OPEL ASCONA A 2.2 i

Evo je ipalila nakon 7 godina rada. :smiley:

View My Video

To Majstore , to se iska , video ! :sunglasses: Poslusas taj zvok ?! Nema boljsega na svetu , Opel CIH ! :smiley:

Hvala majstore,a za vikend ću vratit pravi poklopac ventila i još ga preštelat i snimit video. :smiley:

A vi nastavljate ventile ob prižganem motorju? Vidim odrezan pokrov :wink:

Ja , normalno , to su hidropodizaci ili hidraulicni kompenzatori , ne vem kako se veli na slovenskom ?!
Mehanicki podizaci ventila se opet podesavaju ( prilagodiju ? ) rucno na 0.30 mm ulaz ( usis ) i 0.30 mm izlas ( ispuh ) kod hladne masine . ( Kod mene 0.25 / 0.25 jer je Irmscher IKA 555 bregasta osovina )

Pozdrav

Hidravlični dročniki :wink:
Jaz jih sicer vedno nastavljam na ugasnjenem motorju, prej ga le toliko prižgem da se napolnejo z oljem. Nastavim na “zero lash” + pol obrata zategnem…

A ne , jaz sem hidravlicne drcnike zategnul eden krog v radu motorja kad prestane kliktati . In to 4 pot po 1/4 kroga sa pauza 10-15 sekundi nakon svakog 1/4 kroga zatezanja .
Polnenje drocniki je 24 h v olju dan pred .
Ja radejse imam mehanicke drocnike jer je in bregasta osovina proizvedena za mehanicke drocnike .

Evo motora. :smiley:

View My Video

Nakon 7 godina borbe.sexa sa djelovima,te hrpe radnih sati večeras je ascona napravila prvi kilometar.Snimak uskoro.

Bravo !!

Thumbs up! :sunglasses:

hvala svima. :smiley:

Video će biti uskoro ,a evo uvatio par min da je upalim i poslikam.

Stiglo mi danas nešto okruglo,gumeno-metalno i jako rijetko,čak nisu ni alu nego techno-magnezij i jako su lagane.
Od prijatelja iz Zadra stigle busom 4 felne Ronal original za Opela od 14" iz 1977.Meni su prekrasne.Za sad su na Asconi A ,a kasnije idu na B liniju.Pašu mi i na rekorda. :rene.Original su ove bile na kadett c rally.

Kolk avtov maš ?

Po temah bi rekel da vsaj 3 projekte :slight_smile:

rekord C coupe,rekord C -2 door, ascona A,Ascona B,rekord E,BMW E30 ..eee .. ?? :laughing:

ispravak netočnog navoda ,rekord e2 je prodan,tako da imam 2 rekorda c ,i asconu a i asconu b,te bmw e30