Da slučaaajno ne bo dolgčas je bilo “treba” domov prvlečt nov projekt.
Ideja imet vozilo, kjer lahko notri na komot spiš, si narediš kej za pojest in si ohladiš pivo je bila že nekaj časa aktualna. Do zdaj sva z drago za razne večdnevne izlete z Datsunom s sabo vlačila camping opremo, kar je bilo čist zabavno (v campih so kr gladali ) ampak ker je v gorah dostikrat dež je šotor malo…nepraktičen. Prva želja je bila sicer IMV kombi (troosni), katerega sem enega celo našel, ampak je dolgo stal in bi potreboval malo več ljubezni, da bi se peljal.
Ker je osnova zelo dobra je plan čez zimo urediti notranjost potem pa čimprej na kakšen odpiljen roadtrip.
Par fotk izpred garaže:
Že prvi dan sva po nakupu takoj pičila v Ikeo v Gorico na test drive (in seveda izkoristila kombi za en kup robe prepeljat):
Dobr je!
Sploh ker je una varjanta, ki ima “žleb” okrog strehe povsod v isti višini.
Uni ki imajo takoj za kabino žleb dvignjen za ene 3cm so mi neprimerno grši.
A tale cocacola gajba bo pa zgleda delala cameote na vsesorte oldschool-slo vozilih? nazadnje se je spomnem z oscarjevga kadetta
Mal sem tuhtal o notranjosti…trenutno stanje je takšno:
Plan:
Po tleh bom verjetno položil nek vinil na klik. Od “dvosedežnih klopi” ena ostane kot je (ta je tudi preklopna), druga pa se premakne na mesto “trosedežne”.
Za strop še iščem ideje (trenutno je original skaj, malo je edino bogi)…
Zaj če ni prehodnega dela iz spredaj do nazaj, pol bi jaz razmislil o kaj takšnem.
Klop + miza + klop bi naredil da se zloži v posteljo - mislim da imajo v Mercedesu tak narejeno (Seos Africa).
Imej v mislih kje boš vgradil webasto, pitno in odpadno vodo in mogoče tudi plinsko flašo?
Haha, veš, na to se pa sploh nisem spomnu! Je sicer čez les nabit še nek pleh, ampak bi se dalo! Je pa res da je zdej dosti bolj izolirano…mogoče se bo dalo pogovarjat med vožnjo.