Jaz sem tudi montiral pasove zadaj ker sem rabu za vozit froce- pripet sedež. In seveda ni bilo zgornjega sidrišča. Varjanta je da daš samo dvotočkovni pas ali pa nardiš sidrišče. Po standardu je sidrišče matica ( ni m12 ampak 7/16 20ga) navarjena na 50x50 pločico ki je montirana za pleh od avta. Glede na to da imaš karoserijo golo lahko komot nekje nardiš luknjo in to montiraš za pleh in luknjo zapreš. jaz nisem imel te možnosti in sem samo umaknu tapecerijo in montiral malo manjšo ploščico z matico in dodatno m8 luknjo, ki drži ploščico na mestu ko odviješ pas. Ploščico sem za pleh ustavu skozi cca25mm luknjo zvrtano v pleh z krožno žago nekoliko nižje. 7/16 matico in vijak sem pobral z enga drugega avta in navaru na ploščico. Dal sem pa neavtomatske tako da spodnjega sidrišča za avtomat nisem rabu delat.
Dobra rešitev in hvala za razlago, sicer meni tega ne bo treba delat ker imam že original zgornje sidrišče…
Na samem pasu mi manjka ring kateri se privije na sidrišče. No tudi to sem sedaj še rešil
Pas in poleg manjkajoči ring
Odviješ pas do konca, potegneš iz bobna in odstraniš plastični štift.
Tudi na zadnji klopi se lahko pripasam testno zmontirano, za klop je še vedno prostor,
sprednji avtomati pa tudi niso napoti za vstop/izstop v avto.
Glede na današnje standarde moraš bit pa že itak kar akrobat da se zložiš not
Armaturka je dobila še nakaj lukenj.
Namen imam montirati še krom letvice in radio.
Krom letvice so obstajale tudi ozke in široke kot za vzunaj?
Na zalogi imam široke, nimam pa kovinskih nosilčkov za
pritrditev… lahko kdo izmeri kakšen fi moram zvrtati?
Razlicne lajsne so .. do 1960, med 1960 in 1967 ter med 1967 in 1970 .. luknje so skoz iste, sicer zdaj ne vem iz gleave če mam kaki pokrov predala mogoče kjer bi ti lahko zmero, lahko pa zmerim tisti gumjasti vložek ki pride v luknjo če ti kaj pomaga?
Po izgledu mi je celo primernejši kot RCD120 model, nima sicer BT, ampak to se da preživet.
Si zadovoljen z njim, te kaj moti, težave? Pošlji mi sliko in ceno na zs prosim.
Obstajajo še kakšni radiji bolj priznanih znamk v retro izgledu, cenovnega razreda do 200€
Super! Prosim izmeri ko boš lahko, letvice imam pa 60-67l.
Namen jih imam upasati v linijo, za predstavo slika spodaj
Glede na to da pridejo rozete števcev krom bo po mojem mnenju dobro zgledalo.
Zavore, manjkala je še posodica in zavorna tekočina.
Posodica in cilinder povezana z gumjastimi cevmi, v originalu je vmes kovinska cev,
pomoje več stikov, več možnosti za puščanje…
Pred časom sem dobil na laser odrezane alu pante sprednje havbe, za test montirani.
Hm dve strani debate o tem kak odrezat kroge v armaturko, pol pa vidim predelavo na letev Če ni skrivnost, me zanima od česa je, kako ste rešli geometrijo podvozja, Ackermanov kot obračanja koles štima? Kak bo kaj rajdni krog in kolk obratov do skrajne lege bo na volanu?
Motorni prostor in przljažnik sta fertik pobarvana. Sestavljam pa stvari katere niso original oziroma da se prepričam da pašejo… Nebi rad pol ko bo avto pobarvan odkrivu neskladja