Kupim 1.6s motor, vzet iz kake Ascone B, Mante A, ali pa Kadetta C, ker ga imam namen vgradit v svojega Kadetta C. Zakaj ravno ta motor? Ker se mi enostavno ne da opravljat kleparskih, ličarskih in ostalih del, za kaj bolj močnega.
Zanima me edino, če paše ta motor na moje getribe, trenutno imam v avtu 1.2s motor?
Super bi bilo, če ima kdo kaki dvojni fergazer za omenjen motor.
Zanima me, če se oz. s čim se da spravit iz 1.6s okoli 100 konjev? Druga odmična itd.?
Hvala za odgovore
kot je rekel Anzee, nekih drastičnih sprememb napram drugim motorjem ni. za dvojni uplinjač si pa najbrž mislil dva dvojna webra, saj se že na že 1.3s daje dvojne karbe.
če boš menjal sem pa interesent za motor in menjalnik skupaj.
Super.. to pa je to, ko sem še dokaj neizobražen v tem športu.. No pač fora je ta.. rad bi nabavil nek malo ‘‘večji’’ motor za mojega kadetta, sam nebi ravno rad širil kanala za getribe, krajšal pa dal centrirat kardana itd. Fora je samo ta, da sem ravno letos delal na karoserijski obnovi mojega avta in ga ne bi rad razžagal..
še eno vprašanje, se slučajno da dobit kardan že skrajšan, ki paše na določene getribe recimo r25 tak kot jih ma tista omega, pa da paše na kadetta c? I’m a newbie, f**k it
Zdaj vas bom ful nabasal z vprašanji, ker še swapa nisem delal namreč… te getribe od omege pašejo v kanal od kadetta z ohv motorjem al je treba kanal kaj rezat slučajno?
Strider si se ti peljal v soboto mimo Agipa v Miklavžu okoli 16. ure? Ker sem ravno tankal svojega, oz. sem bil na čiku s kolegom, avto pa je stal na pumpi
Drugače pa, sem že iskal marsikaj in r25 getribe pašejo v kanal, sam rabiš nove nosilce, nisem pa čisto ziher kak je z lukno za ročico. Kardan mi je rahel problem, ampak stric google pa pubeci v nemčiji vedo marsikaj
Na hitro povedano .. če iščeš ‘lego kocke’ potem je Kadett C 1,0 in 1.2 v bilo kaj drugega nad 1.2 misija nemogoče.
Potem nabavi bmw E30 in paše skoraj čisto vse, od kardanov ,rok, nosilcev, karterjev in in in brez predelav od novejših in močnejši ala e36M3 ali pa kak e34 …
Če nisi prav vešč rokodelstva ( katerega potrebuješ pri vgradnji drugega mopeda ), ti ta projekt odsvetujem. Raje vloži v sam 1.2 motor. Bati ( predelani Corsa B 1.4), drugi večji ventili + sedeži + trše vzmeti, zlajšan vztrajnik, pa eno 280°+ odmičo v kombinaciji z enim 40 Webrom in dbilas sesalnim kolektorjem in Mantle izpušcom 4/3 -2 -1 bo imela raketa 8k obratov in dobrih 90 konjev in en mini kloc od motorja in menjalnika.
Ma te turbine tlačjo sami vaški tjunerji … najlaži je pa doma kolektor iz vodovodnih cevi zašvasat, dat gor eno turbnio od zdihanega VW 1.8T pa mal na uč povrtat dizo v fergiju … … no sj so svetle izjeme, samo, čez 130 še niso pršli