Prejšnji teden, na proslavi za 15 let Oldschool-Slo, sem omenil, da prihaja posodobljena verzija foruma.
Po tolkih letih je bil res že čas za nekaj novega, a vsebina ostaja. To je važno…
Teme so prenesene - res se je že nabral zamimiv arhiv, kaj se je počelo 15 let nazaj. V kakšnih starih temah žal ni slik, če so bile slike na shrani.si ali podobnem, ostale pa bi morale bit.
Uporabniški računi (tudi tvoj, @pero27 ) so bili presneseni - če pa kdo naleti na težavo s prijavo naj se javi na info@oldschool-slo.com in pogledamo kako rešit.
Kar se tiče menijev, kategorij, kakšnih malih popravkov…so bo posodabljalo še malo v naslednjih dneh / tednih.
Sezona šraufanja je že več ali manj tu, dajte še dokumentirat! Happy posting!
Bravo za nov izgled . Se bo treba navadit, ampak to ne bo take panike .
Eno vprašanje…mal sem gledal teme in precej nas je uporabljalo tudi mojalbum, kamor smo odlagali slike in linke popali na forum. To se je z prenehanjem delovanja mojalbum sedaj vse podrlo in so nekatere teme precej neuporabne. A je to ista zgodba kot shrani.si kot omenjaš? Verjetno kake pametne rešitve za te teme najbrž ni. Imam prav?
Žal je temu res tako…mojalbum, shrani.si, pa še ene par takih platform je bilo, katere so se kasneje zaprle. Če bi se dalo tukaj z avtomatiko kaj rešit bi bilo super, a je edina rešitev ročno popravljat linke do slik…
jaz sem najprej mislu da so blokiral forum, pol pa je hvala bogu začelo nazaj delat, priznam pa da se bo treba navadit nove postavitve vsega, ker je čist kontra stari.
@Fleko prek česa pa uploadaš slike? jaz sem tut uporabljal mojalbum.com, zdej bi rabu pa eno alternativo, predlogi prosim?
Uh pa res, pri vecjih slikah so bile tezave…mislim, da je reseno…@Fleko daj potrdi, ce tudi tebi zdaj dela! Pa ne bit tok staromoden, mal sprememb more bit!
Zgleda, da od tebe ne bomo moral dobit slik projektov iz tega tisočletja / pralnih strojev. Vse ok!
Sicer je pa tako, prejšnji forum je bil že praktično brez supporta kar se tiče varnostnih lukenj, ni bil mobile friendly, tudi upload slik je bil štorast. Tudi če je tu na začetku kakšna težava ne dvomim da bomo to rešili in da bo zadeva v končni fazi lažja za uporabo. Če najde kdo še kaj kar ne dela…javite!
Jaz bi se tudi pritozeval. Samo sem rabo en teden da sem se naucil kak se sploh vklopi pritozevanje ..
Tako da +1 pritozevanje prosim .. kako te to je? Ni mi vsec nova podoba .. phpBB 4 life
Men tut ni vsec, razumem da star forum ni vec varnostno v koraku z zdajsnjim casom, ampak sej tut nasi avti niso
No sej mogoce se bomo navadl, tko k se bomo mogl tut sodobnih grdih elektricnih avtov pa ekoles okol nas..
Je pa tko da vedno ko se je katerikoli forum ze v preteklosti posodabljal (tudi na boljse) je blo ful pritozb (recimo mobisux lol), pa je folk pol kr se navadu..
Mene motjo predvsem ta razlika v prikazovanju tem v insta/fb stilu ki potem vse neki zginja v pozabo in ni vec strukturirano. Prej si pregledno vidu katere teme imamo, kje so posti ipd. Tle je pac vse in your face, vsaj zdi se mi za zdaj tko pa kup teh velikih gumbov za tehnicne analfabete in slabovidne haha.
Aja pa da se celotna tema odpre in potem skrolas k majmun oz tipkas tm jump to pa stevilka zadnje strani.. al je kje na vrh gumb jump to last post k ga jz ne vidm?
@Anzee - glede odpiranja tem / scrollanja: sej če klikneš na naslov neke teme te takoj vrže na zadnji (ne)prebran post. Če klineš na “Replies” te vrže na prvi post v temi, če pa klikneš “Activity” pa na zadnji post v temi. Sam mal se bo treba navadit…
Nisem proti posodobitvi foruma. Me pa moti enako kot Anžeta, vse gre v stil FB-ja - brezvezno skrolanje in iskanje tem. Sam forume uporabljam ravno zato, ker se na njih znajdem - imajo neko strukturo.