Opel Ascona B 1.6S 1977

Evo došao je dan da mi je još jedna igračka stiglaaaaaa.
Radi se o ASCONI B 4 VRATA 1.6S iz 1977godine u dosta solidnom stanju,barem ovako na prvi pogled.Bijela je s crvenim interijerom i ima sve lajsne što me oduševilo.Fale samo za sad dvije sitnice.Znak na masci i suvozačev retrovizor.Koliko sam vidio i nije tako puno uhvatila ruzinu.Ima na par mjesta ali ništa strašno.Ona ostaje manje više original ,osim što će imati injection na motoru,te tablu s obrtomjerom.
Evo slika.

pa kaj imaš ti z temi belimi barvami?? :laughing: Daj to v neko bolj temno barvo ..da pridejo vse te krom letvice do izraza :sunglasses:

Dobra!! Al za dalmatinko ipak ruzinava ??

Ante , Opel tajkun ! :smiley:

super barvna kombinacija !

Ona ide u boks dok se A linija ne izvede na put i kupe ne preda lakireru u ruke.
Pošto je u stanju puno boljem od očekivanog ići će na osvježavanje ,jer joj je lak original,pa ću ga gledat ispolirati,Podnica gepeka je 80%zdrava,i jedino joj je najveći problem motor.Ali i to se riješi.Interijer je začuđujuće očuvan tako da slijedi pranje.
Volan ide trokraki SR .Čak i radio ide na renoviranje i vraća se nazad(čudno za mene),a felne imaju sva 4 čepa tako da idu na lakiranje i idu krom psteni na njih uz gume 175/70 /13.,idu jedino lijepe hella kvadratne maglenke i taj auto će biti za svaki dan .Cijela je utegnuta i ima komplet novi auspuh.Na 1.6 motor ide grana od 1.9 injection i uživancija kreće.
Ona se može složit kroz mjesec dana ali će to sačekati.

barvna kombinacija interjerja je res super

Evo se laganini i djelovi skupljaju na gomilu.Imam nešto i originalnih i to najvažnijih.klipove 85,96 tj druga specijala,pa ventile i set lagera za motor,kao gume ležaja kardana i gumu oko mjenjača,ostalo je zamjensko ali novo.

Evo je danas slikana.

podignut če zeleni prijavu protiv tebe :laughing:

na toj livadi je prije par godina bilo oko 50 komada opela rekorda svih generacija a najviše C modela,sad smo je doveli tu privremeno na par dana. :smiley:

nema ruzineeeeeeeeeeee, :astonished:

traži,traži pa češ naći :sunglasses:

Još je u fazi mirovanja ali sam počeo neke stvari prikupljati i neke demontirat,očistiti i vratit nazad.Nabavljeni su nosači retrovizora i vanjski retrovizori te poklopac ventila za injection i za to je zadužen naš Božo.Hvala puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno kolega.

Inače znaju oko okvira fara propasti dok ova ne.

Iskoristio kišni dan ,uzeo spužvu i maloje oprao.Skinuo crnilo i usput da vidim kakvo je stanje.Uglavnom zadovoljavajuće,ali isto će biti posla.Treba zamjeniti zadnju desnu lampu jer je na žmigavcu kvrcnuta a inače je kao nova.Šteta

Počelo je s radovima.prvo detaljno pranje i rastavljane unutrašnjosti.neke sam stvari očekivao u puno gorem stanju ,nego što su ,kao podove ispred vozača i suvozača.