Uradna "Vse bomo kupli" tema

Začenja se pa še ena zgodba. Včeraj sem v delavnico pripeljal naslednjo veselico:

Zadeva je linijski osmak, seitenventilar(odmična in ventili v bloku/flathead). Motor je proizvod ameriške firme Packard, narejen je bil leta 1941 in vgrajen v Packard 90.

Avto na slikah je dejansko avto iz katerega je “najin” motor. Avto je bil najden lani in je ena izmed kr top barn findov v Packard svetu. Bil je narejen po naročilu, tehnika s strani Packarda, nadgradnja v sodelovanju z druim ameriškim karoseristom. Zadeva je bila neke vrste hotelski taksi in “naš” avto je eden izmed 9 izdelanih. Zadeva je bila najdena v Ameriki prodana v Nemčijo, poslana na obnovo v Hrvaško od koder je prišel motor do naju. Seveda je pred tem bil motor deležen izživljanja hrvaškega mehanika, ki je motor brutalno razstavil(par ventilov je odstranil z brusilko) nakar ga je zložil v škatle, vrečke, piksne od čokolinota in se zahvalil za sodelovanje. Tako sma zadevo prevzela v slabem razstavljenem in demoliranem stanju, poskusila pa ga boma obnovit in ponovno spravit v pogon. Tak, da zaželite nama srečo,ker jo bova rabila. Updatetamo po poti do tja. :arrow_right: :arrow_right: :arrow_right:

Vrhunsko :wink:.

Bravo za pogum…tole zrihtat ne bo enostavno. Bom z veseljem spremljal.

Temu mehaniku bi blo treba z brusilko prste porezat…

:astonished: :astonished: Noro! Kaksn avtobus je to! :smiley:

Akcija! Jz ze mam kokice :smiley:

Po en cilinder za vsaka vrata :slight_smile:
So mi bli vedno všeč ti straight8, kolikor so nepraktični pa vseeno zelo letalsko zgledajo.
Takle bus bi bil majka za kake oldschool ture za vse ki mamo avte v delih trenutno; vsak da 10€ za benz pa gremo lahko zraven na turo :laughing:

wooo hooo :slight_smile:
Tega Packarda sem pa lih pred parimi dnevi zasledil ..in ko sem malo brskal kaj za eno čudo je,sem našel tole .. http://barnfinds.com/1941-packard-90-open-top-tour-bus/
In mi je bilo malo čudno da je prav ta zadeva končala ne tem koncu..ampak očitno je res .. super ! Kr pljunta v roke :laughing:

ne se jebat !

tole je pa vrhunec avtobusarstva. Čestitke za pogum za obnovo.

Noro linijski osmak.
Dolgo kot ponedeljek :laughing:

Kakšna je kubatura motorja?

Kaj si nor, tu pa bo šolski primer zategovanja glave od znotraj navzven! :smiley:

Firma Krstić :laughing:
Kapo dol za korajžo, da sta se lotla takega podviga!

Noro. V primerjavi z blokom zgleda dokin keson ko šajtrga :slight_smile:
Škoda, da nimata celega avta na dvorišču, bi z veseljem mal pofirbcal :smiley:

Totalno nora zadeva, se mi zdi, da sem ga videl ze na FB po nekih skupinah? Na prikoli, zapet za neko Mecko (mislim da ML).

Vso sreco in veliko volje vama zelim, se mi zdi, da bosta potrebovala obojega na pretek :smiley: .
Kako je pa z dobavljivostjo motornih (in ostalih) delov za tole cudo, verjetno bolj DIY varianta? :smiling_imp:

Tole je tako kul novica, da jo bom kopiral na naš V8 forum pod zanimivosti. :smiley:

Da pri vsej tej zmedi ne pozabimo kako je narejen Hrošč …

Hitri servis na poveljniškem vozilu :sunglasses:

Wow tale Packard je nerealen vidt. Upam da rata obnova u nulo :wink:

Malo sma spet kupovala .. Avto je iz primorske, rje nima, sedežev tudi ne je pa oranžen.

Avto je pričeta obnova, napol razstavljen in zložen v škatle … kaj in kdaj boma z njim še ne vem, ampak novega modela še nisma imela pa je bilo težko reči ne :smiley:

že drugič v bistrci v enem mescu in ne bi prinesla enga sixpacka :laughing: Ko pridete še po karavana bom jst dal za rundo :smiley:

http://gizmodo.com/legos-second-attempt-at-a-classic-60s-vw-beetle-has-fin-1781913104?utm_medium=sharefromsite&utm_source=Gizmodo_twitter

Eh špilike. Mi rajši pravega kupimo… :wink:

Pa še današnji projekt. Renejev Tamič je zaštekal v rikvercu in blo druge variante kot, da kontejner reši zadevo s štrikom in celibatnim benzom :bulb:

Ne, ni nam dolgčas :smiley:

pesda,ta zadnja slika je kukr da bi bla pr kšnih Brajdičih slikana :laughing: