kuret kamnik
Pa njegov “sosed” Kuhar isto, kdo je “boljši” pa nimam pojma, delata oba to.
po dolgem premisleku grejo moje feltne v Anglijo na širjenje…jebiga, praksa je praksa.

Alu al pleh? Koliko pa je sicer tarifa za alu tu v SLO? Za pleh je bilo včasih cca 30eur / komad…
pleh ja (tole bo 350 funtov pa prevoz) - želje mam pač mal zahtevne pa obod je mal večji kjer se vsaka napaka lahko pozna.
…alu nimam pojma
če se prav spomnem je meni kuret rekel okrog 80 po kosu za alu
Kromič ..ti boš feltne samo širil al bo kakšna zloženka ..srca iz tistih časov na večji premer ?
Ne glede na širino poširitve? Pa mu rabiš dat še en komplet felten za material ali to on priskrbi?
Sicer ga bom pa tako ali tako moral poklicat oz. obiskat… ![]()
ma vem da je nekaj govoril da ima on material(se pa res ne spomnem ali je bla to cena z materialom),da pa mora videt feltno kako je narejena(lahko po sliki) .. notranji rob je baje rešljiv pri vseh feltnah bp , za zunanje robe pa igra vlogo izvedba feltne
Po moje je najbolj da vržeš v avto pa se zapelješ do tam in dobiš info iz prve roke
te ko mam v planu za 2017 za pasata so 4.5Jx20 original rezerve in je mal več dela s tem da se zrihtajo tak kot mam željo. Dobijo pa retrofit 15 col pokrove kot jih je mel takrat passat gor (3D print povečan).
Dal si mi pa eno hudo dobro idejo, grem jutr do vulkanizerja merit železne feltne, dejansko bi lahko naredil da vzameš 14 col železno feltno in jo všvasaš v 15-16 col obroč od železne, s tem dobiš lep steplip in pa hudo zanimive železne feltne…
vzeto na znanje, če kej uspe javim hehe ![]()
Sem ze vidu in meni zgleda obupno prov zaradi 3 al 4 stopničk.
to bi znalo bit problem ja.bi se pa verjetno z malo kompliciranja dalo dobiti kakšno stopnico manj ![]()
..je pa to obupno tudi na marsikateri poširjeni pleharci ..pa ne vem ali zato ker se lotijo širit na napačnem delu feltne ali po liniji najmanjšega odpora ali zaradi česa drugega .. ![]()
Drgač pa ..glede na to da se ti tam valja vsesorti obročev ![]()

U tole pa lepo zgleda…lahk kaj več poveš kako jih to delajo? al pa kak link?
smo že pisal, rabiš minimalno 1000€ materiala (obroči, vijaki) pa drejponk.
zaradi poskodbe in pomankanje casa je to prevzel pikotov prijatelj
051 645 605 luka
likovicl@gmail.com
Lp
![]()
Kakšna je zdaj situacija s širjenjem alu platišč? Še vedno Kuret in Kuhar, al je še kakšna opcija ?
a te cena moti al kej drugega? ![]()
računaj sledeče :
- rezanje obstoječih feltn in donatorjev
- upasovanje na drejponku
- brušenje kompletne površine za varit od zunaj in znotraj
- varjenje 250cm po eni feltni vara (je vse skup 10m švasov za potegnit), ki morajo tesnit !
- spet drejponk, velikokrat se lahko zgodi da jo zategne zarad temperatur
- ravnanje, struženje
dela ogromno, stane ne malo denarja ampak dvomim da je kakšna bližnica.
Ne, fora je v tem, da naberem vse kandidate, grem en dan do njih in se pol odlocm kdo bo delal. Pa ta dva sta itak cist bliz med sabo v Kamniku, ce je kje se kaksen dober, bi sel se do njega. Sej ves kok je, kaksen je precej drazji k ostali, kaksen 2 mesca ne bo mel cajta, kaksen prav da tega ne more nardit,… Ne skodi met rezervnega izvajalca. Cene ne vem kaksne so, rabim itak samo 2 za posirit.
S Kuharjem sem imel dobre izkušnje. Tudi kolega, kateri je malenkost več feltn popravljal pri njemu. Širil pa ni noben, katerega bi poznal.
Pokliči kuharja, pa da vidiš kaj bo rekel, se ne rabiš oglašat pri njemu, razen če želiš komplicirati ![]()
Kuhar je ![]()