Silvia S12 turbo

Evo, tole je moj “zimski projekt”. Nisem se pa še odločil, po kateri zimi bo konc projekta :smiley:

Silvia S12, 1.8 turbo. Avto bom generalno obnovil. Šasija ni gnila, je pa na mestih zarustana in bo treba poflikat. While I’m in there…ga bom tudi prebarval. Nekak si ga želim videt v temno zeleni, nekaj kot je british racing green, ampak o tom potom. Motor bom generalno obnovil, dal novi modernejši turbo, dodal interkuler, modernejši ECU - bi moralo biti bistveno več moči kot serijsko. Ne bomo pa pretiravali. Podvozje bom probal ohraniti čim več je možno serijsko, dosti delov si delita s S13, to je ena pozitivna stran. Ne morem narest ne vem kva, recimo zabit ga v poden in podobno, ker bi ga rad registriral kot oldtimerja in mirno vozil naokol. Avto že pride s 4 diski pa R200 diffom, kar pomeni, da je platforma zelo solidna osnova. LSD še ne vem kateri bo, odvisno kolk denarja bom prišparal z drugim delom na avtu. Za notranjost se še nisem odločil. Feltne bom najprej generalno uredil, pol bom verjetn itak dal kaj bolj JDM gor - najraje bi videl watanabe klobase na avtu, ampak $$$.

Za rezervne dele sem že našel neke vire po spletu, ampak če imate kakšna priporočila, hit me. V enmu momentu bom tudi lepo prosil, če ima kdo za posodit tamali žerjav za motor vn potegnit, pa še jig za sestavljanje motorja…ampak to kasneje.

1 Like

Čestitke…RWD, turbo, pop-up headlights…ahhh, what is there not to love?! :star_struck:

Ne vem kako mi je ušel pod radarjem, ker jaz bi to sicer tudi imel. :grimacing:

2 Likes

Zakon in dobrodošel :slight_smile: Tega pa ne vidiš vsak dan. Ja, glavno da je pogon na pravilni strani avta :slight_smile:

1 Like

Men je ful všeč da ratuje flota avtov na tem forumu iz skromnih opelsko-bmwjaških začetkov vedno bolj pisana :partying_face:
Plac maš, to je glavno, drugo boš pa že zrihtal, pa čeprav v 8ih letih namest čez zimo :grin:

2 Likes

Srečno pri obnovi! Proper thang je tole! :smiling_face_with_sunglasses:

BRG barva je pa tud dobra izbira!

1 Like