Bimmer 315

Pozdrav! Sem Miha in to je moj “nov” avto. :slight_smile:

BMW 315, letnik 1982.
Avto je solidno ohranjen, za začetek bom ga tehnično uredil potem pa dalje…

LP Miha

tooo, še ena e21 !

mormo enkrat probat kok grejo 315, k jst mam 315.

čestitke.

:slight_smile: Z veseljem, ker vozimo pa itak na nož!

Prva prošnja, potreboval bi shemo električne napeljave.

jst mam Haynes manual za E21 doma, ti ga prodam…ker ga ne rabim več.

Nimam več š od šraufa originalnega kar se elektrike tiče, pa tud druge stvari so “posodobljene”.

Lep je srebrna mu super paše pa armatura na obratomer. A to je bilo od opreme odvisno ali so imeli za YU trg uro, ker kakor sem slišal so bile 315 samo za YU tržišče ali se motim. Pri meni v garaži je en zelen parkiran a kdo ve čigav je?

tole je blo ful različno,

moj je mel original bbs 13ke, original bbs spredn podalšek in zadn spojler, obratomer do 12 in pa brez radija in brez lukenj za anteno (hvala kurcu vsaj neki). Drugač je pa sam oznaka 315, dejansko je to klasičen 1.6 fergazer motor ki je bil tud v prvih serijah E30.

Lepo da nebo samo Opelašev :smiling_imp: (brez zamire)
Lep avto zgleda, vrjamem da boš iz njega naredil še lepšo rožico, keep us updated! :smiley:
Za električne sheme imam sicer ene fotografije el. sheme ampak na žalost je za 6zyl, torej 320 in 323…
Če pa vseeno rabiš pošlji na moj PM tvoj email in ti jih posredujem…
P.S: Zakaj se avto prodaja?

Hvala vsem za pomoč, sej mislim, da smo že našli napako na elektriki. Me je drug dan pustil na cedilu, začela se je smodit napeljava pri zadnji tablici, upam da ni celega kabla scvrlo (napaka je pa itak na moji strani, ker sem dal močnejšo varovalko noter ko je prva pregorela… :S).
Drugače pa super avto, prevoženih ima 96000 km in se vrhunsko pelje. Pogrešam malo peto prestavo, ampak bomo tudi to s časom rešli. Nekaj ima dodatne opreme, el.nastavljiva ogledala (nedelujoče), obratomer, “usnjene” sedeže, menda je to to.
Plan je pa približno tak

Prejšnji lastnik še ni zbrisal oglasa…

tole je bil vrhunski nakup, v tujini sledim cenam E21, takle primerek je 5k+ vreden in se tud za tak denar proda, največ finska, norveška in pa nizozemska.

meni se zdi tako po slikal več kpt “samo” solidna osnova ..v bistvu zgleda zelo lep :laughing:

super!! Naj ti bo v veselje :sunglasses:

Lep avto! Če boš potreboval kakšne kose, jih imam kar nekaj na zalogi. Drugače mi je pa všeč tvoj plan!Pri feltnah ti bo pa Cromaman pomagal :slight_smile:

Po slikah sodeč je avto vrhunsko ohranjen! Cromaman bo ene feltne zrihtu, mčkn ga boš u tla spustu in imaš odličn voz. Se vidimo spomladi na kakšni vožnji.

Naj ti avto prinese veliko užitka!

tegale sem mislil it jaz jutri iskat, pa se danes slišiva z prejšnjim lastnikom in je rekel, da je že šel :imp: :cry: :cry:

ampak ni zamere, grem jutri iskat rdečo 315ko z 5 brzinami in tovarniškimi litimi feltnami :smiley:

drugače pa kar se tiče 5 brzin menjalnikov sem jaz že nekaj raziskoval in sem prišel do teh zaklljučkov (če ti bo kaj pomagalo);
-za 5 brzin menjalnik rabiš krajšo pogonsko gred
-pašejo sicer z e30, vendar nimajo mehanskega pogona za brzinomer (rabiš ali vgradit brzinomer iz e30, ki ap je manjšega premera, al pa univerzalnega našraufat na armaturo)
-vsi drugi getragi 240 imajo druge dimenzije prestavnega mehanizma in ne paše, razen če zvrtaš druge luknjo v tunel in plastiko

drugače pa res lep primerek za to ceno, še posebej vinilni zici, ki so ful redki, čestitam!

Hvala vsem, bom potreboval nekaj delov, ker sem/se je stalilo pol kablov pri stikalu za luči in zadaj pri osvetlitvi tablice…

Rdečega iz Brežic sem gledal in je bil “resen konkurent”, vendar sem se na kocnu raje za tega odločil :slight_smile:

Lepo počasi naprej, najprej tehniko zrihtat, nekaj materiala za servis že imam doma, pa vso VW robo še moram prodat, da bo kapital za BMWja :slight_smile:

Blew My Wiring :laughing: :blush:

u lep lep! če bo tako uštiman kot pri zadnji sliki z bbs in belimi žmigovci bo :sunglasses:
srečno z njem pa da bo čim več veselja :slight_smile:

No, e, točno tega mam jst zaaranga pa grem jutr zjutrej iskat :slight_smile:
sicer ma notranjost mau bogo, pa prednjo šipo bo treba menat, pa zdle bom mel 2 tedna veselo z rihtanjem vseh papirjev, ampak bomo že potrpel

drgač glede menjalnika za tvojga sm jst mel drgač namen (če bi ga jst kupu) E30 menjalnik pa uporabt elektronski senzor k je gor pa nardit eno vezje, da mi poganja motorček, ki bi ga namontiral ozad na števc, da simulira zajlo, pa se lahko števc original pusti - če si kej elektrotehnika :wink:

Ojla, lepo da je nov bavarček med nami :slight_smile: videt je krasen, čimveč veselja z njim ti želim!
…zdj pa veselo na delo, da se spomladi vidmo na kakem meetu :wink:
pero27; jutri pričakujemo pa še tvojo “ajkulo” :smiley:

ej, RE21, če boš kaj razstavljal armaturo kdaj; bi mi prosim poslikal, kako je priklopljen tacho, ker jaz imam trenutno standardno giant uro, sem dobil pa zraven avta še inštrumente z tachotom (take, kot jih maš ti), samo je kar ene par povezav zadaj za nardit, pa se mi niti približno ne sanja, kako stvar prikopit

hvala že v naprej :smiley:

Tacho = stevec za hitrost, verjetno mislis obratomer?