Alfa Romeo 75 v6

No pa da predstavim “zadnjo pravo alfo” še tukaj :smiley:
Je alfa romeo 75 v njenem nosu pa pravi alfin v6 motor kateri žene zadnja kolesa
Avto je transaxle kar pomeni da je menjalnik zadaj skupaj z diffom kar pomaga pri razporeditvi teže
V avtu je 12v motor z 192 hp za prenos moči skrbi 2.0 TS menjalnik z LSD-om stvar je brutalna dež in teška noga = jarek :smiley:

pa še nekaj slikic

Avto je namenjen norčijam po progi in za sproščanje ob vikendih zato je temu primerno tudi sestavljen ni tških originalnih america odbijačev na njemu ni dolgega 3.0 menjalnika itd :wink:

pa še malo simfonije nažalost z enim pokvajenim inštrumentom ( en dihtnga na izpušnem je prepihana čakam na nove tri iz anglije :smiley: )

Motor je biu obnovljen slabih 10.000 nazaj in res dela kot urica :slight_smile:

https://www.youtube.com/watch?v=sZTvGqV2Iwk

https://www.youtube.com/watch?v=rEbpjxD8wO0

Kul.

Letnik?

1989 :blush:

aaaaaaaaa hudo ! evo tole je pa za moje pojme izjemna redkost in pa vsekakor vreden član tega foruma

Lepa Alfa, tole so bile moje mladostniške sanje. Se še živo spomnem testov Americe v Avtomagazinu in skorajšnje odločitve za nakup nekaj let kasneje. :slight_smile:

Hvala za tak lep sprejem, mi je vseč da ljudje prepoznajo redkost in posebnost tega avta, ki je žal v sloveniji pozabljen od velike večine…

Opa naval italjanov :smiley:
Drugace pa lepa 75-tka.
Vedno sem se spreseval kaksne so vozne lasnosti teh alf, glede na to, da ima menjalnik zadi. In kaksno imajo razmerje teze spredaj/zadaj.

dobro zgleda :sunglasses:

ajga tastar…sj veš ne..dobra kola..bo treba it kej na raceland probat :smiley:

super alfetina ..sicer jaz res pogrešam kakšn america look ampak če je namenjena zabavi pol pa kulj :slight_smile:

Prava alfa :smiley:

Edino kake Zender Milano ji manjkajo :wink: Kako pa to, da si namestil sesalni kolektor od novejše generacije motorjev?

original motor je nadomestiu motor iz 164 kater je biu prenovljen par tisoč nazaj plus ta novi ima 7 konjev več in zmore skoraj 1000 obratov več… :wink: original 5800 tale pa 6500 :slight_smile: je pa ševedno 40% delou iz starega motorja treba prestavit na novega saj je karter povsem drugačen na vzdolžno postavljenem motorju stem tudi olna pumpa in tudi nosilec " šponar" altenatorja itd itd :smiley:

zender milano pa žau ne saj so 17 col felge samo za šminko na 75 :wink: 15 col z dimenzijam 195/55/15 ali 205/55/15 to so dimenzije da se 75 pelje tako kot treba :wink: pogojno tudi 16 col :slight_smile: :smiley:

Ali majo 75-tke spredaj torzijo? Ali sem zaj…? :smiley:

Lepo :smiley:

Sam imam željo GTV6, ampak bi si poknil noter 24v mašino :smiley: Ko bodo bogovi bolj naklonjeni, bo tudi to… Zaenkrat potrebno 33 do konca zrihtati pa GTju kako kljuse več pod haubo spraviti :smiley:

kako pa si rešil s kardanom na novejšo mašino?

Všečna Alfa.

Obilo zabave :smiley:

spredaj imajo torzijo ja :wink: obstajajo gewinde smo imajo noro ceno ( 1800€ nenastavljive / 2400€ nastavljive )

Kardan ni noben problem :wink: vstrajnik je od starega v6 motorja iz 75 in vse paše :wink: moraš pa imeti od 3.0 in od 2.0 kardane da malo skombiniraš :smiley: :laughing:

olje naročeno ( 10l ) notri gre 8 litrov pa nekaj more ostat za dotakanje :smiley:

kako pa zgledajo nenastavljive gewinde :question:

:smiley: dušenje amortizerja sem mislil :wink:

Za alfe so nasploh nore cene performance delov… Ne vem kako to… Da se spraviš mašino tunat bankrotiraš, potem pa še zariba :smiley: