Porsche 944

Zdravo,

Kadetta sem prodal, Cliota sem prodal, pa sem potreboval nadomestek za oba. Vse potrebe je odkljukal Porsche 944 turbo ali S2. Vmes sem se nekaj poigraval z idejo o Corvetti C4, pa me srečala pamet…

Prejšnji teden sem domov pripeljal Porscheja 944 turbo. Sem tretji lastnik, ima 184kkm, 1987 letnik, flamingo barve, notranjost izredno ohranjeno burgundy barve, zunanjost je tudi lepa. Ima par bušk od vrat, katere ne bo problem poštimati in če ga na to še spuliram, bi moral biti kot nov. Od opreme nima ne vem kaj, ima pa M220 opcijo (40% špera).

Plan je, da najprej zamenjam vse kar se tiče vzdrževanja in na to še kaj poštimam. Trenutno sem v rihtanju registracije in nabave delov. Vse kar bom v prvi rundi zamenjal, je preventivno in za mirno dušo.

Distribucija, vsi semeringi in tesnila ki so okoli jermenov, vodna črpalka, vse tekočine, vse gumijaste zavorne cevke, vse gumijaste cevi goriva, amortizerji kofane, pnevmatike in radio.

Potem bo pa sledilo lindesy racing chip, boost enhancer in podložke za wastegate.

Vse to imam že naročeno.

S časom pa razmišljam o OZ Futura 8j + 9j 17” platiščih, amortizerjih koni ali bilstein, izpušnem sistemu in powerflex pušah podvozja. Ampak to bo kasneje…

Od ostalih stvari, ki falijo, je en pokrovček varnostne matice za platišča in en majhen čepek na strehi v notranjosti. To bom 3D sprintal.

Še par slik, boljše sledijo, ko bo avto registriran.

3 Likes

Še enkrat čestitke, res je lep, pa ta rdeča notranjost, vau!

Wow, extra nobel barvna kombinacija. :star_struck:

Kok je to serijsko HP in do kam se pride z menjavo chipa?

Ta je 220hp. Glede moči, bom videl, ko bom zmeril na valjih, nekje do 50% plusa naj bi bilo. Bolj je fora, da pride boost 1/1,5k rpm prej… Barva je pa v resnici bolj srebrno roza, kot na slikah. Na slikah zgleda zlat, ampak ni. Mogoče se malo boljše vidi na tej.

1 Like

Res je hud. Sem bil ze nad @karoserist.si ovim cist navdusen, 944ke so zakon! Jebes 911 hrosce! :sweat_smile:

1 Like

Barva mi je tok huda, da jo bom mogoč spizdil za svojega :slight_smile: Vrh drugač.

Za nas nepoznavalce bi blo super, če bi bolj natančno opisal motorizacijo.

1 Like

Z veseljem :slightly_smiling_face:

Avto je bil razvit na osnovi 924 gt (btw, 406 narejenih, gospod, ki mi je prodal 944 ima tudi original 924 gt). Za razliko od 924, ki uporablja audijev motor, ima 944 porschejev motor. Zelo grobo rečeno, gre za polovico v8 motorja od 928.

Torej motor spredaj, 4 cilindri, 8 ventilov, pogon zadaj in 5 stopenjski menjalnik zadaj. Transaxle. Zaradi tega ima razporeditev skoraj 50/50.

Obstaja več variant teh motorjev, od 2.5 8v na, pa do 3.0 16v na, kateri se je pojavil v 944 S2. Vmes, konec leta 85, so naredili turbo verzijo. 2.5 8v, 220hp. Leta 88 se je moč povečala na 250hp v 944 turbo s (večja turbina), od 89 dalje se je avto zopet klical samo turbo in imel enako turbino kot turbo s in seveda 250hp. Motor ima dve balansirni gredi, zato je precej miren. Je pa vzdržljiv in precej “tjunabilen”.

Turboti so imeli tudi bolše zavore, štiri batne Brembote spredaj in zadaj.

Nisem si mislil, da bo barva pognala največ zanimanja :laughing: moje mnenje glede barve, je lepo izrazil gospod na priloženi sliki. If you know, you know :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Likes

Kul avtek, ampak je pa turbo že nekaj cekinov. Mene še tudi drži nekaj takega :stuck_out_tongue:

Tudi jaz sem nabavil radio od kitajcev :grin: zagledal sem se v pioneer sxt-c10ps ali pa blaupunkt frankfurt RCM 82, ampak ne dam 500€ za radio, ki ga na koncu niti ne bom vžigal… Da zapolni luknjo in nekako retro izgleda, je ta super.

3 Likes