Saturday night cruising Graz 11. 4. 2026

Letos sem se pa pravi cajt spomnil :smiley:

Lepo bi bilo, da se nas končno spravi ena spodobna ekipa iz SLO na tole: https://www.alltagsklassiker.at/saturday-night-cruising-graz/

Do zdaj sva edina parkrat reševala čast @klauzz pa js…
Torej, da na kratko razložim, kako poteka: zadeva je kljub ‘cruising’ v naslovu stacionarnega značaja. Pripeljemo se pred Center west okol 18h, kjer ima organizator spraznjen parking in usmerja oldije tja (zaželen kak evro prispevka, ni pa obvezno). Vsakega ob prihodu in še kasneje poškljoca profi fotograf. Parkiraš, hodiš okol, gledaš avte, žreš hamburgerje (če prideš na vrsto..), you talk shit z jodlarji in se imaš fajn :smiley: Ponavadi potem objavijo na družabnih omrežjih tud kako konkretno reportažo.

Videti je vse sorte. Poudarek na youngtimerjih, je pa tam vse od WW2 vozil do poznih 90ih. VW, Opel, francozi… USA sekcija je tudi zelo močna in imajo par res zanimivih; za nas so tud interesantni japonci iz 70ih, ki jih na balkanu ne vidiš pogosto…

Ponavadi je posebej spektakularno prvo in zadnje srečanje v sezoni, drugače se pa dobivajo vsako prvo soboto v mesecu. Lani je bilo na zaključku mislim da prek 300 vozil in je bilo treba parkirat zadaj nekje v p.m. ker je placa zmanjkalo :o

Osebno mi je zelo všeč tud cesta do Graza, tako da bi mestnim škricem zahodno od Trojan priporočal, da se dobimo na Koroškem in gremo čez Radlpass? So pa tud druge opcije, odvisno od vremena in želja. :grinning_face:

Je pa v vsakem vremenu, tako da če bo 11. 4. sranje, bo potem naslednje verjetno bolj ‘zaresno’…

2 Likes

Pismu. Ravno 11.4. je otvoritvena voznja VW kombijev na gorenjskem. Aaaampak, ce recimo ob 16h tam pobegnem, sem lahko do 18h, 19h v Grazu. Sicer bi raje sel z Manto, ampak ok.. Dam v koledar in zacnem planirat :slight_smile:

Jst sem za. A bi se dobil kje v Slovenj Gradcu pa potem skupaj naprej?

Ze ene par let spremljam te evente in ze preveckrat smo debatiral o tem…bi blo res za it pocas… :smiley:

Imate 2 opciji:

1. če boste dovolj zgodaj štartali, pojdite čez Jezersko - Pliberk - Lavamuend.
    V Lavamundu se lahko dobimo še tisti iz S Slovenije,

pa gremo potem čez Stausee Soboth - je res precej scenska cesta, ki sem jo sicer šparal za spomladansko / jesensko 100ko, ampak glede na našo frekvenco morda bolje ne čakat… :face_with_hand_over_mouth:

V vsakem primeru pridemo potem v Eibiswald in naprej do Graza.

1. če mislite, da bosta 2 prelaza a bit too much za 1 dan, pa pač se dobimo v SG pa potem Radlpass.

Časovno ni neke bistvene razlike med eno in drugo traso iz LJ, (3:50 vs 3:40h), je pa prva bolj scenska po moje. Vinjet itak nisem upošteval; registrirani pa tako morajo biti za v AUT :wink:

Od Lavamunda do Eibiswalda je res lepa cesta, poleti se še v jezeru skopaš. Top - aprila še ne bom vozen ampak eno soboto bi pa skočil gor. Top ideja!