Plastika - osvežitev

Zdravo,

nikjer nisem zasledil teme, zanima me kako bi bilo najboljše oz. najlažje in čimbolj obstojno obnoviti / osvežiti plastiko na odbijaču, brez da bi jo barval?

industrijski fen mogoče ?

Nek zbledel oodbijalč ki sem ga enkrat dobu v dar sem proval neki reševat.

Prvo sem ga celega prečohal z žičnato krtačo na bormašini. Če se dela z občutkom ni poznat ris.

potem sem ga pregrel s fenom ampak dosti boljše kot prej niti ni blo razen da je prišu malo flekast., kar pa se da rešit če ga fanj zdršaš z suho krpo.

Zdaj je kako leto pa pol mimo. Je doooosti boljše kot je bil ampak vseno bledi malo bolj pospešeno kot sprednji ki je nov. Če ga pa vake tolko mažeš s čem za plastiko bi pa po moje zgledalo še kar kulturno.

https://oldschool-slo.com/t/obnova-zbledele-plastike/821/1 :wink:

Ko pridem domov ti sporočim kateri premaz uporabljam jaz. Je čisto črn, kot nekakšna krema, ki se nanaša iz aplikatorjem. Turtle wax je amaterska žauba primerjavi iz tistim :laughing:
Za tvoj odbijač idealno, ker je tok zbledel.

If you can find in Slovenia, Polytrol is a super product for plastic :wink:

Super, hvala vsem za odgovore. Ve kdo mogoče kaj o starem motornem olju (diesel), bi tudi naj šlo? Ampak mi ni jasno kak je to kaj obstojno potem? :smiley:
@Fleko napiši ja prosim, bom najprej probal tvojo metodo, potem pa če ne bo vredi, pa še od @eugene

Z žavbami ne boš nič dol spravil, ker je to pasivacija plastike, kot recimo rja na železu :laughing:

Jaz sem enkrat to reševal z krtačo za odstranjevanje dvoslojnega traku iz laka. Zamudo ampak efektivno. Tako da je tista krtača kot jo je eugene omenil hitrejša rešitev. Samo moraš vzet mehkejšo, trda zna raze puščat.

zakaj pa ne strukturn sprej oz. bumper sprej?..sej drži tud 2-3 sezone b.p. brez pokanja.

od teh žavbic je od Arexons zelo dobra zadeva .. Rinnova spoiler. Samo prej plastiko dobro očistit in razmastit ..tako zelo dobro čistilno sredstvo za plastiko je tudi Izopropanol

Mogoče konkretni primer, ki si ga uporabil?

https://goo.gl/photos/tsUErvG4cDtUPpWj8

vse letvice, lip, na vratih odbojne…vse je s strukturnim sprejem pobarvan, pa je držalo 2 sezone brez luščenja, le malo je odtenek spremenilo…nič lisasto nič…

Predvidevam, da je to kot barvni sprej (bumper sprej)? Do kakšne mere je potrebno predhodno pripravit plastiko?

Drugače pa zgleda vrhunsko!

enakomerno more bit, tud če si se je lotil tak da je kosmata bo prekrilo dobro…trik je sam da če je podlaga enakomerno pripravljena bo povsod enaka struktura, če je pa ponekod gladko, ponekod kosmato bo pa lisasto ampak tud se ne vidi iz 1 metra. Nobenega plastik primerja ne rabiš, spucaš ornk, antisilikon, sonce…gasa (suho za 10 minut in montiraš).

točno še strešne sanke sem s tem pobarval, drži odlično !

Tudi jaz sem vso plastiko obnovil z črnim mat spray-om, … APP Bumper Paint Spray Textured spray varnish for plastic elements in je izpadlo odlično, … :wink:

Jaz sem špegu od e21 ki je črn plastičen, površina je nek satin finish lepo zbrusil z mokrim 1000 vodobrusnim papirjem, bela oksidacija je odtekla stran in je ko nov :wink:
Če maš strukturirano površino to seveda ne gre, razen če komplet strukturo stran zbrusiš, samo to je pa preveč dela…

Hvala vsem za odgovore, objavim ko se lotim zadeve, kako bo izpadla. Dajte napisat, kje ste kupili te zadeve, ker je tečno klicat v vse trgovine če majo :smiley:

Če že greš barvat, pojdi v štacuno ala mavrica, kupiš plastik primer, pa potem daš namešat en 2K akril v lepi temno sivi/antracit , kot je nekoč bila. Pa se ti ne bo luščil čez pol leta, pa še lepo stock bo zgledal.

Ali pa uporabiš Plasti Dip. :wink:

Plasti dip imam doma pa lahko probava :slight_smile: