Opel Kadett 1976

Pri Vw sicer ni tega menjalnika, za ople pa ne vem…

:laughing:

:smiley:

No, pr bmwjih in oplih pa je, zato sem tud napisal; da tud pri oplu zlo verjetno ni odvisno kakšna je izhodna flanža samo od tega al je 245 al je 265, ampak tud od letnika.

Hereticne izjave :slight_smile: oplov g265 ima enako sliding izhodno os kot navaden getrag 240, in ne fixnega.
Tako da pase kardan od 5 gang ali avtomatica.

Auto menjalnik in G265 imasta celo enake zunanje dimenzije, tako da če je bil avto original avtomatic, ti bo celo pasal gor G265 brez predelav kardana :wink:

Končno en odgovor poznavalca :laughing: :clap: :smiling_imp:

PS… Furi… sam tako naprej :wink: Imam ogromno spominov s tem avtom in z veseljem spremljam :smiley:

Od kdaj pa je VW delal avtomobile…

E to :thumbup: saj imam 240, ampak sem našel samo flanžo za 265 za dober denar. Ampak je že šla… Ni važno. Sem dobil neke nemce ki imajo kardane za mojo kombinacijo, že narejene, na prodaj. Mogoče bom imel srečo in gre gor brez predelav :smiley:

Kar pomeni da zamenjaj zadnje sedeže :laughing:

Sm jih vrgu že takoj vn :smiley: sicer pa kadett zadnji sedeži, moraš bit že res akrobat. Če bi bil aero, da opreš streho, mogoče… :laughing:

Zato razumem zakaj je @papi prodal tega ampak ne vem zakaj prodaja karavana :problem: :laughing:

Komi zdej vidu kaj ga streljate :laughing: :laughing:

Ni bilo tako mišljeno, sem malo prevelik za te zadeve počet v avtu, bilokaterem avtu :laughing: :laughing:

Pa ne ta plav kadetič je biu moj prvi vozen kadett c, tak.. tata mobil rečem jst temu… vse origigi, samo par cm nižan :smiley:
Pa sem prav vesel da ga nekdo rihta in swapa :smiley: :thumbup:

Za Coxa se pravo (retorično) vprašanje glasi:

Do kdaj pa je VW delal avtomobile… :sunglasses:

Dobil sem števec z obratomerom. Sedaj imam obratomer na sredinski home made konzoli, skupaj z drugimi merilniki. Ampak mi ni praktično.
Kupil bi še originalne štiri merilnike, na sredinski konzoli, skupaj s konzolo, če ima kdo :slight_smile:

https://www.ebay.de/itm/Mittelkonsole-Kadett-C-SR-GTE/174581550693?hash=item28a5df0e65:g:oeAAAOSwWzRf8blm

Lih par mescev nazaj je Ziza (oz. Opelpower) delal predelavo navadne konzole na takšno za 4 števčke. Ampak ja, nič nista postala sem gor… :crazy:
Gre v pravo smer tale projekt…approved! :sunglasses:

Sm Furiju povedal da ima Žiža še en komplet :wink:
Morda se kaj zmenita :smiley:

Ebay odpade, ker mi še vedno ne dela pay pal. Zaradi te zbrke z nakupom abanke s strani nkbm.
Sej imam std konzolo predelano na šteri merilnike. Ampak ta nov števc nima temp. vode in stanja goriva. Bi moral zamnjat dva merilnika na sredinski konzoli. In jih seveda kupit, od vdo kot so tej sedaj. Pa sem pomislil, da bi raje originalno dobil, ker mi ker ful lepa in ker ima točno te merilnike katere potrebujem :slight_smile:

Evo sliko kako je sedaj.

En Hrvat je redno prodajal odlitke na Njuskalo.

Edit: Evo se link

https://www.njuskalo.hr/oldtimer-dijelovi/kadett-c-sr-gte-sredisnja-konzola-oglas-12632260

Uuu top :thumbup:

Glede na to da je iz Sisaka, upejmo da mu potres ni spresal delavnice in izdelkov :frowning: crni humor na stran, skoda da ne da v smolo se crnega pigmenta, bi zadeva zgledala res fabrsk. Ceprav, original ma se stevcke pod kotom obrnene prot vozniku…