Zdravo,
Kadetta sem prodal, Cliota sem prodal, pa sem potreboval nadomestek za oba. Vse potrebe je odkljukal Porsche 944 turbo ali S2. Vmes sem se nekaj poigraval z idejo o Corvetti C4, pa me srečala pamet…
Prejšnji teden sem domov pripeljal Porscheja 944 turbo. Sem tretji lastnik, ima 184kkm, 1987 letnik, flamingo barve, notranjost izredno ohranjeno burgundy barve, zunanjost je tudi lepa. Ima par bušk od vrat, katere ne bo problem poštimati in če ga na to še spuliram, bi moral biti kot nov. Od opreme nima ne vem kaj, ima pa M220 opcijo (40% špera).
Plan je, da najprej zamenjam vse kar se tiče vzdrževanja in na to še kaj poštimam. Trenutno sem v rihtanju registracije in nabave delov. Vse kar bom v prvi rundi zamenjal, je preventivno in za mirno dušo.
Distribucija, vsi semeringi in tesnila ki so okoli jermenov, vodna črpalka, vse tekočine, vse gumijaste zavorne cevke, vse gumijaste cevi goriva, amortizerji kofane, pnevmatike in radio.
Potem bo pa sledilo lindesy racing chip, boost enhancer in podložke za wastegate.
Vse to imam že naročeno.
S časom pa razmišljam o OZ Futura 8j + 9j 17” platiščih, amortizerjih koni ali bilstein, izpušnem sistemu in powerflex pušah podvozja. Ampak to bo kasneje…
Od ostalih stvari, ki falijo, je en pokrovček varnostne matice za platišča in en majhen čepek na strehi v notranjosti. To bom 3D sprintal.
Še par slik, boljše sledijo, ko bo avto registriran.