OPEL ASCONA A 2.2 i

Evo i drugi moj ljubimac.Radi se o ASCONI A iz 1974 sa 4 vrata ,koja je bila 1.2 LS sa vinil krovom.Uglavnom borbu s njom vodim od 2007 godine kad sam je uzeo.Ta je posljednja ostala na Dubrovačkom područiju i žao mi je bilo da ode u nepovrat.Tako sam isto i Rekorda c Coupea spasio.
Jedino je problem što su mi smješteni nekih 40km daleko od kuće i to je razlog što se polako napreduje.Bila je dosta propala i radila se limarija samo oko godinu dana.Gepek je bio najviše propao jer je vjasnik imao riblji restoran i sol joj je dala svoje.vbe
Već kad je radim onda je idemo proširit i ako ima 4 vrata.Tako smo iskoristili 4 prednja blatobrana od kadetta E da uklopimo rubnjake.I to joj je najveća preinaka ostalo je standard.
Sva mehanika je skiuta i sve se radilo na novo,pozadi je dobila diferencijal od mante b 1.3 s sa velikim bubnjevima.Motor je dobila od rekorda 2.2 E cih i getrag 240 5 brzina,Kayaba nove amortizere,a elektronika motora je od omege a 2.4 sa senzorom radilice i lambda sondom,te putnim kompjuterom,tako je malo modernizirana i dobila je još prednje prozore na struju i centralnu bravu.Sicevi su joj na novo rađeni od alkantre i prave kože.
Slike će sve reći

Radi se punom parom.

I dok majstor vodi borbu sa karoserijom ja sam doma okupiran sa djelovima.Sredio sam trapove i federe.Federi su od rekorda c,jer su dosta tvrđi,nego njeni.

:laughing: :laughing: :laughing:

i tako se radi.Pragove smo uklopili od rekorda e2 ,kojeg sam imao za djelove.

Sjedišta su na novo rađena.

Već liči na auto.

Već počinje zaštita.

Na kraju je pao preko svega bijeli akril.

Pala je odlika na metalic bijelu od mazde 34k a dolje smo opalili bijeli akril,kao i unutrašnjost osim motornog prostora.

Getriba je isto spremna.

Počeo sam slagat struju,koja mi je najdraža od svega.

Idem dalje s radovima na motoru.

kontrolor posla je došao vidjet kako napreduje.

Prednji most je spreman za sklapanje.

Motor se spojio s mjenjačem i sve ide na most,pa se karoserija spušta na to.

Polako sve dolazi na svoje mjesto.

Prednje kočnice su od rekorda 2,2 VENTILIRAJUĆE.

Pretposljednja slika… Dali mene oči varaju, ili su tebi kola ponovno zahđala prije nego si jih do kraja sklopio?? :astonished:

nije auto lakirano tek se ima radit.Samo dolje i kabina unutara.i oko motora. :smiley:

Idemo dalje s slikama.

Eto motora i sve oko njega.Malosam se igrao s poliranjem. :smiley:

Eto i karoserija se priprema za boju.

Evo je lakirana.

Polako se sklapa.

Eto meni nešto najdraže.Igranje sa LED.za zadnje lampe. :smiley: