Zavorni cilindrčki kadett A B C

na ebay-u sem opazil eno poceni reč, če kdo rabi samo v akcijo…
http://cgi.ebay.de/OPEL-KADETT-A-B-C-OLYMPIA-A-Caravan-RADBREMSZYLINDER-/370484335487?pt=Autoteile_Zubehör&hash=item564296537f

Jaz sem jih v SLO dobil za 40€. 2x spredaj, 2x zadaj :slight_smile:

Kje pa? Sprednji(za bobnaste zavore) so malo težje dobavljivi, še posebej za b kadetta…

Pri kolegu ki dela v avtomehanični delavnici. Se mi pa zdi da jih je dobil iz eurotona.

So pa za kadett C. Lahko povprašam če se jih da dobiti. Kakor želiš.

Prosim, vprašaj za b kadetta (bobni so tudi spredaj).

Pred časom, ko mi je “kolega” rihtal zavore, ( zamenjal je vse 4 cilindre in obloge) je bila zelo dolga čakalna doba, cena pa tudi temu primerna(cca. 200€ za 4 cilindre in obojne obloge+delo).

Sem mu sporočil. Upam da čimprej odpiše :slight_smile:

Nisem še nič govoril z njim.

Sem pa tukaj našel nekaj

http://shop.roeser-online.de/o-t-r/katalogfr.asp?id=5710100120112135176312857496429

Sem tudi sam gledal pri ponudnikuh v tujini. Imajo kar precej različne cene. Drugače se mi ne mudi, saj imam na enem kadettu zamenjane vse cilindre, iščem za ostale oz. rezervo.

JBezek, si že kaj izvedel?

In da ne odpiram nove teme: Je že kdo kdaj obnavljal zavorne cilindre? Doma sem “našel” nove gumice za glavni zavorni cilinder in za cilindre sprednjih zavor.
Takole izgleda razstavljen cilinder:
eksplozijska slika.jpg
In sedaj me zanima naslednje- kako se to razstavi, da se lahko zamenjajo gumice?
zunanji del.jpg
notranji del.jpg
Uspelo mi je sneti samo čisto notranjo gumico, katero drži samo podložka. Se komu sanja kako gre to narazen?

Jest bi rekel da jo nekako čez spravijo. Tistega alu dela se pa ne da razstavit, mislim da je stružen iz enega kosa…

Gumice so kot vem res potegnjene cez do utora. Pri nekaterih batkih pa je tudi ena vzmet spredaj privijacena, samo ne pri vseh. Sicer pa samo potegnes pa gre narazen :slight_smile:

Tako je, kot sta napisala. Hvala.
Zunanja vzmet je privijačena in tako se dve gumici snameta brez težav. Ostale tri pa se potegnejo prek utora. 4 gumice so enake, medtem, ko je zunanja malenkost daljša. So pa vse gumice od proizvajalca cilindra-ATE. 4 imajo oznako 3.3301-1933.1 CFW NA19.05-9 A35,oznaka zunanje pa se zelo slabo vidi.Če bo jutri čas, bom spet zmontiral na avto.

Me pa muči še druga stvar:
Zunanje gumice sprednjega malega cilindra(3. vrsta na sliki) imajo trd rob in ne gredo nategnit čez cilinder… So pa, zanimivo od firme FAG (z oznako R1756 2-32 OPEL 8967770)
gumice.jpg
In tako se za obnovo da dobiti(upam, da še vedno) samo gumice, kar v veliki meri poenostavi določene stvari pri montaži in iskanju cilindrov.

Se pa priporočam, če bo kdo zasledil kje se da dobiti te gumice,lahko tudi kot kit komplet, ali pa tudi cilindrčke, kot je omenjal JBezek. Trenutno se ukvarjam z zavorami na sivem kadettu, kasneje pa pride na vrsto še rdeč iz Celja, na katerem pa so zavore do konca zablokirale, ker je avto dlje časa stal… Pa tudi kakšen del v rezervi ne škodi…