Zadeva je taka… Motor mi je prvih 2000km delal BP sedaj pa se pojavlja enaka napako kot pred rementom, ko je bila mašina še stock 2.5. Enkrat gre enkrat ne gre! Motor na trenutke na nizkih obratih cuka, na visokih pa kot da bi se na nekaterih obratih" ustavil" 4000-5000rpm oz. se zelo počasi spreminja. Pred 400km sem naredil servis in upal da bo težava odpravljena. Pa valda je še zmeri isto, da si jebem ma..!!!
Zamenjal sem že:
-računalnik
-LMM
-filter goriva (en pred pumpo in en za pumpo)
-preveril tlačni regulator, ki se lepo odpre pri 3barih
-injektorji so bili cca 20.000km očiščeni
-preveril senzor temperature vode
-preveril male ceukice okoli lopute
Sumim pa da bi bili lahko injektorji.
P.S. Pri menjavi sveč sem opazil da je bila prva zelo umazana, lahko da je zgolj naklučje ali pa imam problem s kakšnim ventilom. Če je temu tako bi bila težava vedno prisotna in ne vseke toliko časa kot je pri meni.
Ta tedn zamenjam še kable svečk in preverim kako je s svečko na prvem cilindru.
Ima kdo kakšn predlog, preden vzamem kladu v roke in začnem “popraulat”?
sem vmes mel problem ko sem zalil računalnik z vodo (oz ga pustil plavat vsaj 2-3 tedne), takrat pa res ni hotu delat pa se je zaletaval in štandgas in obrati.
sem poslal še kolegu teorijo zarote da pove kaj bi lahko blo.
Sicer pa če izključiš mehanske predelave, ti ostane samo elektrika. Maš mase ok? Pri kablih za sveče pazi, bolš uzet rabljen original set, kot pa novo kopijo.
-preveri pritisk bencin pumpe
-prepričaj se da se ni kaj pokonci postavilo v izpuhu (kakšen katalizator ali prekat)
-preveri cev kjer pumpa vleče gorivo iz rezervuarja(da jo kje ne vleše skupaj)
Danes sem naredil tesno vožnjo pa ovinkih in v levem mi je vzelo vso moč, ampak res vso! Na avtocesti sem se na trenutke komaj peljal, na trenutke pa kot vedno pune bombe! Konec tedna si vzamem malo časa in pretuhtam zadevo.
zlo podobn problem na 75 med vožnjo po racelandu mi je po najbol zavitem delu avto ostajal brez moči ob pritisku na gas je samo mukal in popolnoma nobene moči oziroma res minimalno ( bol prazn tank in že kakšen mesec bol glasna benz pumpa ) tako da sem isto posumil na pumpo
Če je manjko moči povezan z količino benza v rezervarju potem je sigurno neki narobe z rezervarjem. Moj golf ima tudi take simptome- zakašlja v dolgem hitrem ovinku če je manj kot tretjina rezervarj. To se dogaja ker ima rezervar kjer pumpa vleče eno ‘škatlo’ z neko gumi membrano , ki bi mogla spuščat le v eno smer, ampak ker je membrana z leti tolko deteriorirala ne služi več svojemu namenu in pumpa povleče luft- tlak pade in motor zgubi moč. Rešitev je ali nov rezervar ali pa pod njim naredit t..i swirl pot s katerega vleče pumpa. Mogoče je z vašimi avti tudi kaj takega.
Merilec tlaka sem priklučil 3cm preden se prikluči na letev z injektorji in je tlak na prosem teku 2,5bar včasih tudi 2,9bar. Enkrat prej sem že preveril regulator tlaka in je O.K 3bar.
Takoj ko pohodim na plin tlak pade na 1bar! Jutri zamenjam pumpa če ne bo nič boljše je nekje v tanku luknja na cevki, ki zavga gorivo. Druge razlage jaz ne vidim.
Vem samo to, da bom napako odpravil pred Racelandom 17ga!!!
Ne vem točno a je bil problem v regulatorju pritiska goriva ali v tem da je pumpa dobivala premalo voltov.
Zamenjal sem tlačni regulator in pa + žico na pumpi za gorivo.
Trenutno imam problem na prvem cilindru, svečka je umazana od olja. Kompresija je na vseh cilindrih enaka tako da mora biti težava na vodilu ventila. Pustmo stat, bo že minil
sam je res, svecke so lahko pain.. jaz sem dal noter ene za ful visje temp in pol ko so ble zunaj temperature tako okoli 15 C je avto na zacetku laufal kao na 3 cyl s tem da je tisti ‘nedelujoci’ cylinder bil spremenljivka (ko sem kable dol cukal ni blo razlike). Sem ze razdelilnik sumil pol pa stare svecke nazaj pa avto zacel delat norm..
mah croma, jaz pa sem testiral, ker naj bi omenjene svecke znizale temperaturo EGT za cca 100 C, to pa ni tak malo ko se spilas z fergazerjem na turbo drugace pa je do mojih butastih podvigov masin laufal 1A, saj bos videl m10 ima svoj sarm