OPEL Kadett C 1.2 limo - Fernandez

Papi 12 let nazaj sem ga tud js mel čist na tleh, sam z leti se človek zresni in začne cenit druge stvari. Letvice naprimer :laughing:

Ne resno, kaj bi pa blo najbolj nardit, da zgubim ene 5 cm? Takrat leta nazaj sm mel -8 apexe not pa mi je blo preveč.
Pa ne bi žagal original fedrov, v primeru, da bi ga kdaj prodal - vse nekak ostaja original reverzibilno :wink:

Hočeš rečt da jst nism resen :smiling_imp:

Ma najboljše da dobiš še ene original fedre in jih skrajšaš, te ki jih maš gor pa pospraviš da imaš ene originalne…
Kako si rešil z zalivanjem v kabino ?

Ej je pomagalo tisto s silikonom po stiku, ne čisto sicer, je pa 95% boljš. Tko da je blo to krivo.

Se je pa ličar pol za glavo držal in jamral, da kako je zajeban spucat zdej dol ta silikon :laughing:

Sem se odloču, da dam cel sprednji del popravt, ker vezna in havba že kr rjavita, pa zvit baltnik mam, pa še par stvari. Pa mi bo še te stike popedenu tko k je treba.

Če pa ne bo delal, lahk pa še vedno zasilikoniram nazaj :smiley:

Avto je od mojega zadnjega posta precej obnovljen:

Gniloba sprednjega dela je odpravljena, vedna stena, A stebrička, blatniki, vse je blo precej načeto.

Zadnji teden pa sem visel v delavnici in obnovil sprednje zglobe, silent bloke, prebarval roke, zategnu ležaja. Papi mi je še odrezu fedre za 1,25 obrata :slight_smile: Hvala.

Ratal mi je odlomit vijak od nosilcev stabilizatorja, tko, da sem trenutno brez.

Zdej je nekako bolj prijetno nizek. Mi pa na eni strani, kjer nimam tiste zaščitne gume znotraj fedra, kdaj udari direktno v spodnjo roko, tok nizko pride.

Foto dokazi:

Obnovil sem še pokrov ventilov, ga matiral in polakiral. Bomo vidl, kok časa bo zdržal predno bo zarjavel:

Končno sem našu enga tipa, ki ma komplet odbijačev, C2, sam me je Papi zadnjič začel prepričvat, da zgledajo grdo na C1 kadettu. Kaj se pa vam zdi?

Ja na original mortiče je potem kar problem pri skrajšanih fedrih in brez omejevalca.

PS..hitra in pocen rešitev za zlomljen stabi je navojna palca iz merkurja/Bauhausa .. :smiley:

C2 odbijači …tako grozno spet ni, so pa kak centi višji/debelejši..samo jih pomoje tista guma malo optično pomanjša.

A misliš, da mortič zabije do konca? Dal sm nove, narjene pr amortizerju, pa je bil ti na polno pameten, kako ni treb krajšat mortičev, če bo sam 5cm nižji, da kao nikol še ni blo problemov… jao

Drugač se mi je pa odlomu vijak skodaj v nosilcu na karoseriji. Pa ga ne dobim vn…

Aja u se ti je zlomil..slaba

Ne mortiče ne zabija, zabija un kovinski štuc v roko. samo koliko trše ti je pa naredil? Potem skoraj ne bi smel zabit..razen če imaš serijsko trdoto.

PS..koliko je lufta med roko in štucom … mora biti vsaj 5cm

Evo sm šel še en krog: Se skor ne da več vozit. Zabija mortiče, ko je med štucom (kovinskim delom, ker ni gume tam) ene 4-5 cm. Zabija predvsem desnega, na oko je tud bl mehek od levega. Sm mu pa reku, naj nardi mal trše kot original.

Jih nesem nazaj in rečem, da naj skrajšajo in stršajo? Al misliš, da sva preveč fedra odrezala?

Se je pa čist posedu zdej :slight_smile:, kolo se nekako vizualno dotika blatnika. Prava višina, če ne bi blo teh težav.

