BMW e28 520i

Oprosti Fleko tega nisem vedel. Precej kolegov 02 lastnikov iz drugih držav kupujejo tukaj in še nisem nobenega slišal da bi kaj čez njih govoril. Sam sem vedno potem kupil original zadeve, ker mam vedno neke malenkosti in je zaradi velike poštnine za drobrarije še vedno original cenejše.

@FR Wolf ni panike, saj še nisem naročil :laughing:

Drugače pa sem malo preučil e34 hladilnik. Je zelo podoben za v e28 samo z M30 motorjem, ima na drugem koncu zgornjo cev,…
Če bi pa hotel hladilnik od M30 motorja, bi pa moral rezati vezno steno in predelati cevi oz. nekaj drugega poiskat, kar se mi pa neda. Tako, da jutri naročim hladilnik, ki ima zraven podane mere.

Včeraj je bil Bemlf drugič v mojem lasništvu v Avstriji. :smiley:
Malo smo šli pogledat na Faaker See.
Na malci (obvezno more avto počepnt, mislim, da sem bil med najvišjimi tam okoli) :laughing:

Ko sem se vračal domov

In še par slik, meni najbolj iztopajočih.

In še od našega kromeranega (čeprav lastnika ni bilo opaziti, v okolici)

ja, pomoje sem s v arneitzu basal z hrano in hladil v senci.

Z benflom na VAG meet :question: :unamused:

žal je GTI treffen zgubil svoj pomen že dosti let nazaj, sem ne spadajo niti audiji, škode, seati,…naj bi bilo samo za GTI-je … ja na koncu pa vidiš od alf, zrižanih alf, bmw-jev, zrižanih bmw-jev,…

to ni več VAG srečanje ampak srečanje vseh

Jaz sem parkiral čisto zadaj :laughing:
Nebom pa si kupoval GTI-ja samo za to da grem malo poferbcat :smiley:

Drugače pa kot je croma man rekel. Gor vidiš svašta, od zrižotanih francozov do japoncov z mercedes felgami.

Sicer nekaj se dogaja na bemflu, vendar ne po načrtih :confused:
Še vedno čakam eno zavorno cev, hladilne cevi in hladilnik (baje hladilnik pride čez en teden).

Se je pa zadaj malo spremenilo :smiley:
Pred posegom z vlečno kljuko

Med posegom brez kljuke

]

In skoraj končano, trenutno so ''nastavki iz aluminizirane pločevine, bojo pa prišli iz rostfraja.

Je pa ne pričakovano z temi ‘‘nastavki’’ avto zelo se utišal. V petek se je lonec montiral brez nastavkov (dve odprtini premera 50mm in samo cev cca. 20mm ven) in je bilo NEZNOSNO v avtomobilu. Zato sem rekel, da bom za foro našvasal dve cevi za ta čas, da bo vsaj v kabini manj odmevalo, vendar se je tako utišal, da nebo potrebno montirati srednjega lonca, kakor sem omenil v sosednji temi :smiley:

Dosti boljše zgleda takole :sunglasses:

To da ni na sredini niti na strani te ne moti nic? … ocd v meni ponori ko to viim :smiley:

Sem se že navadil, ker imam tako parkiran avto, da vsak dan gledam, da ni na sredini. Ne more bit vse simetrično :laughing:

ta motilni člen je navzoč pri vseh izpeljankah E28 (žal)

tudi pri M535 je, ki bo upam, že letos doma če pridemo na skupen imenovalec cene…in ja, to “anomalijo” bom šel popravljat pa če me brišejo iz vseh bimmer forumov :laughing: :laughing: :laughing:

:open_mouth:
Upam, da ti to resno.

Ko sem švasal nastavke gor sem tudi sam razmišlal, če bi kar uzeu flekso pa odžagu in dal na sredo :laughing:

Drugače pa @croma_man, če boš prestavil potem neboš mogel prikolice vozit :laughing:

Končno težko pričakovani kos :laughing:

Vmes že kar malo pozabil, da sem naročil

Naj se javim predno grem na dopust.
Težko pričakovan kos je tudi težko pričakovano montiran :laughing:

Brez zapletov normalno negre, ker drugače bi bilo prelahko :wink:

Ker je bil spredaj na voznikovi strani zaleten (ne hudo) vendar dovolj, da so z original nosilci za hladilnik nekaj čarali in niso desnega nosilca ‘‘ujeli’’ na original mero, sem bil promoran zagrabit flex in švas aparat.

Ob menjavi termosta se je odlomil en vijak, tako sem moral se odstraniti fuel rail, da sem dobil komplet ohišje termostata dol. Nakar opazil, da je original tako bogi (prva vgradnja l. 84/85), sem naročil še kompletno ohišje termostata.

Menjane so tudi vse cevi za hladilno tekočino z izjemo ene, katera je kljub kataloški prišla napačna (ko sem prevzel robo nisem bil dovolj pozoren).

Še slika, nekako montiranega hladilnika :laughing:

Ravno gledam 21. maj je dan, ki sem začel iskati hladilnik, dobil sem ga 22. julija in dokončno zmontiran v nedeljo 16. augusta :blush:

Še ena slika kar tako, iz potepanj po štajerskih koncih

Glede na to, da že moj bemlf kvari povprečje v ‘‘potovalni’’ višini, pa naj še prtljažnik malo pokvari :laughing:

Lepo ga rihtaš. Višina bo že počakala, razen če boš tako dolgo čakal, da bo sam padel dol :laughing:

Zgleda, da si bom s tvojo temo še dosti pomagal, ker imava skoraj enak motor. Sem mojega 2 dni nazaj opral in je na bloku koda 20 6e B, tako, da tudi 2.0, ne 2.3 :frowning:

Malo da dvignem temo :slight_smile:
Kupu sem CB postajo. Ima kdo kakšno anteno za prodat in če zna umirit anteno z postajo? In kakšen info več tudi nebi škodil :blush:

Mal sem razočaran, sem vidu update in upal, da si ga končno prizemljil. :laughing:
Drugač pa lepa E28ka, naj bo še dolgo Freude am Fahren.

Haha, nene čez zimo pride prizemljitev, ker zdajle še pridno nabira kilometre. Bodo potrebni šlosarski prijemi pri podvozju da bo na ‘‘delovni’’ višini :smiling_imp:

Na podstrehi sem našel neke stare gume, pa pač nisem vedel kaj z njimi :laughing:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xHT0mvBlXqw[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KObBjUaZNWU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Of6blXGXRzI[/youtube]