Opel Blitz Avtodom, letnik 1965

Imam opel blitza letnik 1965 avtodom. Ta avto je Nemška pošta kupila za svoje delavce da so lahko spali čez noč. Najprej so eni fantje ta avto kopili od Nemške pošte in so z njim prevozili celo Evropo. Nato ga je kupil en starejši gospod ki je popravil zavore oz. napravil je generalno popravilo. Potem ga je prodajav in so ga kupili spet eni maldi fantje, ki so ga potrebovali za nekaj delov imeli so že enega istega in so samo zamenjali stvari ker so bile na temu avtu malo boljše oz. lepše, menjali so pa: sedeže,kljuko na vratih in števc, niso vzeli tega dol ampak iz enega avta so prestavili na drugega tako da so tega tudi spravili v originalno stanje tako kot je bil. Potem je pa zunaj stal kakšnih 5 let mogoče več, nato smo oz. sem ga kupil jaz.
Opel Blitz :
benzinski motor, 2500 ccm
IMG_0171 (Kopiraj).JPG
IMG_0170 (Kopiraj).JPG
IMG_0140 (Kopiraj).JPG

pozabil sem da ima 6 ˝cilindrov˝

Ob teh slikah se spomnim na srednješolsko idejo, ko smo s prijatelji imeli plan kupiti Bedforda in ga imeti kot nekakšen camper/party van :slight_smile:
2500ccm, R6, je to potem cih motor?

Kaj misliš s tem ˝cih motor˝

Na wikipedii je le v nemščini in italijanščini. Kar vam je lažje :wink:
Gre se za tip motorja, in ja, v Blitzu je res CIH motor…

ja dobro moral bi pogledat v papirje drugače hvala za info!! :wink:

To imaš najbrž 25S motor z vplinjačem… Imaš v planu kaj menjat na c30ne, najbrž bi mu dobro delo glede na kilažo. Če te zanima imam 2 motorja naprodaj.

lp

dva??? pa nisi imeu samo še enega? al prodajaš tudi tega ki imaš vgrajenega?

ne ta motor ostane notri kakršen je in ne bom menjaval ker dela kot ura :slight_smile:

Če so zelo zelo.. ugodene cene bi jih pa vzel

Ja odvisno kaj je zate poceni :slight_smile:, dej poglej na ZS.

Papi, tud vgrajenega bi prodal če kdo pride, saj veš c30se pa to…

na zs nimam nič ndrgč ceno povej pa bom vidu če je pocen :slight_smile:

No, če smo že pri prodaji motorjev: Kolega je tudi pred časom imel naprodaj 3.0 motor od commodoreja.Točne cene sicer ne vem, vem pa da ni bila pretirana, saj je zraven bila instalacija in menjalnik. Ampak to je offtopic.

Me pa zgolj informativno zanima, kakšne so cene teh avtodomov, glede na to, da je avto precej redek in oldtimer?

ja če vam povem takih avtodom ne dobiš mogoče enih par je še sam u sloveniji ne cene pa ne vem natančno.
je pa na avto.net en himmer mobil se mi zdi ko ma šasijo in mašino od opla:)

Joco,

Si zdaj dobil ZS? No lahko pa tudi tu napišem še za koga drugega, torej 150€(motor, kablovje, rač.) brez menjalnika.
Sporoči kako se odločiš..

lp

Cene zelo varirajo odvisno od povpraševanja, ki ga za take stare avtodome … ni. Cene so nizke…

Tisti Hymermobil na Avtonetu je moj (sem snel oglas , ker ga delam dalje) . Hymer nadgradnja, spodaj pa je Wauxhall Bedford CF … Anglež. Bencinar 2300 ccm. Ker je bil delan za nemški trg so ga preimenovali v Opel Blitz Bedford CF . Kar se je od CF-ov v Nemčiji prodajalo v sedemdesetih so se vsi prodajali pod blagovno znamko Opel in model Blitz. V osnovi pa nima nič skupnega z Oplom razen da je bila ena opcija mašina oplova , mislim da 2.0 , menjalniki opcija ZF in en Perkinsov diesel motor. Ostalo vse angleško.

Lahko bi ga malo podrobneje predstavil.Tvoj Hymermobil bi naj dobro izgledal glede na tvoj opis.

aja, jz mam doma kar en kupcek novih kosov za Bedford-a! Nekaksna stikala, … Bi morda bilo dobro da pride kdo pogledati da pove kam pase kaj :slight_smile:

sem se odločilda ne bom kupil drugače se bom pa pozanimu če kdo potrebuje

Ja bom kasneje naredil eno temo o mojem Hymerju. Zdaj se pakiram… grem v Francijo z Amijem na svetovno srečanje Spačkov v Salbris…

http://www.2cvfrance2011.fr/index.php

Ena dva tedna dopusta pa sem nazaj.