First world problems :laughing: Če je tko kot si opisal potem je res amortizer. To ti je zgleda naredu daljše kot so originalni… :confused:

upam da ti rata uštimat moritče čim prej. Pokrov ventilov je pa zanimiv v tej mišje srebrni barvi :slight_smile:

Zgleda da zdj, k so si mal “ime” ustvaril, se ni več treba trudit :neutral_face: ne vem kako ti lahko nekdo, ki se ukvarja z tem trdi, da če avto znižaš 5cm ni treba batnice krajšat :unamused: sej najbrž zmontiraš lahko vse skupaj glih za glih, delovanje pa ziher ne bo optimalno :cry: sej nočem po nikomer pljuvati, vendar če stranka pride z neko željo, se jo potrudiš izpolniti, ne da jo prepričaš v nekaj slabšega…

Jaz nisem imel nobenih problemov, pa sem tudi pred kratkim dal delat amortizerje. Fajn je da ves tocno kaj bi rad pa ti to naredijo…

To so po moje neki pri amortizerju zajebali, ker pri odrezanem enem ovoju bi moral še vedno furat original amortizer…
Nikakor nismo preveč odrezali, v primerjavi z našimi kadeti je še vedno tvoj terenc :laughing:
Kako si pa ugotovu da je mortič, dej ga dol dej pa zmeri dolžino ko je čisto skrčen, pa isto naredi na originalnemu k ga še maš doma :wink:

Ugotovil sem tako, da se je kolega obešal na avto, js sm pa gledal kaj ga zabije :slight_smile:
Originalne, ki so bli sicer čist uničeni, sm pa pustil tam :imp:

Bom dal dol, premeru, in jim odnesu nazaj.

Mogoče mam jst še ene originalne, če mi jih ni že kdo odnesu…lahko preverim, če rabiš.

Hvala, mi jih je že OP zmeril.

original 23,5 skrčen, 37 raztegnjen - moje mere 26 skrčen, 42 raztegnjen. :laughing:

Zna bit tu težava.

Na koncu se je izkazalo, da sem imel na avtu predolge monroe amortizerje, verjetno od Mante, kot je OP sugeriral. Pri amortizerju so naredili enake/malo daljše, kar je pripeljalo do nabijanja.

Fantje so mi naredili nove, krajše, ki zdaj v avtu delujejo brezhibno. Pa še nič mi niso zaračunali, kjub temu, da je bila delno moja krivda. Tako, da vsa čast.

So pa res bl pr mehkih doma, ker sem reku, naj nove naredijo bolj trde, pa so še vedno precej mehki :laughing:

Testno sem se že mal vozil okrog, sam dokler nimam stabilizatorja gor ne morem zares sprobat :slight_smile:

Kratko poročilo moje včerajšnje šraufarske kalvarije:

Že skor eno leto mi pri sklopki nekaj ropota/cvili. Sem kupu novo lamelo+potisni ležaj, in se spravu stvar razstavit in menjat.

Menjalnik sem mel dol dost hitro, brez večjih zapletov. Na koncu sem ga dlje časa pucal, kot snemal (bil je ZALIT z ene pol centimetra mastne odurnosti, tud na notranji strani zvona :smiling_imp:

Snamem lamelo in pogledam v kakem stanju je pilotni ležaj. Iglice so ble not nametane k da bi jih v mikser vrgu :confused: No poskušam js to vn dobit, Papi sugerira surovo silo, ki se ni izkazala za uporabno v tem primeru (lager ma kr debelo steno). Pol sm snel vstrajnik, da bi zraven prišu, pa ni blo dost boljš. Nisem mel nekega abcigerja s katerim bi lahko ležaj od znotraj zagrabu in spulil ven. Pol je uletel še fotr od kolega pri katerem šraufam, tip od katerga je delavnica, probaval svašta, na koncu pa tud on ugotovil, da je to delo za posebno orodje.

No v glevnem js sm že na tem, da kličem vleko, ker nism mogu pustit avta tam, pa sm ga pol vseen sestavu nazaj z novo lamelo in potisnim ležajem. Jebu sm se k prasica, da mi je sedu nazaj, tok, da mam dans tak musklfibr da komi stojim :laughing:

Kljub temu, da sem bil nedvomno pogumen, sreča ni bila na moji strani.

Zdej pa tko:

1. a ma kdo tak abciger, da bi lahk spulu ta lager ven?
  2. a ma kdo kak tak lager na zalogi, lahko tudi star?
  3. a gre 1.3 ohv motor k ata na mamo v moj avto namesto 1.2? Neki bi rad eksperimentiral z 5 taktnim sistemom.
  4. zakaj se sploh gremo jebanja s temi starimi jajci? :laughing:
  1. Tile modeli imajo ene par res vrhunskih…med njimi je tudi tale: https://www.youtube.com/watch?v=uPj2eZ7Eofs&list=UU3eSiX_rjJk2jg5EJSBcqBw
  2. /
  3. Hmm pa bi res menjal motor za tisti deci razlike? :wink:
  4. Ko bi kdo vedel… :laughing:
  1. pomoje si bil samo premalo grob :smiley:
  2. bom jutri pogledal…
  3. ne ne gre, če se že jebeš se za kak deci več; 2.0+ :sunglasses:
  4. ker nimamo za novega RS6 :laughing: