Mogoče bo komu v pomoč men so zelo všeč, sedaj jih imam že par mesecev in več kot 1000km pa so kot prvi dan…
Ker sem dolgo iskal ene dobre bele obrobe in je bil cel hudič predno sem jih našel vam bom povedal da ne boste še ostali prebrskali celega interneta predno se kaj najde…
še par ugotovitev iz neta…
razno barvanje gum odpade, ker se začne luščit in lahko tudi kemijsko vpliva na gumo…
Atlas in podobni obroči, ki se montirajo med felgo in gumo lahko “grizejo” gumo in naredijo rob kjer se zgoraj stika guma in obroba…odpade nevarno!!!..
Originalne gume z belim robom so najboljše, razen cena ki je 300-400 € / kos se pravi če je avta za 50K€ daš gor te, če je cenejši si pomagaš z čim drugim..
A ne prodaja tale sistem tudi Špan, če se ne motim je isti proizvajalec … samo cena se mi zdi ugodna, takrat sem se tam zanimal, je bilo rečeno cca. 200 z krom obroči.
ja mislim da je tako, jaz sem jih raje vzel direkt, plačal sem preko paypala in dobil paket v 3 dneh…in sem zelo zadovoljen, obroči tudi ne “štrlijo” stran od gume ampak imajo takšno polkrožno napetost da se gume na robu tiščijo in zato sploh ne vidiš da so gumi “dodani”…sem videl že pri parih hroščih in mercedesih, ki imajo atlase in ostale firme da so včasih prav grdo štrleli od gume…
ja in tega pri Ravosu ni! Je bil en filmček na internetu, ko so ta sistem predstavljali v eni nemški avto oddaji, na podlagi katerega sem jih tudi potem kontaktiral in naročil, ampak ga ni več so jih zmontirali na enega oldschool opla lepo za pogledat
zaenkrat odlično, popolnoma nič ne šrtlijo od gum, tudi čiščenje je enostavno tako da jaz sem zelo zadovoljen, sem pa naedil cca 3000 km z njimi. ne priporočajo pa se za hitrosti nad 120km/h…
Lepo, da se obnesejo po pričakovanjih. Tole temo sem našel že pred časom, ko sem tudi sam začel brskati za gumami za moj avto. Predvsem me je zanimalo kako se obnesejo na daljše obdobje… Tudi sam sem razmišljal o tem obrobah, ker je kazalo, da ne bo nič z gumami z belim robom.
Pa je bilo tako, da tudi z navadnimi(kombi) gumami ni bilo nič… No na koncu pa se je “kalvarija” le razpletla, tako da sem včeraj nakupoval v Leibnitz-u in domov pripeljal gume z belim robom.
Maxxis MA-1 (made in taiwan) P205/75R14 95S WSW M+S
Čeprav na sami gumi ni znakcev, naj bi šlo za all sesons tire.
Cena za komad 156€. Ja je drago. Kako se bodo obnesle dom videl.
Do sedaj sem od poletja 2011 na svojem avtu vozil Hankook Milage Plus(all seasons) iz leta 2002.
In so se lepo obnesle. Edino v mokrem niso preveč dobre.
So pa zgleda zaradi starosti že tako trde, da jih prav nič ne pobira.
Zadaj profila kolikor želiš.
Jaz samo 2 do 3x na leto ko ga operem z samponom za avto potegnem se po gumah in je to to. Tile ravus obroci so zelo trpezni in se umazanija ne prime na njih. Drugace pa za gume z robom obstaja namensko cistilo poznam enega ki ga je nabavil iz ZDA ga lahko povprasam ce te zanima kako se obnese.
Jaz opažam, da obrobe na sedanjih gumah niso tako kvalitetne kot na prejšnem kompletu. Je pa tudi res, da je problem s umazanostjo in čiščenjem predvsem na sprednjih kolesih kjer so diski. Zadaj je precej bolje.
Se pa tudi pozna, ker ne uporabljam pokrovov.