Vauxhall Viva 1.2 obnova motorja

Pozdravljeni,

lotil sem se obnove 1256 ccm motorja Vauxhall Vive 1972. Večino delov sem dobil iz Anglije imam pa 3 hitri vprašanja

• Pozabil sem naročiti ležaje odmične gredi (3 kos). Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z izdelavo novih - ter ali ima kdo orodje za posodit da se jih ven dobi?
  • Nosilec cevi od hladilnika se mi je odlomila ob raystavljanju motorja. mislim da je bakreni hladilnik. Ali kdo to vari?

Hvala

Meni je ta ze 2x popravljal (razlicen) hladilnik: https://goo.gl/maps/aGvYr2xmLqA2

Meni je tudi ze ta tip hladilnik lotal…vse ok!

Glede lezajev - si siguren, da je govora o lezajih odmicne gredi? :problem:

Zdravo,

hladilnik smo porpavili in hvala za priporočila.

Dobil sem ležaje odmične gredi iz Anglije vendar nimam orodja da bi jih nazaj notri vpasal. Ali ima kdo idejo - kdo bi lahko imel to orodje ali pa bi jih znal nepoškodovane notri spraviti?

Hvala

Dej slikaj to čudo; nikoli še nisem videl da bi se posebej ležaji prešali v glavo za odmično gred; ponavadi je ta površina že del glave.
Lahko ti jst postružim iz aluminija nastavke za na vodila z štengo pa jih noter naprešaš z navojno palico… Od kod pa si?

po moje da ima to v bloku odmično in je pretaknjena iz čela skozi cel blok..

Aja, fak, sej res, jst čist pozabim na te kitajce z njihovimi palčkami v motorju :laughing:

Amm, pero kko mas pa ti v kadettu odmicno ce ne v bloku :laughing: :laughing: pol pa stangice :sunglasses:

Drgac pa ja, lezaj je vpresan v bloku ali (v tem primeru) glavi, ubistvu podobno kot je pri CIH opel motorju.. skratka nrdit eno puso k objame lezaj in potem z navojno palco prtisnt notr v glavo.. tko k je spet pero reku :slight_smile: sej kje ma prav, kje je pa mal pametn :smiley:

• blok segret, ležaje / puše v zmrzovalnik! :thumbup:

Sej vem da mam, sej verjetno je isti motor, glede na to da je Vauxhall 1.2, sam palčke so še vseen za kitajčke! :smiley:

@patrulja; če se boš oglasu z ležajnimi pušami ti komot postružim orodje, vzame par minut…

pri američanih gre to takole
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FitBmu_Tuik[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7acB0ihvhgs[/youtube]

Misliš rečt “na prave oldtimerje” ?

A dej bejž ga srat; če bi se pocen dobilo crossflow CIH glave na ketno za vaše VW boxerje bi meli vsi vi to zmontirano! :smiling_imp:

To je mimo v vw svetu. To so delali v 90 z glavami od porschejev za kefercup. Zdaj dosegajo take in vecje moči na liter z klasiko. Folku ki ne spremljate se vam sploh ne sanja kako je razvit aftermarket in posledicno tuning potencial teh motorjev. Samo kak sbc je verjetno primerljiv.

Smo probal z segrevanjem bloka, ležaj dali notri, toplota se prenesla na ležaj in zdej je stopljen.
Ampak ni panike, te ležaji ležijo po skor vseh odpadih v Sloveniji;)

Eh škoda cajta do odpada hodit. Povij odmično z izolir trakom, da ne bo plesala po ohišju pa je rešeno. :bulb:

Jaz sicer nisem mehanik, samo to se mi ne zdi dobra rešitev.

Neboš nam zdaj menda prodajal da so ležaji iz plastike? :eh:

Vzami teflonski trak za povit. Če teflone z njim obnavljajo te bo že moral delat.