžgal… :blush:

Kaj pa če je tip narobe nataknu kable ( zamešal vrstni red ) :question: čudnega nebi blo nič… :smiley: :laughing:

dej nehejte fotrat trolla :imp:
drgač če zamešaš kable ti v večini primerov šezmer poka motor, včasih celo laufa, čeprav se pol zdi, kot da ga bo z nosilcev otrgalo :wink: