No da bo na forumu še res kak dober avto
Zgodba se je odvila lani. Gledat sem šel oranžnega Kadetta, ki je bil za res smešen denar.
Avto je lep čas čakal v garaži na idiota kot sem jaz
Po 40 sekundni vožnji po dvorišču (stestiral zavore), se je kupčija sklenila, itak je bilo najblj logično da se takoj dvignejo probne table
Seveda je bila logična stvar da avtu zmanjka bencina po petih minutah
Tako je bila prva postojanka že pred Celjem, šibamo po kantico nalijemo in gasa naprej
Nato je sledilo še ene 5 postojank (platine, zabit benz filter itd ), vmes začel padat sneg tako da je vse skupaj postalo res zanimivo ampak po treh urah prispel do garaže, srečen kot malo dete
Ker je bilo malce viška časa sem malce probaval razno obutev.
Avto sem mislil najprej mal spustit, pa je na koncu odločitev padla da bo šel bolj v neko cross country izvedbo
Tako je šel v cinkanje roof rack iz ex yuge
Vzadaj levo pa že Opelica za doniranje raznih organov
Res mi paše vmes takle mal presekat s takšnimi avti, ker je res fajn delat na njih, ne rabiš biti preveč pedantn, pa so vseen hvaležni ko se nardijo malenkosti na njih
Mal v družbi ostalih
Ker sem avto pripravljal na tehnični pregled sem se odločil tudi za veliki servis, ker je le ta bil narejen ne vem kdaj.
Glede samega agregata pa res same dobre besede, samo gasa avto se je res peljal odlično
Donator je imel more horse power, tako da sem si intake in ferg pustil za Road Runnerja
Menjal zadnjo luč ker je bila napokana, pri prvih sem porihtal foxue.
Simpl, izi in zabavno! Se mi zdi da so neke take opcije sploh optimalne za nekoga ki bi se prvič v ta hobi tut podal. Me veseli da začenjajo bit tut ti avti malo bolj cenjeni v občinstvu in da bodo del nekih lepih spominov pa zanimivih zgodb. Tut kul vesela barva! Naj služi
Ok, najprej naj bo moj rant: WTF je narobe s tabo, da sprejmeš tablico PEE? Samo zaradi tega ti js ne bi dal 200€ za tole, ker izraža totalni disrespect!
Kadett D je bil moj prvi avto, na njem sem se naučil vzdrževanja (in tud česa ne početi) Meli smo ga pa v družini od 1989, dokler ga nisem js upokojil 15let kasneje.
Ker ima pogon na napačni strani sem do njega glih tolk nostalgičen, da ga ne bi kupil bi ga pa rad še kdaj peljal en krog - oziroma je ona ‘the long list’ na enem 15. mestu
Se bojo pa podobni seznami precej krajšali v Srbiji in ostalem balaknu, ker tam je ‘kocka’ zelo popularna in mogoče ga tam čaka dom, kot si ga zasluži?
Drgač pa kar se mene tiče: Kadett D je en najbolje na cesti lžečih avtov na svetu, pa tud en najbolj enostavnih za vzdrževat, tako da potenciala je mnogo. Če le ne bi rjaveli isto ali še bolj kot 70s opli
Da se spiše nova zgodovina
Kot sem napisal zgoraj, zadnja havba je bila zelo boga, zato sem vzel drugo iz donor avta, nisem pa mešal nove mat znucane oranžne barve, edina logična rešitev za oldie shit box je bila črna barva