Hvala za nasvete. Problemi so bili rešeni, kot vedno pa so nastali novi in sicer mi noben starter ne paše na mojo 2.0E CIH mašino. Do zdej sm meu AC Delko ni pasal. Ima kdo kakšno idejo kakšen bi pasal ? Vzel sam tudi enga iz Nemcije, kjer je pisalo da je za točno to mašino, pa spet ni pasal. Ima kdo kakšno idejo?
Boš moral malo bolj točno povedat kaj za ene fergazerje imaš doma s katerimi probavaš, sicer je tole operacija srca na daljavo. “AC Delko” pač ne pove kaj dosti.
Kaj pa imaš za en sesalni kolektor?
To da AC Delco ne dela fergazerjev nam je vsem jasno. Ceprav pises da si prej imel AC Delco in da ni pasal. Samo potem da nimas fergazerjev ampak vbrizg LE Jetronic (Bosch). Zakaj bi potem rabil fergazerje?
Jz drgac verjetn mam ksn starter kje doma. Loh en dan pogledam
Drgac mi je pa mal cudno zakaj ne gre to notr. A je kaksen drug vztrajnik? Al pa menjalnik? Nekje bezno imam v glavi, da imajo nekateri menjalniki malo manjso “bulo” za starter zadaj, pa je treba pobrusit zvon. Ampak nisem pa ziher, bom malo poguglal (tudi po spominu)
No, no, mojster pa tak…
V Ssloveniji imamo ene par mojstrov, ki se ukvarjajo izključno z previjanjem elektromotorjev in ti tud starter komot previjejo.
Bo pa vsekakor ceneje če se kupi novega ali dobrega rabljenega.
Ahaa, tale tvoj majster me je klical domov za štarter, pa sem mu na autodoc pokazal ganc novega za zmeren denar
Ti moraš imeti nekaj po kavbojsko sčarano skupaj, ker bi vsi štarterji od cih morali pasati križem kražem, razen mogoče najstarejših in najnovejših letnikov. Meni na '79 2.0 E in 2.0S bloku lepo gresta oba gor brez pardona, bosch in delco