Alfa Romeo Trentatre Permanent 4

Supr hvala :wink:

lepo ti to vse …
na darovalki mas feljuge 13 col 4x98??? bi rabo dve za prikolico ce se ti kje valjajo viska

4 kose imam viška. Ti pripeljem ob priliki :slight_smile:

Ok,rabjo se sam dve. :bulb: hvala

Pa sem se je končno losal … za nekaj časa.

Nagnal sem jo k ličarju :stuck_out_tongue:

Placa je v garaži po novem skoraj poljubno, zato se je v njej naselil motor z menjalnikom …

Ampak nadlogi ni za zaupat, saj si je po hitrem postopku poiskal davno izgubljenega dvojčka skupaj še z nekaj krame :slight_smile:

Sedaj se v garaži bohotita dva 1.7 16v motorja ter dva P4 menjalnika … ker je dobro imeti rezervo pri tako eksotičnih dobrotah :slight_smile:

Vprašanje
Na 16v glavi pašeta kolektorja od 8v mopedov za dellorto 40 ?

Nej. 16V se ITBji sraufajo direkt na glavo, 8V majo pa kolektorje na kere pridejo fergi. Vsaj tako je bilo nazadnje ko sem raziskoval če bi lahko ponucal ITBje iz teh alf za enžekšen na zračnohlajenca.

Načeloma angleži imajo custom kolektorje za 16v motorje, mene pa bolj zanima, če se da fabriške od 8v vpasat.

Res pa je da moram prvo z enega od motorjev snet sesalni kolektor ter lopute. Se bo potem lažje odločiti o načinu predelave

Ne, sesalni deli glav si niso niti podobni.

Kaj pa imaš namen nardit, če prav razumem bi šel na 1.7 16V in fergazerje?

Če rabiš kaki lepi kompletek kolektorjev in fergov se oglasi :wink: … isto če maš kakega viška :smiley:

Kolko je razmak med kanali če das dol ta skupni kolektor tam kjer se drži z gumami spodnjega dela , ki je prišravfan v glavo. Weber dellorto pokončni imajo 90mm (skoraj siguren) če to štima potem daš zrezat dve alu plati z obliko , jih navariš gor in na to prišravfaš fergije.

Jop. nekaj imam v planu fergije s trobentami. Zgolj in samo zaradi zvoka :slight_smile:

Cox, fergije načeloma že imam, če pa imaš kake ugodno pa se priporočam :slight_smile:

Vzemi dol sesalni kolektor ki povezuje oba ITBja pa daj trobentice nanju in porocaj;)

Ni tk enostavno ker je pred sesalnim kolektorjem še maf senzor :unamused:

Čaki malo. Če greš na fergije ne rabiš nobenega senzorja in nobene elktronike. Al ti misliš ohranit injection. To pa ne gre. Slpoh ker imaš maf in on rabi merit celoten pretok v motor. Ali pa če greš stanalone in meriš load preko tlaka ala MS in podobno.

Zaradi vseh komplikacij okoli elektronike in trobentic bi šel na fergije. V kolikor bi ne bilo zadrege z maf-om bi bilo tole kot pis of kejk za zrihtat

Grega, imaš kaj kosov za 33ko? Kolega iz Savinjske bo verjetno iskal 1.7 motor in menjalnik.

Vse živo na lagru
Blok motorja sem že obljubil nekomu, vem pa še za en 1.7 ie motor, tako da možu lahko daš moj kontakt

041 480 435

Hvala, sem posredoval dalje.