da predstavim še svoje drugo, v bistvu prvo vozilo… Nekateri ste ga že videli, nekateri ne, prisoten je na “sceni” že 10 let. Življenje je začel leta '89 kot Golf GTI 8V.
Od osnove je sedaj pomoje ostala samo školjka, vse ostalo je zamenjano spremenjeno, izboljšano itd…
Takole je izgledal ko sem ga pripeljal domov in temeljito očistil. Avto je še dan današnji komplet v prvi barvi, z vsemi original dekor nalepkami in letvicami:
Od pomembnejših stvari je avto dobil:
-feltne BBS RM 025, komplet obnovljene, inox robovi, nitrirani vijaki, peskano, barvano
-komplet podvozje, gewinde, novi končniki, premniki, špurštange…
-servo volan
-G60 motor, obnovljeno vse od A do Ž, z G-ladrom vred. Tavelika “P” glava, tavelik sesalni kolektor, šobe od rallye-a
-G60 02A menjalnik na zajle, predelan iz hidro na navadno sklopko
-G60 zavore, 280mm diski, g54 čeljusti
-Intercooler Mercedes Sprinter+custom cevi
-Editon one Recaro notranjost, električno nastavljivi sedeži
-Happich zadnja okna
-Pa še kaj bi se našlo, samo sem res že pozabil kaj vse sem nametal v ta avto
Avto pa trenutno zgleda takole (no zdej je mogoče še mal bolj spuščen):
Po skoraj 10-ih letih sem se odločil tudi golfa malo “pospravit” pod havbo… Pred leti je bilo moderno da je pod havbo polirano in blink-blink, zdej smo pa malo starejši, pa tisto mi je že malo izfurano.
Poleg vsega je bilo treba zmontirat tudi športni izpušni kolektor, ki je povit in pripravljen čakal na montažo že 3 leta, pa se mi ni dalo. Pokrov ventilov, sesalni kolektor, alternator, leerlauf ventil na srebrno, ostale sitnice in tlačna cev na polmat črno…
Zamenjani vsi jermeni (vključno z jermenčkom od G-ladra), zmontirane pri Arčonu obnovljene šobe, že prej omenjeni izp. kolekor, odstranjen KAT (ja fural sem KAT )
“razkajanje” heat wrapa in prej VS potem slika, manjka še pokrov kilerja…
Sledil je tradicionalni obisk Wsee-ja 2 tedna pred uradnim in vračanje domov v snegu in z avtom, ki ne dela prav (riknjen temp senzor, razštelan CO…), kar se je ob prvi priliki uredilo!
Ziher si mel črnega pa z tistim keramičnim “lepilom”. Ti najbolj smrdijo.
Jaz še iz mojih motociklističnih dni vem da je najboljš (in najcenej) wrap v naravni barvi (kao bela) brez lepil.
Namočiš v vodo, poviješ, zalaufaš da spusti kar je še vlage notri ven, po 2min kajenja da lepo mir.
Pa niti ni bilo spet tolk hudo, ful se je kadil ene pol urce, pol pa vse manj. Smrdi pa za popizdit strupeno. Je pa grafitni trak, @skull sej si mi ga ti dal, kar ti ga je ostalo še od compija, če se še spomniš.
No vse skupaj se kar pozna, se pravi kolektor, decat, -1 lonec, nove šobe. Avto lepše diha pod obrati in se lažje obrne od 4k naprej, lahko rečem da gre avto pošteno! Zamenjat moram še zadnja lonca, ker so še vedno od 8V-ja gor, fi cevi 45mm, rabim pa 55mm od 16V-ja oz G60ke!
Zadnjič sva s kolegom za foro pomerila pritisk, G-lader mi fila 0.65bar, kar je za original setup v nulo.
Aja še en nasvet! ne kupujte cheap shit kolektorjev, meni se je zgodilo to, da ni pasal na stojne vijake na glavi. Ko smo ga končno upasal (raztegovali veje, zategovali, itd…), se je izkazalo da ne gre sesalni kolektor čez, tako da sem ga moral popilit, da je sedel čez. V glavnem, če bi vedel da bom za to sranje vpasat porabil 3 dni, bi dal več denarja in kupil nekaj bolj konkretnega.