Alfa Romeo Trentatre Permanent 4

Jp, tole je pa lepo narejeno! :wink:

pozdrav iz saturna :laughing:
grega zakaj bi zamero…
pac taki smo vsi v rahlem faznem zamiku
pa nam je lepo :bulb:

A zdj sm ko sm bil na obisku pri bratih… mam ciiist ravn (podn) :laughing:

Gremo naprej

Bodišutc gor :smiley:

Po kratkem prepričevanju je vetrobran odpadel … skoraj dobesedno. V slogu prejšnje obnove vozila je bil vetrobran prilepljen z enako kvaliteto. Dejansko se je držal karoserije samo na delu okvirja nad mehanizmom za brisalce .. :blush:

Lepilo je odstopilo od karoserije brez vsakega orodja, ker je spodaj bilo nekaj …

Sledilo je spet nekaj malega brušenja :wink:

Pa še nekaj več brušenja …

Da ne bo kdo mislil da to delam čisto na roke s šmirglpapirjem …

Zgoraj levo - najljubše orodje - ker prideš v skoraj vsak vogal in vsako neravnino
Zgoraj desno in spodaj levo - sila učinkovito za ravne flehe, ko pride neravnin je konec veselja
Spodaj desno - kot da bi sladoled čez šipo lizal :blush:

Pa še končni rezultat …

Pred pričetkom barvanja sem se spomnil, da imam mortalno defektno pištolo za barvanje, tako da je situacijo reševal Matejev asortiman orodja, a kaj ko z njegovo pištolj nisva bila na TI, tako da se je vse zavleklo zaradi raznih komplikacij, potem pa je delo prekinil obisk.

Bo pa naslednjič kaj veselega za pokazat :slight_smile:

Odlično zgleda. Te je pa spet malo zaneslo z obnovo :wink: .

Ta krtača (spodaj desno) se je men zdela tut krnki od začetka, ampak sem jo pol naštudiro… En star kitajski fleks in mojih 100kg gor naslonjenih pa je pucala u nulo… Ampak točno pol ure, pol je pa zagorel fleks pa mene so roke tk bolele, da pira nisem mogo ofnat! Ampak v tiste pol ure sem pa hudiču rep spulo… :smiley: :smiley:

mi je takoj jasno zakaj se nista zastopl s pistolo za barvanje…ta zadeva rabi kar velik pretok zraka,kar pa tale gasilni aparat na kolesckih ni uspel zagotovit…no sam si pa vseen porihto.kapo dol.dec z voljo v neizmernih količinah :smiley:

Ja, z levo zgoraj pa brez vsakega matra v nulo scistis. Pa se za lezaje je prijetna :slight_smile:

meni se takšna tudi ni preveč obnesla ..sem pa skuril kar nekaj takšnih oblik z ravnimi ščetinami (brez teh spiralnih cofov) tisto je pa delalo top

pa pohvale za temeljitost :smiley:

to sem se pa nasmejal, gasilni aparat na koleščkih :laughing: :laughing: :laughing:

ja a ni videt skor tak :question:
sam ratal mu pa je vseen en sloj postrihat :bulb:

Evo, nova pištola iz hobby programa skupaj z ostalo kramo, ki se je nabrala v roku tedna dni :blush:

Pravijo da denar mora krožit :laughing:

In tako sem končno s temeljno v kompletu prebarval cel motorni prostor :slight_smile:

Zatem še nekaj tesnilne mase namalal

Potem pa še zaključni sloj :slight_smile:

210 (bianco) iz alfinega kataloga za vse njihove modele bianco barve med leti 87 in 94 :slight_smile:

V živo zadeva prav dobr in mislim da bo na koncu tudi zgledalo kot se spodobi. Originalna črna namreč vozu naredi pravo krivico
Mi veri hepi :laughing:

A avto bo potem tudi bel?

Tudi črna je lepa :wink: motorni prostor v črni, deli motorja pa alu in rdeči :wink: klasika

Vse bo belo kar je fabriško v barvi karoserije. Se pravi odbijači so dvobarvni belo-črni, črni okvirji vrat okoli stekel, črne letvice

Blaž, ti pa se kar tolaži :smiley:

Pa to si s tem malim kompresorjem uspel pobarvat :open_mouth:
Malo še, in se bo začel taboljši del :sunglasses:

Aja a sedeži bojo tudi beli :laughing:

Eni ne jamramo kako nimamo pravega orodja in se lotimo reševanja težav.
Ja, on dan sem bil v bauhausu v Mb in sem se slinil poleg 500l kompresorja. Ker sem tak pacient, ki bi imel na lagru vse živo orodja. Sicer ne vem za kaj bi vse imel, ga je pa lepo imeti na lagru. Kot frocovje in igrače. V bistvu je ne rabi, če jo pa imet :smiley:

Taboljš del … iz izkušenj z delto vem da sestava ni vedno lepa in prijetna. Sploh ko poizkušaš svoje drobno telo prepričati, da moraš nekaj pod armaturko zašraufat, po možnosti pedala snet ali pa kako tako neumnost.
Montaža stropa tudi zahteva rahlo neumen položaj - nekaj v smislu <želva na hrbtu> :smiley:

Bo vsekakor veselo :slight_smile:

Aja, recaroti bodo taki kot so. So v zelo dobrem stanju. Mogoče bom samo armaturko zamenjal, ker je sedanja klasika 33ka zlamana :blush:

sej bela je kulj :smiling_imp:

sem vprašal ,ker se spomnen da je bla debata o črnih in rdečih .. :slight_smile:

Rdeča je bila ona za sempl z zender kitom.
Črna pa je bila na začetku ideja da se nekaj dela na avtu. Sam kaj ko ne gre tk na simpl :blush: :blush:

In tako se pripravlja na ličarijo :slight_smile:

Bom še obogatel od vsega najdenega orodja … v vratih

Sedaj pa lepši del - vsa vrata so očitno res na debelo pokitana in pobarvana, od tod so vse površine ob robovih lepo zaokrožene in ne ravne, kit pa vsepovsod poka

Jebena kit kar klasa :unamused:

… pa so bile to še najlepše vrate :blush:

5 slojev rdeče barve, kit s temeljno, črna, kit s temeljno in še 1x črna …

Ta da :slight_smile:

Pa še temeljna

Oboje sprednjih vrat sta v spodnji tretjini pobuškani u iber, prav tako pa mi ni všeč ideja, da imaš avto brez ključavnic, saj je nekdo luknje za ključavnice blindiral, zato se ju bo menjalo.
Imeti darovalko za garažo je kot kaže zelo dobra stvar :slight_smile: