Opel Kadett C "Shooting Brake"

zelen i je že pripravljen iz donatorja organov. Samo še namontirat ga je treba pol bo pa to eco kadett.
vectra.jpg

še tale econ rabš dat namest ure v števc pa boš čist ëko :slight_smile:

kakšn je pa performance proti 1.2S?

NEIN, NEIN, NEIN! Die Schwaben sagen ÖKO! :slight_smile:

Kva pa za tiste nepoznavalce podnapise?
Kolikor razberem to skoraj proizvaja bencin :laughing:

Vsa resnica je v tem, da jim je od Corse B zelena barva ostala in jo je bilo potrebno porabit.
poleg tega i-ja ne vem kaj bi bilo lahko še zelenga :slight_smile:

Še vedno ne vem kaj je notri 1.2?, 1.6? mogoče 0.9 turbo? :laughing:

Notri je 1.6 z zelenim i-jem. Zelen i je res noro zadeva. Motor ima zaradi zelenega i-ja cele 4 KM manj.
Moral bi izbrat motor z rdečim i-jem, ki so ponavadi močnejši. :laughing:

kakalizator si pustu gor?

Ne katalizatorja ni gor. avto nenormalno smrdi po izpušnih plinih tud ko je ogret.

Sem dodal oznako da bodo ljudje vedeli zakaj po rožicah diši ko se bodo za mano vozili
V__4EC3.jpg

:laughing:

Z “grin inđekšn” srcem sva s kadettom letos prevozila dobrih 7K kilometrov in to brez večjih problem.
Žal se je izkazalo, da je kombinacija motorja, menjalnika in difa neugodna v razmerjih neugodna.
Avto gre z najvišjo četrto prestavo v klanec kalibra Vršič, najvišja hitrost pa je max 133km/h potem pa se oglasi blokada motorja in temu primerna je tudi zvočna kulisa.
No kaj čemo, gre bolj počasi in ziher.
Zdaj že pridno počiva in čaka na novo sezono.
kadett 21.10.2016.jpg

Imaš potem kakšen diff, ki je še krajši od “standardnega” 1:4,11?

Ja mene tudi zanima kako si prišel do končne na limitatorju 133 km/h :smiley:

Nimam pojma.
Menjalnik je 4 stopenjski od rekorda E 1.8S (90KM),
Zadnji dif je original od C karavana 1.2S avtomatik po podatki je razmerje 4,11.
v vsakem primeru pride do limitatorja tudi ko sem menjal gume (večje_manjše) samo razlika je kolk hitro.
brzina vedno max 133 po GPS-u

Hm, na koliko rpm pa je limitator?
Sicer pa imaš tule kalkulator za takšne zadeve: http://kripton.org/opel/speedo%20calc.htm :wink:

Ja to je čudno ker 4ta od 4-stopenjskega in 3ja od avtomatika imata obe prestavno razmerje 1,00…
Po moje je limitator na tem 1.8 zelo “nizek”…

Stavi diff od ručnog mjenjača i riješio si problem…

Preveril bom kakšen dif imam vgrajen.
Po podatkih naj bi bil 4.11 menda pa je obstajal tudi 4.27. Če imam 4.27 potem smo najbrž našli težavo. :slight_smile:
Ali se vidijo številke na difu brez da ga popolnoma demontiraš?

Sej lahko preveris tudi, da avto zadaj dvignes v luft, das v ler, obracas kardan in stejes za koliko obratov se je obrnilo zadnje kolo :wink: