Ma ja bo treba se še mal igrat s temi Webri da bo res dobro špilalo… ![]()
Sicer sem pa naredil prvi servis!
po 550km sem menjal filter in olje, pa še preveril nastavitev ventilov.

Odmične še ni poglodal! ![]()
LP
Ma ja bo treba se še mal igrat s temi Webri da bo res dobro špilalo… ![]()
Sicer sem pa naredil prvi servis!
po 550km sem menjal filter in olje, pa še preveril nastavitev ventilov.

Odmične še ni poglodal! ![]()
LP
Uau! Zanimiva lokacija odmične! Ni čudno da bi lahko pol Afrike napojil z vodo ki bi jo prinesel v pokrovu ventilov. ![]()
Samo bi lahko pa “mapo” zamenjal v 5ih minutah na parkingu! ![]()
@Karoserist me je zadnjič navdušil s prispevkom o obnovi radia in sem še sam skočil v akcijo: našel sem en period correct Aimor made in Japan avtoradio, dela vse b.p., pa še zeleno osvetlitev ima, kot ostala armatura! ![]()

Zadaj ima tudi DIN konektor na katerega bom zvezal en AUX vtikač, a bo to še počakalo do zime… ![]()
Zimski remont se je začel! ![]()
Na FB so me hecali da moram termostat menjat…

…ampak ker je tudi števček za pritisk olja premalo kazal je bil na sumu regulator napetosti (12-15V → 9V).
Evo ga, navit bimetal spodaj desno:

Dokaj hitro ga je zamenjal 7809 PMIC:

Še malo kalibracije in zadeva kaže točno sredino pri 40 Ohmih:

Finito, real life test pa…spomladi? ![]()

Miklavž je sicer prnesu še par pomaranč zavitih v neko peno itd:

V izvajanju pa je tudi predelava iz 45A alternatorja z zunanjim regulatorjem (na sredi in na desni) na 60A alternator z notranjim regulatorjem (na levi):

LP! ![]()
Božiček malo zamuja… ![]()

Avto je bil na prejšnji kombinaciji KYB + cutted coils mal mehek, tole zdej je pa matching komplet Tokico HP in upam, da ne bo pretrdo. ![]()
Sem mislu, da tak komplet pride s kozmodiskom, pa ga nikjer ne vidim. ![]()
ejejej, vidim da greš po isti poti kot jst s podvozjem, zmetal za eno ornk v avto v 3 verzijah, na koncu zažgal vse skup in naredil četrto za ceno iz police in še zraven… ![]()
Žalostno ampak ena izmed glavnih prioritet je bila, da zadeva izgleda original. Bom fedre pihnil na črno in bo stricem na tehničnih takoj bolj sprejemljivo… ![]()
rdeč avto rdeče fedre, reč da si jih isku ful dolg ![]()
Ufff bo lep
…
Zdej boš mogu še ogledalo na tla garaže montirat, da se bo dal lažje podvozje občudovat…pa nič barvat je rdeča bolš, uni na tehničnem se bodo že sprijaznili
.
Pa ja ne boš barval zaradi stricev na tehničnem. Pelji avto drugam. Jaz imam srečo s svojimi oldtimerji. Me pustijo pri miru, čeprav bi se lahko v marsikaj utaknili. Včasih edino kakšno pripombo preslišim in se raje v jezik vgriznem. Ali pa jim pritrdim, da so zadovoljni… ![]()
Pri tvojem avtu pa res ne nem kaj lahko komplicirajo.
To mam jz isto dilemo glede vzmeti. Mam noro redke športne fedre Zender za 164. Svetlo modri. Homologirat itak ni šans, k firma ne obstaja že uf kak dolg. In jih bom v črno menda barval, da ne bo problemov kdaj
Tehnični ni panike. Sam kak policaj…
ah dejte no ..a orginalnih pa ne moreš na kako drugo barvo pobarvat? Jst sem na korveti orginalne na aranžna pobarval
Kaj k jih briga barva ..pač so orginalni pobarvani ..itak se je peskalo pa sem sem si zamislil da bi bili rdeči namesto črni ![]()
Na Kadettu sem imel originalne, pobarvane na rumeno. Vsako leto so se na tehničnem v to vtaknil. 100% ne ponovim te napake… ![]()
Saj ti pravim, vozi drugam na tehnični pregled.
No da dokončam zimski remont… ![]()
Da sem usposobil nov alternator od Nissana 280ZX sem moral še prevezat kable od starega voltage regulatorja (zunanjega). Tipično to folk neki lota skup žice in podobne bedarije…jaz pa sem se spomnil, da bi bilo najbolj smiselno “vezje” vgradit v en star rele:

Prej je voltaža nihala kot zunanja temperatura, zdej pa je rock solid na 14.5V! ![]()
Sicer pa je motor dobil nove vzvode za gas in filtre…moram pa še malo naštelat fergazerje, čeprav je že veliiiiko boljše kot je bilo na začetku.

In kot se spodobi…avti so zato da se z njimi voziš. Žužemberk prejšni vikend:

Jezersko ta vikend:

![]()
Smo se dop. srečali na koncu Celovške v mlajšem “bratcu”, S13 200SX ![]()
Ja to na starih avtih te voltaže polnjenja so vedno igranje ![]()
Avto pa itak..noro hud. Moram to enkrat v živo videt ![]()
Top shit! Glavno da se vozi! ![]()
Aja, morm pa rect, da na fotki iz jezerskega zgleda k da ma sive feltne in morm rect da se mi zdi se bolj fenomenalno (kot z zlato sredico)
Naslednjič kej signalizirejte in se ustavimo! ![]()