lotil sem se obnove 1256 ccm motorja Vauxhall Vive 1972. Večino delov sem dobil iz Anglije imam pa 3 hitri vprašanja
Pozabil sem naročiti ležaje odmične gredi (3 kos). Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z izdelavo novih - ter ali ima kdo orodje za posodit da se jih ven dobi?
Nosilec cevi od hladilnika se mi je odlomila ob raystavljanju motorja. mislim da je bakreni hladilnik. Ali kdo to vari?
Dobil sem ležaje odmične gredi iz Anglije vendar nimam orodja da bi jih nazaj notri vpasal. Ali ima kdo idejo - kdo bi lahko imel to orodje ali pa bi jih znal nepoškodovane notri spraviti?
Dej slikaj to čudo; nikoli še nisem videl da bi se posebej ležaji prešali v glavo za odmično gred; ponavadi je ta površina že del glave.
Lahko ti jst postružim iz aluminija nastavke za na vodila z štengo pa jih noter naprešaš z navojno palico… Od kod pa si?
Amm, pero kko mas pa ti v kadettu odmicno ce ne v bloku pol pa stangice
Drgac pa ja, lezaj je vpresan v bloku ali (v tem primeru) glavi, ubistvu podobno kot je pri CIH opel motorju.. skratka nrdit eno puso k objame lezaj in potem z navojno palco prtisnt notr v glavo.. tko k je spet pero reku sej kje ma prav, kje je pa mal pametn
To je mimo v vw svetu. To so delali v 90 z glavami od porschejev za kefercup. Zdaj dosegajo take in vecje moči na liter z klasiko. Folku ki ne spremljate se vam sploh ne sanja kako je razvit aftermarket in posledicno tuning potencial teh motorjev. Samo kak sbc je verjetno primerljiv.
Smo probal z segrevanjem bloka, ležaj dali notri, toplota se prenesla na ležaj in zdej je stopljen.
Ampak ni panike, te ležaji ležijo po skor vseh odpadih v Sloveniji;)