Pozdravljeni
Sicer sem že dolgo prijavljen tule, vendar nisem bil kaj veliko aktiven…pač avti niso bili v tem stilu. Sem si pa seddaj omislil Volvo 245 dizla, ki bo prevzel vlogo ‘‘daily driverja’’. Ko bo malo urejjen seveda. Ni v slabem stanju, je pa na barvi in mehaniki malo za naredit. Bom updatal temo z napredkom dela.
Pripeljan domov 3 tedne nazaj, ker je delavnica na prostem, sem odvisen od milosti vremena ![]()

heh..te “cigle” so pa kar naenkrat postale popularne ..me veseli. Obilo užitkov..spremljamo ![]()
aja..pa dobrodošel na forumu ..kot aktivni član in ne samo spremljevalec ![]()
To! še enna 240. Misliš ohranit dizla al boš šel na bencin. Mi imam 245 superpolarja kot dailyja in je zakon avto. ![]()
Kateri letnik je? Kaj opreme? Menjač je M46 predvidevam (4br+OD). Moj ima že M47.
Ostaja dizel…je bila to želja zaradi porabe. Oprema je bolj osnovna, kot recimo ročni pomik stekel in neservo volan
Ampak ni mi oprema bistvena, servo bom mogoče vgradil, šipe ostajajo na vintanje, klime tako ali tako skoraj nikoli ne uporabljam…Avto je bil prej bencinar in je bil že pred leti predelan v dizla. Menjalnik je klasični 5 prestav, ne ve pa katera oznaka je. Nisem tak strokovnjak za Volvote. Iskal sem en zanimiv star in vzdržljiv avto…izbiral med Mercedesom 124 in takim Volvotom, pa je bil Volvo prej na voljo dober za pameten denar. Ga pa ima kolega enakega, samo da je limo in je od tam prišla ideja…
Huda cigla ![]()
Pa tele 6cyl diesel mašine so zakon, sam bi blo full bolš če bi bil D24T ![]()
Slika motorja !!! ![]()
Samo da ga mal ocistim pod havbo…namig: 6 let je stal pod drevesi…zunaj ga je dez pral pod havbo je pa veliko iglic se ..
Papi bi točno tako sliko rad; bo dal v spalnico nad pojstlo tvoj ful masten in usran motor
![]()
Jaa tocno tak, samo z dodatkom iglic, olja in zametka zelene barve na sesalnem kolektorju
![]()
Sem se prav na to temo spomnil… ![]()

brusimo brusimo in brusimo…ko je lepo vreme seveda…počasi bo…
Jeba je ta pripava na ličarijo. lani ko sem delal hrošča pred zimo venih v burji mokro brušenje sem imel krvave roke ker so mi tako spokale.
na mokro je kurba ja ![]()

Človek bi mislu, da se bojo roke kej navadle in utrdile, pa js po 3h letih vsakodnevnega brušenja še kr čakam ta dan ![]()
So pa svetovne te cigle. Sem se konec zime nekaj ogreval za eno pa potem z lastnikom nisva prišla skupaj ![]()
Jaz imam trenutno drug problem, delam suho brušenje laka in barve..se lak lušči pa je treba vse spravit stran. In za to pa rabim lepo sončno suho vreme, drugač se vse samo paca. Pa hočem bit čimbolj nežen, da ne pridem pregloboko in poškoduem cinkanjja karoserije. Saj, ko bom pa mokro brušenje delal bo pa garant sonce pa +40 stopinj na začetku junija ![]()
počasi napredujem…streha, havba, blatniki so zbrušeni in pokitani…Vse pikice rje od kamenčkov pobrušene in pobarvane…še par dni lepega vremena pa bo pripravljen za špric kit…potem pa se lotim mehanike in zavor..

Si mogoče iz Bohinja oziroma okilice? Pa imaš problem, ker kar naprej dežuje in ne moreš obrusiti Volvota?
Ni to problem samo bohinja se mi zdi meni. Ti pa kar korajžno.