Če komu pade na pamet, kje se bi dalo dobit nove? Vsaka informacije je dobrodošla ![]()
Po moje bi blo najbolj kje dobit info od česa so to gor stavili. Dvomim da je bil nek razvoj nalašč za to delan. Boš verjetno potem prej našel
Internet je neuporaben pri jugo tehniki
tako, da bi rabil nek drugačen vir informacij.
Ja motorji so bli od mercedesa pa renoja, tako da so bli zavorni cilindri verjetno tud kle neki, bolj verjetno od renoja…
A to iščeš glavni cilinder al tiste v kolesih?
najdeš starga mojstra ki je na gozdnem gospodarstvu delal kot mehanik,vprašaš v bližnjem gasilskem domu kjer so imeli takšen kombi (ali ga še imajo) kdo jim je servisiral avto in iščeš naprej,najdeš nekoga ki ima takšen kombi(ali ga je imel) in ga je obovil ..itd itd ..kjer je volja je tudi pot .. ![]()
jebo vas internet ![]()
Bom jst fotra vprašal če kej ve, je delal v IMVju v prototipni, ti sam povej al te zanima glavni cilinder al batki v kolesih ![]()
Fotr prav da sicer ne ve z glave kaj so gor dajal, ampak je pa v Novem mestu društvo ki se ukvarja z ohranjanjem zgodovine IMVja, majo tud muzej ki je odprt vsako soboto in kjer imajo shranjene primerke vozil in vso ohranjeno dokumentacijo. Predsednik tega društva je Franc Štupar, njegov mail je franc.stupar@gmail.com, če ti on nebo znal povedat oziroma v dokumentacijo pogledat kaj so zaene bremze ble gor ti nebo znal nihče ![]()
@DS 71: V službi je internet, za detektiva se it pa je potrebno malo več časa ![]()
@pero27: Hvala za info, bom kontaktiral. Iščem pa komplet kolesne in glavnega
Malenkost offtopic:
https://www.avto-magazin.si/media/upload/Test/imv/1600-super-b-turist.pdf
test, ki se ga splača prebrat! ![]()
V glavnem, že na tem testu jamrajo okrog zavor, pa je bil kombi čisto nov. Enako jamra tudi somišljenik na http://www.imv-1600.si , ki je ugotovil enako težavo. Morda pa ni s tvojimi nič narobe in to tako pač je?
Zadnja os ne prime absolutno nič. Mene toliko ne moti zavorni učinek, proti MZ so zavore praktično fenomenalne
ampak tehnični. Polek tega sem pa pogledal pod bobne in cilindri že malo tečejo. Vemo kaj se zgodi, ko se mirujoči avti začnejo redno premikat
.
Test pa sem že prebral ja in niso šparali ![]()
Tako uspelo mi je najti vse dele da IMV kombi z Renaultovim motorjem (pri BMC in Mercedes ne dam roke v ogenj
), z katerimi lahko sleherni IMV kombi preživi moderni tehnični pregled, v kolikor je karoserija ok.
ZAVORE:
- Kolesni zavorni cilindri spredaj (4X) DKW munga - dobavljivo ebay.de ali www.kemper-parts.com
- Kolesni zavorni cilindri zadaj (2X) VW hrošč oval 1954 - 1957 - dobavljivo CCP parts. Pri tem je potrebno original pakne pri jezičkih, ki nalegajo v utore cilindra pobrusiti za cca 2mm v debelini (polmesec oblika). Uporabi se 2 od 4 lukenj za pritrditev cilindra, kar je še vedno več kot dovolj. Vrtanje novih lukenj ni potrebno.
- Glavni zavorni cilinder (1X) Mercedes ponton z ojačevalcem zavornega učinka ATE številka: 03.3126-0505.3 - dobavljivo ebay.de
- Ojačevalec zavornega učinka se lahko obnovi (je vijačen in ne prešan skupaj) - set za obnovo Mercedes ponton - ebay.de
- Zavorne obloge - Obnovljene pri Feroden v Ločah
- Regulator zavornega učinka se lahko da univerzalen nastavljiv v koliko star ni rešljiv
- Gumijaste cevi - ATE classic (po izmerjenih dimenzijah) - ebay.de
MOTOR:
- Kabli, platine, kapa, rotor, vžigalna tuljava - Zgoden tip Renault R16 - Der Franzose.de
- Obnova uplinjača - pospeševalna in ostale dize - Zgoden tip Renault R16 - Der Franzose.de, ostala tesnila narejena iz tesnita in delujejo
- Vodna črpalka - Renault R16 vsi modeli - Der Franzose.de. Pri tem je potrebno izdelati jermenico za klinast jermen - verjetno lahko naredi vsak strugar ker ni zakomplicirana. Prirobnica za jermenico se razlikuje od originalne.
- Črpalka goriva - Renault R16 z 3 izhodi - Der Franzose.de
- Polosovine - obnovili pri FD avtodeli Ljubljana
- Končniki - Enaki kot Mercedes 207 - Obnovili pri Vargalant Vrhnika
- Alternator - obnovljen z standardnimi ležaji. Regulator in krtačke še iščem. Od TAM in IMT je enak vendar ne deluje ok (lučka se prižge ko poženeš motor in obratno - nisem dovolj močen v tem področju za diagnozo
)
GUME
Original 6.00 R16 sem našel samo traktorski program. Kljub trditvam, da ne gre sem uspešno zmontiral in vozim 6.50 R16 (Tamič dimenzija).
Pa je razbit mit o delih za IMV. Upam, da ta post reši kakšnega ![]()
Yeah, to pa je proper epilog! ![]()
Take rabmo! ![]()