širjenje blatnikov

hello,
mene pa zanima glede širjenja blatnikov…
na e30 imam namen dati 15" felge 10j in 12j in bom ražširil blatnike,gor pride navarjena pločevina ne poliester in me zanima kaj rabim za homologacijo?

a so spet šolske počitnice?

edina opcija da ti grejo gor take širine so blatniki in boki od e30 M3-ja, pa še to more bit dodatno poširjeno al pa une spake od riegerja ki so ble včasih moderne.

nobenga poliestrskega sranja ne bo gor…blatniki bodo poširjeni samo z pločevino,rob bo ven potegnjen in če bo potrebno še dodatno navarjena pločevina…platišča bodo jeklena in ker bo sredina dodatno vstavljena se tudi et lahko po želji štela…roba bo pa še vedno zelo veliko :smiley:

Veliko domišlije :smiley:

vidim da je tukaj brez veze karkoli spraševat…

V Sloveniji na splošno je bz take ekstremne predelave delat, ker ni šans da to spraviš legalno skozi homologacijo. Zato tudi taki odgovori.
Tudi če preko vez spraviš čez vse to, boš imel težave z modrimi. In ko te dobijo najeb… ti in tist, ki ti odobri pri homologaciji.
Ljudje imajo probleme pri homologaciji pri bolj civilnih feltnah z vsemi papirji tako, da ja…

felge so original jeklene 15 col sam bolj z robom…blatnik pa tud ne bo neki ekstremno dodatno našvasan…original bo rob ven potegnjen in po potrebi kak centi dva našvasan zram…tko da se ne bo vidl velik da je blo našvasan…
tko da za felge ne rabim homologacije ampak za blatnike…

homologacijo za to ni panike nardit…ustyle vse reši…oni nardijo papirje in homologacijo za širitve.. tako so usi širjeni avti homologirali…

evo to sem rabu..hvala ti.
mogoče še veš koliko to pride vse skupaj?

Kot ti je BruM napisal.
Vse se da, če ne sprašuješ po forumu ampak homolomo lepo narediš.
Lastne izkušnje z mojo Delto.

to je moj daily avto zato sem se prej malo pozanimal preden grem rezat pa švasat…ker to bo vikend projekt…

tema se lahko zaklene.

Eno vprašanje samo še…a ma e30 res toliko lufta, da z 2cm poširitvijo spraviš spodaj 12J feltno?

če rob ven povlečeš že nekaj pridobiš pa še 2 cm došvasas…je pa res da bodo felge delane po meri in lahko štelam sredino not in ven…tko da lahko rob felge čimbolj približam amortizerju…

dej mi ti povej kje kupuješ droge? ker vidim da maš dobro robo po pisanju sodeč.

Na e30 gre zadaj max 9 širine in ET25, pa že to morejo bit ekscentrične puše da lahko camber podreš. za 8 cm širše feltne boš mogu tak širit da bo od riegerja bodykit pička izpadel. Spredaj isto, camber plate, pa gre komaj 8" pod blatnike, …

Jaz predlagam kaj takega
http://www.youtube.com/watch?v=zhT3C9mHLZ4
Škoda je rezat pa švasat pa kitat pa barvat, če lahko enostavno samo malo porežeš obrobo izrežeš s škarjami nek karton in malo duck tape-a namest kita pa je.

Če maš čudne ideje jih pač maš, če misliš uničit lepga BMW-ja ga pač boš… sej boš svojga…
Sam mal je pa bedn, da se prijaviš na forum, se ne predstaviš, ne predstaviš avta (al pa vsaj sestre, babe, milfe…) in postaviš iz prve neko vprašanje. Pol pa popluvaš mnenja stalnih uporabnikov in napišeš, da se lahka tema zapre…
Če bi začel z mal bolj kulturnim pristopom bi tudi odgovore dobil temu primerne!

x2 :wink:

HOČEMO MILFE! :smiley: :laughing: :laughing:

kar sem rabil sem že zvedel iz drugih forumov,glede predelave že vem kak bo…tko da z moje strani se lahko zaklene in lp.