Da predstavim še mojega ‘bežkota’, katerega sem praktično dobil v Zaplani pri Logatcu.
Sprva je bil mišljen kot darovalec za kupeja, ampak po boljšem ogledu sem ugotovil, da je bil avto vsaj 100% boljše ohranjen kot kupe … tako, da ga je bilo škoda skosat. Rjavina se je nahajala le pod akumolatorjem, en mala luknjica na prednji vezni steni,in notranji rob prednje haube. Pragovi, obrobe, poden … intaknto.
Torej avto je imel zariban 1.0 motor ( lastnici je očitno zmrznila voda, odpililo štoflc na bloku motorja, voda je iztekla, in zgleda se je gospa vozila, dokler je šlo … do vikenda na Zaplani.
Sledila je vgradnja 1.2S motorja iz Kupeja, disk zavore, malo tapiciranja, kitanja barvanja … in avto mi sedaj brez problemov služi že peto leto.
Zaenkrat je še 1/2 avta v original barvi, spodnji del je bil na hitro poličan zaradi bušk in udrtin. Sledei pa obnova…samo še ne vem kakšna (načeloma original ).Vem le to, da bo še dodatnih 4 cm bliže tlom in ATS stern feltne 7+8J in 175/50 in 195/45 13 gor.
Pa malo slikc:
Kakšno slikco pred in po , bo pa še anzee nalimal … Zaplana, hišica od Jankota in Metke, Bor in spodaj Kadett C
In kolikor sem bral zgodovino tega, katero vozilo je driftabilno ali ne, imam edino srečo, da OP še ni dobil v roke mojega kadetta, da bi dokazal, da je vsako RWD vozilo v njegovih rokah driftabilno… Čeprav se sam počutim v mojem kadettu kot mrs. daily’s driver, bi mi OP prav gotovo pokazal, kaj se da “potegnit” iz avta. Ampak tega raje nebi niti poskušal niti izzival. Raje bi ga izzval v kateri drugi disciplini…
@Twin…ja zaenkrat stoji kot stara krava … grem da danes do Turnška…naročit custom mortiče…ker morajo biti ultra kratki, drugače mi bo ob dodatnem nižanju mortiče nabijal v koše.
Potem pa samo še do tebe po rdečkote … včeraj je bil dež … čeprav imam še plan do SG-ja jit… (belko avto.net)