Bimmer 315

b8 dobiš za spredi in b6 za zadi, b8 ne obstaja za e21.

vkolikor razmišlat kadarkol nižat avto, kup sprednje od e30 za 45mm vzmetne noge, za ta čas jih podložiš te 3 cm kar so krajši, potem pa samo vzmetno nogo odbiješ 3 cm.

če se boš vseen odločil za e21 bilsteine, v kolikor boš pozabil na to kar sem ti napisal in boš nekoč nižal avto, boš preklel tisti dan ko me nisi poslušal.

Ja sej so plani da bo avto nižan (sicer ne pretirano). Torej najboljše b8 od e30 spredaj in b6 od e21 zadaj za amortizerje. Kaj pa vzmeti? Kolko sem po ebayu gledal se dobijo h&r -35, TA tehnic -60/-40, Lowtec -60/-40… pa še par takih. Verjetno najbolje kupit h&r in na druge načine avto prepričat da bo nižji…

jst sm najprej kupil 60/40 komplet kikiriki podvozje, avto ja, še zmeri prostora za odraslo mačko med gumo in blatnikov. Kar mam zdej je preračunano nekje -120

zdej ko pomislim nazaj, niti gewinde od angležov niso tako drage :laughing:

H&r plus b8/b6 je preverjena kombinacija, tako da nimaš kej falit :wink:

Tak podvozje bom zdaj en dan naročil, so pa danes že prispeli kosi…
Avspuh, nov skoraj v celoti, “športnega” kolektorja se bom lotil čez poletje sam, ker so cene tjunerjev astronomske…

BMW nalepke za na pokrovčke :slight_smile:

Pa še tu neka malenkost… :sunglasses:

Pride na vrsto po avspuhu, tanku in podvozju…

EDIT: S čem najboljše avspuh poštrihat, da bo vsaj en čas držal?

tule maš investicijo, do 500 bi šel takoj če nebi mel podvozja narejenega že…

http://www.ebay.de/itm/321416597842?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Kje najceneje dobit bilštajne; je kje pri nas ali kar direkt ebay?

jaz sem pri tem vzel ..se mi zdi da je bil še najbolj ugoden ..drgač je pri nas včasih to Amortizer tržil ..sam so ble cene kot da bi na ebaju kupu pa še vse stroške in maržo dodal

http://www.tvhautoteile.de/index.html

Rabiš cca 25cm 8mm cevi, cca 70cm 12mm cevi, cca 24cm 32mm cevi in 16cm 40mm cevi. To je okoli tanka. V motornem prostoru pa kak slab mete 10mm.
Aja pa ko kaže urica da je tank prazen je noter še cca 10L bencina :unamused:

:laughing: :laughing: ja, to glede praznosti sem že naštudiral
sej to so notranji radiji cevi, ne?
pa thnx za info in da si se spomnil :wink:

Notranji gumjastih, zunanji kovinskih…

No malo delam na tem, da bo normalno uporaben :arrow_right:
tanka oba ven

pa še avspuh

odstranil sem površinsko rjo, prebarval in spral znotraj

pobarval nov izpuh

in ga zmontiral

jutri še tanka zmontiram in se spet končno peljem en krog :slight_smile:

:stuck_out_tongue: me gusta :smiley: dobr to šraufaš
sam na spodnjo stran rezervarjev dej pa vseeno dinitrol; ne bo tako lepo zgledalo, bo pa dlje zdržalo

Odkril sem še eno cevko, cca 5cm 6mm.

Včeraj sem dobil fedre, na amortizerje pa še čakam :unamused:

Počasi bom začel popravljat karoserijo, pa potem zavore… Vmes bom pa še fergazerje sprobal :slight_smile:

fajn :sunglasses: a kdo ve kakšne so razlike v barvi fedrov ..moji so modri ?

Lepo, vidim da se odvija v pravo smer tole :sunglasses: si se odločil potem za kombinacijo H&R/bilstein ?

Črnih ni treba homologirat :laughing: :laughing:

Tocno tak, pa se Bmw gor pise :slight_smile: Cakam se Bilsteine, bodo sprednji od e30, tak kot je bil nasvet in bom skrajsal vzmetno nogo, koliko bo potrebno… Potem bom pa zadaj korigiral visino, da bo lepo stal.

Koliko pa imaš sedaj namen nižat avto? Sicer ne vem kako je pri e21, a -35 bi pomoje moralo dol it, brez da krajšaš vzmetno…
aja pa morda bi te utegnilo zanimat :wink:
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=117245

a mate res karies v ušesih al kaj…100x sem že rekel da dokler ne skrajšaš dodatno je e21 terenec.

Evo dokaz, M10 motor, podvozje 50/40 spuščeno…195/50/15 gume

M20 motor, skrajšani amortizerji in fedre za dodatnih 5 cm, 195/45/16 in 225/40/16 na 7.5 in 9 širine

zdej sem pa še dodatnih 3 cm nižji…

Za letos bodo amortizerji podloženi, da bo vseskupaj špilalo, čez zimo bom pa žagal in švasal vzmetno nogo, da bo primerno nizki. Fedre ostanejo te takšne kot so. Glede feln imam to težavo, da je prejšnji lastnik homologiral starodobno vozilo in dimenzijo gum s 323 13". Tako da bodo še en čas 13ke :angry: ker to bo kar en projekt spravit 15ke legalno gor…

Kolk maš potem ti croma dejansko znižan avto?