Od zadnje objave pa je res minilo že kar nekaj časa ![]()
Bom naslednjič bolj priden in ne bom vsake 2 meseca zajadral v garažo ![]()
Drugače pa se je v grobem končala kleparija na dnu karoserije

še ena mala krasta

Pa še voznikova stran

Od zadnje objave pa je res minilo že kar nekaj časa ![]()
Bom naslednjič bolj priden in ne bom vsake 2 meseca zajadral v garažo ![]()
Drugače pa se je v grobem končala kleparija na dnu karoserije

še ena mala krasta

Pa še voznikova stran

Ker se na požarni steni, genau pod armaturko in pod vso periferijo nakazuje rja, poleg tega pa se bo barval motorni prostor, je alfica odvrgla vso drobovje.
Armaturka

Vsa elektrika pod haubo in armaturko

Vsa motorna elektrika in ecu

Komplet ABS

Komplet 4wd

In tako je ostala samo še smrdljiva karoserija

spet si zabluzil ![]()
super ![]()
![]()
Ma q…c, očitno ne znam samo zamaskirat felerjev in se delat da je vse super ![]()
33ka bo ostala permanent 4 saj jih je v globalnem smislu tako malo, da bi bilo greh iti v predelavo na fwd ![]()
Aja, avto se bo cel barval. Barva pa bo na koncu nasprotje obstoječe ![]()
ma barva mora bit rosso corse al ba bianco ..tle ni debate ![]()
Veliko je bilo razmišljanja v smeri 126f iz lanciinega kataloga. Fukiš od barve je, delta je z njo pobarvana, 33ka pa bi zaradi oglatih linij bila še bistveno lepša. Ampak človek ne more dveh oldijev obnovit in pobarvat v isto barvo ![]()
Tako bo moja trentatre v barvi s kodo 210 po alfinem katalogu ![]()
grega kot vedno super to delas
Novo leto, stari projekt v nadaljevanju ![]()
Supernadzor še vedno nadzira vsa dela v garaži ![]()

Sčiščena, zbrušena in popenzlana ena stran podna

… pa še druga

Na dnu sem našel še eno lepo cvetko

Flex party

Pa po nekaj malega varjenja

Še ena cvetka …
Ja res je bilo permanentk narejenih v res majhnem številu, kar pa ne sme biti izgovor za takšno čudovito ujemanje posameznih pločevin na dnu karoserije. Seveda je tak spoj fabriško obdelan z dihtmaso …

Lotil sem se spoja zgornje in spodnje vezne stene z desnim krakom, ker ta del avtomobila je nekoč že doživel svoj delež akcije, popravilo pa je bilo po sistemu zapacaj in beži …

Po nekaj tuhtanja je sledilo fleksanje in varjenje …

Sem pa dobil z obnove sprednja amortizerja. Amortizer ima kar močno tarifo, je pa vsaj po videnem narejeno kot se spodobi. Se pravi prašno barvano.

In ker se mi je ponudila priložnost, sem deložiral nekaj krame, ki je ostala za projektom delta. Ne, krama ni romala v smeti ampak v garažo drugega deltaša, ki jo bo koristno uporabil.
Jz pa sem v garaži pridobil prostor za permanentkino kramo ![]()

Tako to gre ko se staraš. Nič ni za stran vrečt, vse ti pride nekoč prav. Sicer ne veš kako in kdaj bo to, veš pa da je treba šparat ![]()
no tole na zadn napisano me je pomirilo.drugac pa kot vedno,temeljito to rihtas.
super ..kot je že sablac napisal ..temeljito ![]()
alfa pergament, prisežem da vsakič ko to temo odprem preberem tako naslov… ![]()
Mal ti je tole ušlo izpod nadzora… Zgleda, da bo spet ena obnova do zadnjega šraufa! Ne znaš sam mal popravit pa vozit!
No, sej tako je prav!
![]()
Ni še čist ušlo nadzoru ![]()
Za ta projekt je proračun omejen na 1/4 deltinih stroškov, tako da ne bo vse oh in sploh ![]()
Na podnu pa vsaj 2 dodatna sloja bodišutca ![]()
Pol pa pejt pa to ščist dol ko se samo nekaj poca…
In sem samo obdelovane površine prebrusil in pobarval ter vsa mesta, kjer je bilo kaj rje. Sem z leti razvil občutek na vodi kje se hudič skriva ![]()

Sprednji desni kolotek pa taka lepota da sem moral celega prebrusiti …

Potem pa lepota vseh lepot - obdelava motornega prostora ![]()
Tega opravila sem se vedno izogibal, pri delti mi je to lepoto in pa podn prihranil brat, ki mu je bilo dolgčas, tu pa sem ostal jz, drotperšna na flexu, ogromno praha in pa veliko volje.
Je pa treba vse prebrusi, kjer je vse živo različnih slojev izoteka, barve pa površinske rje. Pa glede na to da se bo barva menjala se splača potrudit in malo bolj temeljito počohati zadevo ![]()

Ja, permanentka je že videla kar nekaj obcestne akcije, kar se še sedaj očitno vidi na pod armaturko, kjer je nekaj nenosilnih kosov še kar povitih. In naj ostane tako. Nekje je potrebno potegniti mejo pri preseravanju z detajli in ta meja je zame tu…
J… ga, nč ni popoln
definiral si mejo normalnosti, in greš motorni prostor do pleha zgonit barvo dol.
svaka čast, jst si raje z namizno vrtalko vrtam luknje v koleno eno pri drugem ![]()
Milan, grem tu pa tam na obisk k Mateju in Jerneju in se potolažim da sem vsaj še malo priseben ![]()
Matej, upam da ne zameriš ![]()
ona 2 nista s tega planeta
s tem se js tolazim ![]()
Ti tudi nisi več čist ravn ![]()
kako gre že tista ..se je ponva kotlu smejala ..pa oba sta bila črna od saj ![]()
drgač pa ..yeah ! ![]()