BMW E6 2002 (turbo) touring 1971

hja, kak nej začnem to temo, najbrž z linkom na predstavitev tega avta ki ga ne pozna veliko in sem si vzel pol ure za sestavit par besed o tej stoenki…

https://oldschool-slo.com/t/bmw-e6-1602-2002-touring-1971-1974/1647/1

zakaj e6 touring? zato ker sem iskal e10 več kot 2 leti pa ni bilo do 5000€ nič nerjavega za mojo idejo o turbo projektu. Čisto slučajno sem našel touringa, malo prelistal zgodovino modela in se odločil da ne bom kot večina in se bo delal 2002 turbo touring z m10 motorjem, cilj je 800 kg / 250 konjev, če bo pa kaj čez pa bomo že prenesli na cesto.

kupljen je bil predvsem zaradi te slike :

45 let star BMW normalno dvignjen na dvigalu kar je zame pomenilo to kar iščem, dobra osnova, kar pa ni se bo pa popravilo.

Lociran na severu Nemčije, od leta 1995 pospravljen, vmes so kompleten avto kar se tiče točk rje pobrusili, wurth in premazali s temeljno ter avto pospravili na suho. Nekaj menljivih delov je najbrž predaleč z rjo in se že iščejo drugi lepši, obe haube in obojna vrata - bo kakšna srbija ali pa bosna odlična lokacija za iskanje delov. Pragovi, obrobe,…že naročeno.

Kakšen je plan?

• poštimat pleh, kar ne paše se vpaše, deli že prihajajo domov
  • turbo obrobe, sprednji turbo podaljšek, zadnji turbo spojler
  • m10 motor + turbo na 1 bar, čimbolj podobn setup kot ga je imel 2002 turbo zaradi eventuelne prodaje
  • bilstein B8 podvozje, vse na powerflex pušah
  • e36 diferencial s špero, krajšane akse
  • e21 sprednji abšenkli z 4 batnimi zavorami
  • rollbar (skoraj 100% da bo)
  • notranjost seksi recaroti, ostalo oblečeno v črn filc
  • odstranitev potopnih pedalov in uporaba e21/e30 tehnike za pedaliranje
  • srebrna barva, turbo nalepke
  • BBS RS 8x15 in 9x15 na semislickih

končni produkt bo identičen s tem :

in pa še odgovor zakaj ne E9, E24,…? Žal so to prebikasti avti za tak stil vožnje ki ga imam, lahk da se bom kdaj zresnil in bo projekt pristal v garaži, do takrat pa raje uživam na ovinkastih cestah za kar bo tudi ta avto narejen.

naslednje javljanje pa z dejanskimi slikami iz moje delavnice.

Super projekt :wink:
Sam res je malo stoenka :laughing: :laughing: :laughing:

Sem vseeno pričakoval, da bo kakšen cruiser :wink: glede na to, da ‘‘dirkalnik’’ že imaš.

Cool projekt, bom z veseljem spremljal. Samo zalagaj nas iz slikam, da bomo imeli kaj glodat.

fleko,

e21 sem se odločil da obdržim, dokler bo pa ta projekt končan pa zna bit kako leto al pa še kaj več…

Odlično! In zelo eksotično, jaz za to zadevo sploh nisem vedel, da obstaja! :smiley:
A drugače pašeš notri ali bo treba šibedah montirat? :stuck_out_tongue:
Sicer pa, good luck s projektom & keep up posted!

bravo …podpiram idejo :sunglasses:

a brez bebsov res ne gre ? Če že ..naj bo kaj po moško iz E serije :laughing:

Čestitke za nakup, res zanimiva in eksotična Benđa, sem prebral tudi post v enciklopediji avtomobilov in spet nekaj novega izvedel :slight_smile: .

Veselo na delo! :smiling_imp:

Waaa :open_mouth: :smiley: zakon! podpiram take projekte, več takih :slight_smile:

Kul projekt, všeč mi je kako je izvedeno vpetje difa preko pokrova (mislim da e10 nimajo tako, ne? ); predvidevam da boš zunanjost difa ohranil in premontial notranjost od 318ti ali?

Odlično, to bo zakon :sunglasses:

To boš sam rihtal ali pa bo spet loterija s kooperanti ?

Drgač pa zanimiv projekt :slight_smile:

Krasno drvarnco si nabavu :laughing: … res ne vem kater mi je grši, tisti srebrni ali ta zelen :laughing:

Dober projekt! Edin res ne šparat na feltnah, pa mu prvoški raje kaj bolj oldskul kot RS. Na e21 pogojno še grejo, samo za tole mi je pa čisto premlada feltna. :confused: :smiley:

čakam slike. kokice mam že prpravljene. :slight_smile:

dif gre tavelik gor 188, tamali 168 ne bo prenesel moje zlorabe. Rezal se bo pomoje tam vse ker pride trojna povezava enak kot mam na e21, med zadnjimi košarami na dno in iz spodnje strani na isto plato prišraufan diff.

sam nikakor ne zmorem časovno, lahk da bo kdaj boljše, za turbo setup bo TIN pa trde predelave kar se tiče vpetja in powerja, tuki se ne zajebavam ker je lahk hitr mala napaka pa velika kazen. Kar se tiče karoserije in pa ostalih pizdarij pa mislim da ne spustim več nobenega zraven avta - to bom sam.

bebesi so v navodilih za uporabo napisan (bom pa probal še kej drugega, zaloge 15 col 4x100 mam neki)…

Subscribed! :sunglasses:

Mislim da je bil odber nakup, ceprav mi ti avti ne sedejo :slight_smile: cudno da tebi croma glede na to da ti je vsec e21.. mogoce si tisti dan prevec feln spoliral in tisti prah, hjaaa :stuck_out_tongue:

drugace pa glede tampalih difov pa saj niso tako svoh. No zaenkrat lahko tako trdim, kaj pa bo pa bomo vidli, mogoce imam premalo izkusenj :slight_smile: Vem nekaj, da se zadeva HUDICEVO zagreje na ohisju difa sem se opekel, mislim da je treba samo poskrbet za hlajenje torej alpina style pokrov, al pa celo kak oljni hladilnik. (moj projekt - bo enkrat- :unamused: )

zgolj opažanje kar se mi je dogajal na e21, dif od 323 s špero, spodobno stanje lamel, novo LSD olje…dokler sem mel cestne gume je blo ok, takoj ko sem šel na semislicke pa je začela špera v ovinkih spuščat in sem spet kadil sam eno gumo. Jurcatu ga je tud uspel razbit in iz tega vidika, trenutno so cene 700-1000€ za e21 dif z špero…nima smisla. Raje ornk dif za 300€ gor pa razrezat mal pleha :smiling_imp:

oblika? hja, davek na unikatnost na današnji sceni in pa želja po C kadett kilogramih in turbo motorju. Vedno me je zanimalo kak gre rwd avto z malo kg in turbo motorjem.

Zanimivo… Fiata 127 še nismo meli na forumu… Ali pač? :laughing:

Hec, skidam kapu. V originalu mi je smešn, ampak končni izdelek bo pa fukiš!

croma_man: Super, bravo za pogum in nakup :wink:. V turbo preobleki tole zgleda vrhunsko, pelje se pa tudi lepo.
Z obliko je pa vedno tako, da je nekomu všeč, spet drugim pa ne. Najbolj važno je, da je tebi kul :wink:.

pa začnimo, 45 let star barn find (20 let na suhem, rja prebrušena, premazana z wurthom in temeljno). Vrata in haube so za odpis, tu ni dileme.

soočenje na dnevni svetlobi

detajlen

odlični premikači vozila dokler se ne uredi, stojni vijaki…madonca so bli napredni

ni slabo kot zgleda

eh ja, nekoč si bil oranžen…

detajlen

k sreči ne rabim nič od notranjosti, armaturka pride iz filca, pravtako bom delal podn na novo, tapete na novo,…

rahlo oksidiran pokrov

še vedno več varovalk kot manta in kadett skupaj

alo mojster, tu ni ajnšprica?

tudi pod pokrovom motorja ne bom rabil nič…k sreči

spodobna zadnja klop (mogoče je ne uspavam)

več pa v naslednji epizodi, prvo pranje in dvigalo :bulb: